Το μειονοτικό κόμμα της Θράκης ζητεί η Αθήνα να το... συμβουλεύεται για τους μουφτήδες
28/06/2019 23:40
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το μειονοτικό κόμμα της Θράκης ζητεί η Αθήνα να το... συμβουλεύεται για τους μουφτήδες

Κριτική στην Αθήνα, μέσω συνέντευξής της στο πρακτορείο Anadolu, ασκεί η επικεφαλής του μειονοτικού Κόμματος Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας, Σιγκντέμ Ασάφογλου, για το γεγονός ότι δεν συμβουλεύτηκε το κόμμα της για τον διορισμό μουφτήδων στη Θράκη.

"Ελπίζω η κυβέρνηση της χώρας να δει την αλήθεια και από εδώ και πέρα να αναγνωρίσει το ρόλο του ΚΙΕΦ", μεταξύ άλλων, αναφέρει η Ασάφογλου. "Αν μας είχαν συμβουλευθεί ίσως να είχαμε βρει κοινό έδαφος", πρόσθεσε, εκφράζοντας παράλληλα την επιθυμία του μειονοτικού κόμματος να αποκτήσει ρόλο μεσάζοντα στο συγκεκριμένο ζήτημα, όπως σημειώνει ο ιστότοπος kathimerini.gr.

"Σε όσους μας λένε "αν είστε Τούρκοι, πηγαίνετε στην Τουρκία” απαντώ κάθε φορά με την ίδια απάντηση: Όχι, δεν θα πάμε, γιατί αυτό το μέρος μας ανήκει όσο και σε εσάς", αναφέρει η ίδια σε άλλο σημείο της συνέντευξής της.

Σημειώνει ακόμη ότι το ΚΙΕΦ "δεν αποτελεί απειλή, αλλά πηγή πλούτου για την Ελλάδα", υποστηρίζοντας την ίδια στιγμή, ότι "δεν πάμε πουθενά, ζούμε στη Δυτική Θράκη, στην Ελλάδα, αλλά είμαστε Τούρκοι που προσπαθούν να συνεισφέρουν στην Ελληνική Δημορκατία".

Υπενθυμίζεται ότι το μειονοτικό κόμμα αναδείχθηκε πρώτο σε Ξάνθη και Ροδόπη στις πρόσφατες ευρωεκλογές.

Πηγή: capital.gr