Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ
29/01/2020 12:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τραμπ σε Ερντογάν: Σουλτάνε μου, ιδού η Ελλάδα σου!!!

Από τον Αύγουστο, το Antinews μέσω της αρθρογραφίας του αποκαλύπτει τις δόλιες μεθοδεύσεις της κυβέρνησης όσον άφορα την επίλυση των ελληνοτουρκικών διενέξεων.

Πρώτοι είχαμε γράψει ότι ο βασικός λόγος που η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει δεθεί στο αμερικανικό άρμα είναι ένας: Το σερβίρισμα του ξεπουλήματος του Αιγαίου στους Έλληνες έπειτα από ένα σκηνικό ανάλογο με των Ιμίων που θα οδηγήσει σε συνθηκολόγηση με τον Ερντογάν, η οποία με τις ευλογίες των ΗΠΑ φαινομενικά θα ευνοεί τη χώρα μας.

Ωστόσο, όπως αποδεικνύεται μετά από την επίσκεψη του Μητσοτάκη στις ΗΠΑ, την επιστολή Πομπέο, την συνομιλία Τραμπ - Ερντογάν που ακολούθησαν και την λύση των διαφορών στην Ανατολική Μεσόγειο που προτάσσουν, η νέα μειοδοσία που εξυφαίνεται θα γίνει σε δόσεις.

Πρώτα δηλαδή θα λυθούν τα ζητήματα της Ανατολικής Μεσογείου που θα περιλαμβάνουν το Καστελλόριζο και κατόπιν θα ακολουθήσει το μοίρασμα του Αιγαίου.

Μέσω της ευγενικής χορηγίας της Χάγης φυσικά, όπως επιθυμεί άλλωστε η κυβέρνηση.

Κι αν κρίνουμε από τα όσα είπε η Ντόρα... αποχαιρέτα το Καστελλόριζο που χάνεις.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες του Antinews ο πρωθυπουργός έχει κατασταλάξει ότι δεν υπάρχει ιδανικότερη λύση πέραν της σαλαμοποίησης των Ελληνοτουρκικών, κάτι που εκμυστηρεύτηκε σε πολιτικό αρχηγό στην ενημέρωση για το ταξίδι του στις ΗΠΑ, ο οποίος έμεινε με το στόμα ανοιχτό.

Προφανώς, ο πρωθυπουργός δεν αντιλαμβάνεται ότι η σαλαμοποίηση θα καταδικάσει την Ελλάδα σε μια τραγική ήττα.

Διότι αν πάει να διαπραγματευτεί χωριστά το Καστελλόριζο από το υπόλοιπο Αιγαίο, τότε τα τελεσμένα που θα δημιουργηθούν θα ευνοήσουν αποκλειστικά την Τουρκία με κίνδυνο να επιτευχθούν οι αναθεωρητικές τις ονειρώξεις σε μεγάλο βαθμό.

Πραγματικά δεν μπορούμε να αντιληφθούμε από που πηγάζει αυτός ο πρωτοφανής ενδοτισμός της κυβέρνησης.

Είναι δυνατόν να πιστεύει ο κύριος Μητσοτάκης ότι θα μπορέσει να επισκιάσει τον εθνομηδενισμό με οικονομικά ανταλλάγματα που θα προκύψουν από την περιβόητη συνεκμετάλλευση των κοιτασμάτων;

Tόσο ανήθικους και εκμαυλισμένους θεωρεί τους Έλληνες; Μπορεί να τους γονάτισε η κρίση, αλλά δε νομίζουμε ότι είναι διατεθειμένοι να απαρνηθούν την πατρίδα τους για ένα κομμάτι ψωμί.

Δε λέμε, ίσως να έχει και μετρήσεις στα χέρια του που δείχνουν ότι μεγάλη μερίδα πολιτών έχει τσιμπήσει με το εκβιαστικό δίλημμα που προπαγανδίζουν τα παπαγαλάκια της κυβέρνησης περί πολέμου ή συνεκμετάλλευσης.

Ωστόσο, εάν υπάρχουν... αυτά είναι στα χαρτιά.

Που σημαίνει, ότι οι... μετρητές δεν είναι σε θέση να αποτυπώσουν το σοκ που θα υποστούν οι Έλληνες μετά από την προδοσία και τον αντίκτυπο που θα έχει.

Κοινώς, ο κύριος Μητσοτάκης παίζει με τη φωτιά με κίνδυνο να οδηγήσει τη χώρα σε νέο διχασμό.

Ακριβώς όπως έκανε ο Τσίπρας με το σκοπιανό, όπου διχαστήκαμε σε «μακεδονομάχους» και «προδότες».

Μόνο που όπως έχουμε επανειλημμένα γράψει, με το όνειδος των Πρεσπών χάσαμε όνομα, ενώ με την προδοσία της Χάγης θα χάσουμε έδαφος.

Για να μην καταντήσουμε λοιπόν «πολεμοχαρείς εθνικιστές» κατά «φιλειρηνιστών τουρκόφιλων», ο πρωθυπουργός οφείλει να κινηθεί ενωτικά και να κάψει στο τζάκι του Μαξίμου όλα τα αντιπατριωτικά σχέδια που του υποδεικνύουν τα κοράκια - αποικιοκράτες να εφαρμόσει.