Τσίπρας: Εκλογές γιατί η χώρα δεν μπορεί να αντέξει μία κυνική κυβέρνηση και έναν ένοχο πρωθυπουργό να διαχειρίζονται την πανδημία
21/12/2021 21:33
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τσίπρας: Εκλογές γιατί η χώρα δεν μπορεί να αντέξει μία κυνική κυβέρνηση και έναν ένοχο πρωθυπουργό να διαχειρίζονται την πανδημία

Το αίτημα για εκλογές επανέλαβε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη που έδωσε στο Star ενώ πέταξε το γάντι και στον πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ λέγοντας ότι όποιος είναι στη δημοκρατική παράταξη έχει μέτωπο με την κυβέρνηση Μητσοτάκη και τη Δεξιά.

Ο κ. Τσίπρας εμφανίστηκε οργισμένος και κατηγορηματικός υποστηρίζοντας το αίτημά του και λέγοντας ότι «είναι ατύχημα για τη χώρα η κυβέρνηση Μητσοτάκη».

Στο ερώτημα γιατί έφθασε να ζητήσει εκλογές τώρα εν μέσω πανδημίας, κάτι που πέρυσι απέρριπτε για τον ίδιο λόγο απάντησε: «Φθάσαμε στο σημείο να ζητήσουμε εκλογές γιατί σε οποιαδήποτε άλλη χώρα έβγαινε ο πρωθυπουργός από τη Βουλή να πει ότι δεν υπάρχει έρευνα που να δείχνει ότι η θνησιμότητα εκτός ΜΕΘ δεν είναι αυξημένη, ενώ είχε στα χέρια του τη μελέτη του κ. Τσιόδρα, είτε θα είχε ζητήσει συγγνώμη ή θα είχε παραιτηθεί. Αλλά ζητάμε εκλογές επίσης γιατί η κυβέρνηση δεν χρησιμοποίησε όλες τις δυνατότητες για να ενισχύσει τη δημόσια υγεία». Συνεχίζοντας ανέφερε ότι «Ζητάμε εκλογές γιατί στο μυαλό μας έχουμε την προστασία της ανθρώπινης ζωής, για να σώσουμε οτιδήποτε αν σώζεται. Η χώρα δεν μπορεί να αντέξει μία κυνική κυβέρνηση και έναν ένοχο πρωθυπουργό να διαχειρίζονται την πανδημία και την ανθρώπινη ζωή». Επικαλέστηκε την έρευνα Τσιόδρα - Λύτρα λέγοντας: «Η έρευνα ήταν εν γνώσει του πρωθυπουργού, και είναι σημαντικό όχι μόνο όσον αφορά το ψέμα που είπε στη Βουλή, αλλά για τη διαπίστωση ότι το 38,5% των θανάτων θα είχε αποφευχθεί αν είχαμε ενισχύσει το σύστημα υγείας, που αφορά 8000 οικογένειες».

Ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ακόμη ότι «ο πρωθυπουργός λέει ψέματα και για τον αριθμό των ΜΕΘ και πρόσθεσε ότι «αποδίδουμε ευθύνη για την αμέλεια να μην ενισχύσουν το σύστημα υγείας. Στο πρώτο κύμα αιφνιδιάστηκε, στο δεύτερο ολιγώρησε, σήμερα μιλάμε για συνειδητή επιλογή». Παρουσίασε γράφημα που δείχνει ότι είμαστε δυο φορές επάνω σε αριθμό θανάτων από το μέσο όρο της Ευρώπης. Απάντησε στο επιχείρημα του πρωθυπουργού ότι έχει βελτιωθεί η κατάσταση στην υγεία λέγοντας: «Και μόνο ότι γίνονται συγκρίσεις με την περίοδο προ πανδημίας και όταν ήμασταν και σε μνηνονιακή φάση με δημοσιονομικούς περιορισμούς, είναι πολιτικά εγκληματικό. Εμείς παραλάβαμε ένα σύστημα υγείας σε κατάρρευση με 5 ευρώ είσοδο και φραγή για 1,5 εκ. ανασφάλιστους συμπολίτες και 750 εκ. έλλειμμα».

Η κεντροαριστερά έχει μέτωπο με τη Δεξιά

Στο ερώτημα για τις σχέσεις με το ΚΙΝΑΛ σε συνάρτηση με τις εκλογές επανέλαβε ότι όποιος κινείται στον χώρο της κεντροαριστεράς οφείλει να έχει μέτωπο με τη Δεξιά. Ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ο βασικός μου ανταγωνιστής είναι ο κ. Μητσοτάκης και η Δεξιά, αν θέλεις σήμερα να αλλάξεις τα πράγματα στη χώρα ένα μέτωπο υπάρχει, εμείς έχουμε μέτωπο με την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη». Ακολούθως υπογράμμισε ότι το κρίσιμο για τις εκλογές είναι «ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι πρώτο κόμμα και τα κόμματα του προοδευτικού χώρου να αθροίζουν ποσοστά πολύ μεγαλύτερα από τη ΝΔ και την Ελληνική Λύση και να δίνουν προϋποθέσεις για κυβέρνηση».

Για τον κ. Γεωργιάδη που δήλωσε ότι δεν υπάρχει ακρίβεια και ότι οι πολίτες του ζητούν σέλφι είπε ότι «Δεν μπορεί να σχολιάσει κανείς κάτι στη δήλωση του κ. Γεωργιάδη, δείχνει ότι ζουν σε άλλο κόσμο».