Τσίπρας: Απ
14/10/2019 11:00
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τσίπρας: Απ' την Πάτρα στις Βρυξέλλες για τη μετεξέλιξη του ΣΥΡΙΖΑ

Από την Αχαία ξεκινάει τις περιοδείες του ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος παίρνει το παιχνίδι της μετεξέλιξης του ΣΥΡΙΖΑ δια της προσέλκυσης, νέων μελών, επάνω του.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξεκινάει τις περιοδείες του ( με ορίζοντα το Συνέδριο μετασχηματισμού του κόμματος, πιθανότατα τον Φεβρουάριο) από τον νομό όπου κατέγραψε εξαιρετικές εκλογικές επιδόσεις στις εθνικές εκλογές του Ιουλίου.

Σε προσυνεδριακούς ρυθμούς

Συγκεκριμένα, σήμερα επισκέπτεται την Ακράτα, το Αίγιο και τον Σκιαδά Τριταίας με τελευταίο σταθμό της πρώτης ημέρας την Πάτρα.

Αύριο, θα επισκεφθεί το παράρτημα του ΚΕΘΕΑ στην Πάτρα, θα συναντηθεί στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών με το προεδρείο του Συλλόγου και την πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών, Βενετσιάνα Κυριαζοπούλου, με βασικό θέμα συζήτησης την ακύρωση από τη κυβέρνηση της Ν.Δ. της ίδρυσης Νομικής Σχολής στη Πάτρα ενώ στη συνέχεια θα περιοδεύσει στην Κάτω Αχαΐα.

Η διήμερη περιοδεία Τσίπρα θα ολοκληρωθεί με "ανοιχτή εκδήλωση- συζήτηση για τη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία" στην Πάτρα.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μπαίνει πλέον σε προσυνεδριακούς ρυθμούς καθώς εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία και η περιβόητη ηλεκτρονική πλατφόρμα esyriza. Υπενθυμίζεται ότι μέσω αυτής, θα μπορούν να γίνονται ηλεκτρονικές εγγραφές νέων μελών στον ΣΥΡΙΖΑ, για την ολοκλήρωση των οποίων σε κάθε περίπτωση θα απαιτείται η παραλαβή της ταυτότητας μέλους, αυτοπροσώπως.

Πρόκειται για "δικλείδα ασφαλείας" που μπήκε στο κόμμα για την ικανοποίηση των ...ανησυχούντων εσωκομματικά.

Αποσκευές για Βρυξέλλες

Ο κ. Τσίπρας πάντως το βέβαιον είναι ότι μεριμνά και για το ευρωπαικό προφίλ του στον δρόμο για την διεύρυνση του κόμματός του.

Την Πέμπτη θα βρεθεί στις Βρυξέλλες, προκειμένου να συμμετάσχει -ξανά- ως παρατηρητής στην προσύνοδο (εν όψει της Συνόδου Κορυφής) των ευρωσοσιαλιστών.

Πρόκειται για "πρακτική" που ακολουθούσε και ως πρωθυπουργός, προκαλώντας εκνευρισμό στην Χαριλάου Τρικούπη ( με την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται ξανά στα χαρακώματα λόγω της συναινετικής στάσης που τηρεί η Φώφη Γεννηματά απέναντι στην Κυβέρνηση για την ψήφο των αποδήμων).

Παρότι στον ΣΥΡΙΖΑ επιμένουν ότι το κόμμα δεν θα αλλάξει επίσημα "ευρωπαική οικογένεια" ( ανήκει στην Αριστερά) , το φλερτ και η συνεννόηση Τσίπρα με τους ευρωσοσιαλιστές είναι δεδομένο πως θα συνεχιστεί και από το νέο του μετερίζει, ως αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Πηγή:capital.gr