Τσίπρας: Σε απόλυτη σύγχυση η κυβέρνηση - Έχετε χάσει τον έλεγχο και βρίσκεστε ενδεχομένως σε πανικό
01/12/2021 17:00
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τσίπρας: Σε απόλυτη σύγχυση η κυβέρνηση - Έχετε χάσει τον έλεγχο και βρίσκεστε ενδεχομένως σε πανικό

Σκληρή κριτική στον πρωθυπουργό προσωπικά για το μέτρο του υποχρεωτικού εμβολιασμού στους άνω των 60 άσκησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στη Βουλή, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι βρίσκεται σε "απολύτη σύγχυση" και "ενδεχομένως σε πανικό".

Ξεκινώντας την ομιλία του ο Αλ. Τσίπρας υπογράμμισε πως η χθεσινή απόφαση και ο τρόπος που ανακοινώθηκε δείχνει πως "σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή, πρωτοφανούς κρίσης και ανασφάλειας", ο πρωθυπουργός εμφανίζεται "με αυταρέσκεια" και υποστηρίζει ότι "σώζουν ζωές".

Μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αναφέρθηκε για ακόμα μία φόρα στο "αρνητικό ρεκόρ σε θανάτους ανά εκατομμύριο", ενώ επισήμανε πως σχεδόν 150 άνθρωποι χθες και σήμερα είναι "πρόχειρα διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ" και "δεν έχουμε εικόνα αν έχουν κάποιες ελπίδες να σώσουν τη ζωή τους".

"Αυτή είναι η τραγωδία. Και πάνω σ' αυτήν εσείς παίρνετε μια θέση και για άλλη μια φορά κουνάτε το δάχτυλο στην αντιπολίτευση", είπε απευθύνοντας ερώτηση στον πρωθυπουργό αν είναι "ικανοποιημένοι" και αν "τα έκαναν όλα καλά".

"Είστε σε απόλυτη σύγχυση. Έχετε χάσει τον έλεγχο και βρίσκεστε ενδεχομένως σε πανικό κάτι που αποτελεί πολύ κακή εξέλιξη και διαπράττετε το ένα σφάλμα μετά το άλλο", δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αλ. Τσίπρας και απηύθυνε έκκληση στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό να "σοβαρευτούν" και να "συνέλθουν".

Δευτερολογία Αλ. Τσίπρα

Είστε ο αυτουργός της υγειονομικής τραγωδίας

Ως "αυτουργό" για την υγειονομική τραγωδία που βιώνει σήμερα η κοινωνία χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της σημερινής συζήτησης νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας στη Βουλή, που περιλάμβανε δευτερολογία και τριτολογία.

«Βρίσκεστε σε πανικό κ. Μητσοτάκη και αλλάζετε άποψη από τη μία μέρα στην άλλη. Αποκαλείται ψεύτες την αντιπολίτευση, τους ανθρώπους της ΕΙΝΑΠ, της ΟΕΝΓΕ, της ΠΟΕΔΗΝ, ψεύτες και τους πολίτες που ζουν την τραγωδία», απάντησε ο Αλ. Τσίπρας αποκαλώντας τον πρωθυπουργό "αυτουργό" αυτής της τραγωδίας για τα «λάθος σήματα» που έδωσε και τις «αποφάσεις που δεν πήρε».

«Το πιο σημαντικό από όλα είναι το έλλειμμα αξιοπιστίας που σας διακατέχει και το οποίο δεν μπορείτε να αντιμετωπίσετε. Η εμπιστοσύνη είναι το πιο σημαντικό τείχος ανοσίας που θα έπρεπε να χτίσουμε», υπογράμμισε, ενώ τον κατηγόρησε ότι «από την πρώτη στιγμή δημιούργησε κλίμα αναξιοπιστίας» επειδή «παραβίαζε τα μέτρα που νομοθετεί» και αντιμετώπισε «την εμβολιαστική καμπάνια στη λογική της χρηματοδότησης ΜΜΕ για να φτιάξει το δικό σας καθεστώς». «Και σήμερα κρύβετε τους υπουργούς σας μην τυχόν έρθουν και καταθέσουν» στην εξεταστική επιτροπή, προσέθεσε, ενώ αναφέρθηκε ως παράδειγμα της «κρίσης εμπιστοσύνης» και στην απογραφή που δεν προχωράει επί των ημερών της κυβέρνησής του.

Συμπλήρωσε, δε, ότι και στους συνταξιούχους υποσχέθηκε προεκλογικά ότι θα διατηρήσει τη 13η σύνταξη, αλλά δόθηκε το ένα δισ. για να καλυφθούν «οι τρύπες από την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης.

«Είσαστε επιταχυντής της κρίσης, έχετε τεράστια ευθύνη για την τραγωδία που βιώνει η κοινωνία. Αυτό που έχετε συνειδητοποιήσει και για αυτό αντιδράτε κατ' αυτόν τον τρόπο, είναι ότι δεν μπορείτε να αποφύγετε αυτή την ευθύνη», κατέληξε στη δευτερολογία του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Τριτολογία Αλ. Τσίπρα

Απαξιώσατε τους επιστήμονες και τούς αφήσατε έξω από τη διαχείριση της πανδημίας

Σε τρίτο γύρο ανταπαντήσεων συνεχίστηκε η αντιπαράθεση για την πανδημία μεταξύ του πρωθυπουργού και του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με τον Αλ. Τσίπρα να απαντά στο θέμα που έθεσε ο Κ. Μητσοτάκης για τα σχολεία.

«Το 25% των κρουσμάτων είναι μαθητές», τόνισε, επισημαίνοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για την αραίωση των τμημάτων. «Τα σχολεία όμως δύο χρόνια έκλειναν όπως άνοιγαν. Στην πιο δύσκολη χρονιά αποφασίσατε συγχωνεύσεις τμημάτων και αύξηση του αριθμού ανά τάξη, έχετε εγκληματική ευθύνη», είπε, προσθέτοντας ότι η θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι «αντί να κλείνει κάθε τμήμα όταν θα μολυνθούν το 50+1%, δηλαδή να μην κλείνει ποτέ» κάτι που, όπως είπε «μετατρέπει τα σχολεία χώρο επώασης του ιού που μεταφέρεται στην κοινότητα», «το αυτονόητο θα ήταν το τμήμα να κλείνει στο πρώτο κρούσμα για 3 μέρες και να πηγαίνουν οι μαθητές στο σχολείο μετά από 3 μέρες με μοριακό τεστ που θα παρέχεται δωρεάν».

Όσον αφορά, δε, το ζήτημα των συμβούλων που επίσης έθεσε ο πρωθυπουργός, ο Αλ. Τσίπρας υποστήριξε ότι έχει «συμβούλους που λένε δημόσια και καθαρά τις απόψεις τους» και αναφέρθηκε ως παράδειγμα και στην άποψη του συμβούλου της κυβέρνησης, Ηλία Μόσιαλου, που είπε ότι είναι λάθος το πρόστιμο των 100 ευρώ και θα προτιμούσε θετικά μέτρα για τους συνταξιούχους.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ρώτησε, επίσης, τον πρωθυπουργό αν συμφωνεί με τον κ. Παυλάκη που είναι και αυτός σύμβουλός του και υποστήριξε τα τοπικά λοκνταουν. «Οι επιστήμονες έχουν την ευθύνη να διατυπώνουν την πρόταση τους ανεξάρτητα από την πολιτική αντιπαράθεση και αυτό είναι κατάκτηση της Δημοκρατίας», σημείωσε, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι καταφεύγει σε «άλλη μια προσπάθεια υποτίμησης της επιστήμης». «Στο τέλος απαξιώνετε την επιστήμη και παίρνετε αποφάσεις πέρα και έξω από αυτά που σας λένε οι αρμόδιες επιτροπές. Βάζετε στη ναφθαλίνη αυτούς που δε σας κάνουν και θεωρείτε τους επιστήμονες κομματικούς ταγούς», είπε και κατέληξε: «Είστε ο αυτουργός της υγειονομικής τραγωδίας που βιώνει ο ελληνικός λαός».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ