Τσίπρας για Μητσοτάκη: Καθεστωτική νοοτροπία
02/10/2019 20:40
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τσίπρας για Μητσοτάκη: Καθεστωτική νοοτροπία

Σε συνέχεια της ανάρτησης του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας επιτέθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη για την παρέμβαση του για τη σημερινή απεργία.

Μεταξύ άλλων ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εγκακεσε τον πρωθυπουργό για καθεστωτική νοοτροπία.


Επίθεση Χαρίτση σε Μητσοτάκη για την απεργία

Επιθετική είναι η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ δια του εκπροσώπου Τύπου του Αλέξη Χαρίτση στον Κυριάκο Μητσοτάκη για την ανάρτησή του σχετικά με την απεργία.

Με δική του ανάρτηση στο Facebook ο κ Χαρίτσης απαντά στον πρωθυπουργό:

"Θα μπορούσε να είναι ανακοίνωση του ΣΕΒ.

Όμως είναι δήλωση του κ. Μητσοτάκη, του πρώτου Πρωθυπουργού της χώρας που απροκάλυπτα εναντιώνεται στο συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα στην απεργία. Με αλαζονεία και αυταρχισμό.

Την ώρα που καταργεί τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, ακυρώνει το δικαίωμα μονομερούς προσφυγής των εργαζομένων στη διαιτησία, καταργεί την αιτιολόγηση των απολύσεων από τους εργοδότες και ακυρώνει την προβλεπόμενη από την προηγούμενη κυβέρνηση περαιτέρω αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 7,5% για τα επόμενα δύο χρόνια, έχει το θράσος να εμφανίζεται ως υπερασπιστής των πολλών.

Οι μειώσεις στους μισθούς των εργαζομένων που φέρνουν όλες αυτές οι ρυθμίσεις δεν αφορούν τους πολλούς κατά τον κ. Μητσοτάκη;

Ο κ. Μητσοτάκης δεν εξυπηρετεί τους πολλούς, εξυπηρετεί τους ελάχιστους. Τα εκατομμύρια των εργαζομένων που πλήττονται, ανεξάρτητα από το αν συμμετέχουν ή όχι στις απεργιακές κινητοποιήσεις, ανεξάρτητα από το αν εμπιστεύονται ή όχι τις συνδικαλιστικές ηγεσίες, καταλαβαίνουν πλέον πολύ καλά ποια είναι η "κανονικότητα" του κ. Μητσοτάκη. Αυτή του ΔΝΤ".


Πηγή: capital.gr