Το ΠΑΣΟΚ ξανάρχεται
02/09/2019 14:46
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το ΠΑΣΟΚ ξανάρχεται

Η κρίση έφυγε, το ΠΑΣΟΚ (ξανα)έρχεται.

Η συζήτηση που γίνεται εδώ και καιρό στη βάση, η απελπισία των επικοινωνιολόγων με το ΚινΑλ, που όλος ο κόσμος λέει “το ΠΑΣΟΚ είναι” επανέρχεται δριμύτερη, με αρωγούς τους Νίκο Παπανδρέου και Παύλο Γερουλάνο.

Τα μεγάλα brand names δε χάνονται, ιδίως στην πολιτική.

Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, με άλλο όνομα, άλλο σήμα, αλλά την ίδια χάρη.

Ό,τι απέμεινε δηλαδή, καθώς δεν έφτανε ο ΣΥΡΙΖΑ που πήρε στελέχη μαζικά, είναι και η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη που αποψιλώνει το Κίνημα.

Pasok-5

Όμως δεν έχει καμιά σημασία.

Το όπλο του ΠΑΣΟΚ ήταν πάντα η βάση, η μεγάλη μάζα των ψηφοφόρων που το στήριξαν διαχρονικά, με κάποια μικροαντίτιμα βέβαια, αλλά ας μη δώσουμε σημασία σε αυτά μπροστά στην πρόκληση της κλιματικής αλλαγής, την πρόοδο της χώρας είχαν όλοι στο νου τους.

Αυτή η βάση ήταν που έβγαλε τους μέγιστους πολιτικούς που πλαισίωναν αρμονικά τους αρχηγούς του Κινήματος, που ζωντάνεψαν την ύπαιθρο, που έφεραν καλύτερες μέρες και μετά ακόμη καλύτερες, που εκσυγχρόνισαν, που έφεραν τον λαϊκό καπιταλισμό, που άγγιξαν την πολιτική τελειότητα σε οργάνωση, στοχοθεσία, εκλογικούς απολογισμούς.

Να αρνηθούμε την ιστορία μας δηλαδή για μια Μνημονιάρα αλά Καστελόριζο;

Θα τολμήσει η Φώφη Γενημματά τον επαναπατρισμό των συμβόλων;

Ίσως δεν έχει και τόση σημασία, γιατί αργά ή γρήγορα η 3η Σεπτέμβρη θα ξαναμπεί στο κάδρο των πολιτικών οραμάτων, των κοινωνικών ανατροπών και η 34η Αυγούστου που λένε οι καλοκαιράκηδες θα μπει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.

Πηγή: emo.gr