Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ
23/08/2021 15:24
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το ΜέΡΑ25 επικρίνει την κυβέρνηση για την μεταναστευτική και προσφυγική πολιτική της

Βαρύτατες κατηγορίες κατά της κυβέρνησης για την μεταναστευτική της πολιτική και ιδιαίτερα για την στάση της στο πρόβλημα των προσφύγων από το Αφγανιστάν, διατυπώνει το ΜέΡΑ25.

Σε σχετική ανακοίνωσή του αναφέρει: «Ατσάλινοι φράχτες. Drones. Υποβρύχια. Περίπολα. Κι άλλα drones. Αισθητήρες. Ζέπελιν! Και μόνο με την περιγραφή του εξοπλισμού, φαντάζεσαι ότι η χώρα περιμένει για εισβολή το στρατό της Μόρντορ. Ποιοι είναι όμως αυτοί που ετοιμάζονται να "εισβάλουν" στη χώρα και διαθέτει η χώρα για να τους αποκρούσει, ό,τι δε διέθεσε για να προστατέψει τα εδάφη της από τις καταστροφικές πυρκαγιές; Η απάντηση είναι αποκαρδιωτική για το επίπεδο ανθρωπισμού και πολιτισμού της χώρας. Γιατί αυτοί που βαφτίζονται ως στρατιά από αιμοσταγείς εισβολείς, είναι οι απελπισμένοι άνθρωποι που βλέπουμε στις οθόνες μας να συντρίβονται από ρόδες μεταγωγικών αεροπλάνων στην προσπάθειά τους να φύγουν από την κόλαση που οι Δυτικοί μετέτρεψαν τη χώρα τους».

Κυρίως, επισημαίνει το ΜέΡΑ25, «είναι οι γυναίκες του Αφγανιστάν, αυτές για τις οποίες η Πρόεδρος της Δημοκρατίας μας καλούσε προ ημερών "να τις ακούσουμε". Με τόσους αισθητήρες και περίπολα, μια χαρά θα τις ακούσουμε κυρία Πρόεδρε, αλλά θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν εννοούσατε ακριβώς αυτό».

Στην «Ευρώπη των ανοιχτών συνόρων», υπογραμμίζει το ΜέΡΑ 25, «οι κυβερνήσεις των κρατών μελών διαγκωνίζονται ποιος θα καταπατήσει εμφατικότερα την υποχρέωση διαμοιράσματος των προσφυγικών ροών, και η συνολική ΕΕ έχει εγκαταλείψει κάθε πρόσχημα ανθρωπιστικών ιδεών προκειμένου να ανακόψει εκλογικές απώλειες προς την επελαύνουσα ακροδεξιά, αποφασίζοντας για ακόμα μια φορά ότι η Ελλάδα θα είναι το χαλί κάτω από το οποίο θα σκουπίζεται κάθε πρόβλημα. Και έχει την τύχη να υπάρχει στην Ελλάδα μια κυβέρνηση που ευθυγραμμίζεται ιδεολογικά με τη λογική της "αποτροπής των δυστυχισμένων"».

Σύμφωνα με το ΜέΡΑ25, «το νέο "έπος του Έβρου" χτίζεται εξίσου επιμελώς επικοινωνιακά, όσο επιμελώς κατασκευάζονται οι ατσάλινοι φράχτες και τα "terminator" gadgets που θα τον περιβάλλουν».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ