Τραβούν τον Τσίπρα από το "αριστερό" μανίκι, αλλά κρατά κλειστά τα χαρτιά του
25/09/2019 11:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τραβούν τον Τσίπρα από το "αριστερό" μανίκι, αλλά κρατά κλειστά τα χαρτιά του

Λαλίστατοι είναι - ως λογικό- οι ...αγωνιούντες στον ΣΥΡΙΖΑ για το τι ξημερώνει στο κόμμα τους στην πορεία για το "μετασχηματισμό" του.

Θα ξυπνήσουν στο Συνέδριο και θα βρουν έναν ΣΥΡΙΖΑ με πόρτες ξεκλείδωτες σε όποιον βλέπει το λαμπατέρ ανοιχτό (περιμένοντας ξανά στον προθάλαμο της εξουσίας); Αυτά ( και άλλα - όχι απολύτως ιδεολογικής φύσεως εδώ που τα λέμε ) φοβούνται οι εξ αριστερών του Αλέξη Τσίπρα και παλεύουν θέτοντας ρητορικά όρους και περιγράμματα για τον νέο ΣΥΡΙΖΑ να ελέγξουν την ξέφρενη διεύρυνσή του.

Άρθρα επί άρθρων, σινιάλα επί σινιάλων, στέλνουν στον κ. Τσίπρα, με παρανομαστή κοινό: Είμαστε και εμείς εδώ και το κόμμα δεν είναι τσιφλίκι σου.

Ένα ακόμη προστέθηκε πρόσφατα στην εφημερίδα "Εποχή" από τον Πάνο Λάμπρου,επιφανές στέλεχος των "53" που φρόντισε να κάνει ...ταλιράκια όλες τις ενστάσεις της εσωκομματικής αντιπολίτευσης για τα "πλάνα" Τσίπρα. Κωδικοποίησε κοινώς μαζεμένα, σαν σε λίστα, όλα τα "όχι" προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

*Δεν είμαστε παράταξη, είμαστε κόμμα διαμήνυσαν δια του άρθρου οι "53", πηγαίνοντας ευθέως κόντρα στο μήνυμα Τσίπρα περί "προοδευτικής παράταξης". Ούτε αλλαγή στο όνομα ΣΥΡΙΖΑ, θέλουν, συνεπώς.

*"Δεν θα γίνουμε σούπερ μάρκετ είμαστε ριζοσπαστικό Αριστερό κόμμα", προτάσσουν επίσης, την ώρα που η εκ των πραγμάτων 4,5 χρόνια διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ , υπαγορεύει εκόντες άκοντες να συμφιλιωθούν με την πραγματικότητα : Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα απολύτως συστημικό κόμμα και ως τέτοιο εξάλλου, χαρτογραφείται πλέον στην αναστήλωση του δικομματισμού, ως αντίπαλον δέος της παράταξης της Ν.Δ.

Όσο εκτός τόπου και χρόνου αποδείχθηκαν δια της κάλπης των εθνικών εκλογών, οι εκτιμήσεις περί επιστροφής του στο ...3% και διάλυσής του στα εξ ων συνετέθη, άλλο τόσο μοιάζουν τώρα δονκιχωτισμοί, οι ιαχές περί επιστροφής του ΣΥΡΙΖΑ στην... ανόθευτη αριστερή του μήτρα.

Κι επειδή το πρόβλημα του Δον Κιχώτη δεν ήταν η φαντασία του αλλά Σάντσο Πάντσα,ως έξοχα έχει αποφανθεί ο Κάφκα, το ζητούμενο είναι αν προτίθεται ο Αλέξης Τσίπρας να υποδυθεί τον ρόλο του πιστού υπηρέτη.

Τα χαρτιά του ο ίδιος, δεν τα έχει ανοίξει ακόμη ολοσχερώς. Το βέβαιον είναι ότι πίσω δεν πρόκειται να κάνει από το βασικό του πλάνο: Το άνοιγμα του κόμματος σε κεντρώα κοινά, τα ιμάτια των οποίων καλείται ήδη να "μοιραστεί" με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Το ΠΑΣΟΚ, ΚΙΝΑΛ ή όπως αλλιώς λέγεται, εξάλλου, απέτυχε στον στρατηγικό του στόχο, να γίνει ο δεύτερος πόλος στην τραμπάλα του δικομματισμού, "σκουπίζοντας" τον ΣΥΡΙΖΑ.

Εάν κάτι έχει διαφανεί από τις μέχρι τώρα κινήσεις του κ. Τσίπρα πάντως, είναι ότι δεν επιθυμεί ρήξη με τα ιστορικά στελέχη του κόμματός του και προσπαθεί να ισορροπήσει στο τεντωμένο εσωκομματικό σκοινί.

Αυτό δηλοί και το "πάγωμα" της συζήτησης για εκλογή του από την βάση, το οποίο ωστόσο επανέρχεται δια άλλων στελεχών στην ατζέντα ( πρόσφατα από την Ρένα Δούρου) και κανείς δεν αποκλείει να επιφυλάσσονται εκπλήξεις από τον κ. Τσίπρα , στο Συνέδριο. Εκεί όπου "θα τα δούμε όλα", όπως δήλωσε πρόσφατα, στην ΔΕΘ, ο ίδιος.

Πηγή:capital.gr