Το κάζο του ΣΥΡΙΖΑ με τη Novartis προσπαθούν να ξορκίσουν στην Κουμουνδούρου
20/09/2019 11:50
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το κάζο του ΣΥΡΙΖΑ με τη Novartis προσπαθούν να ξορκίσουν στην Κουμουνδούρου

Σε θρυαλλίδα όχι εξελίξεων μεν αλλά σφοδρού πολιτικού καυγά, εξελίσσεται η παραπομπή του τέως αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης σε προανακριτική επιτροπή για τους χειρισμούς της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, στη Novartis.

Η ανάσυρσή της λόγω της δικογραφίας που έφτασε στην Βουλή, δεν ενθουσιάζει προφανώς τον ΣΥΡΙΖΑ , ο οποίος μήνες επί μηνών είχε καλλιεργήσει τρομακτικές προσδοκίες περί "του μεγαλύτερου σκανδάλου από συστάσεως του κράτους" , ωστόσο δια της εξαίρεσης του Αλέξη Τσίπρα από το πλάνο της έρευνας, προσπαθεί να ανασκευάσει και τις εντυπώσεις περί "φούσκας" .

Στην Κουμουνδούρου, επιλέγουν για ευνοήτους λόγους την τήρηση στάσης επιθετικής, επιχειρώντας να αποδώσουν τις πρόσφατες εξελίξεις και την απόφαση της πλειοψηφίας να παραπέμψει τον "Ρασπούτιν" σε προανακριτική, αφενός σε διχογνωμία στο εσωτερικό της Ν.Δ ( είναι γνωστό εξάλλου ότι ο Α. Σαμαράς επεδίωξε τη συμπερίληψη και του τέως πρωθυπουργού στο κάδρο) αφετέρου σε απόπειρα "αποπροσανατολισμού" από το "πραγματικό σκάνδαλο".

Το "δώρο" αυτό στον κ. Τσίπρα δεν προσφέρθηκε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και η τροφοδότηση της τοξικότητας στην πολιτική ζωή με αφορμή αυτή την υπόθεση, δεν προβλέπεται να διαρκέσει πολύ.

Ήδη,πυκνώνουν οι πληροφορίες που φέρουν την προανακριτική επιτροπή που θα συσταθεί μετά την επιστροφή του πρωθυπουργού από την Νέα Υόρκη, να εξαντλεί το έργο της -άμεσα- και να επιστρέφει τον φάκελο στην τακτική Δικαιοσύνη.

Έως τότε , στον ΣΥΡΙΖΑ θα επιδιώκουν να αντεπιτεθούν, ασφαλώς στηρίζοντας τον πρώην αναπληρωτή υπουργό και τους χειρισμούς του.

Άλλως πώς θα γινόταν, αφού το πρώην κυβερνητικό κόμμα ομνύει σε υπαρκτό σκάνδαλο ονομάζοντας "σκευωρία" την παραπομπή Παπαγγελόπουλου σε προανακριτική.

Ικανοποιημένοι πάντως από την τροπή που πήρε "το μεγαλύτερο σκάνδαλο" κατά τον πρώην αναπληρωτή υπουργό όσο βρισκόταν ο ΣΥΡΙΖΑ στην διακυβέρνηση της χώρας, προδήλως δεν είναι. Ο πήχυς είχε σηκωθεί ( με τούτα και με κείνα και με ων ουκ έστιν αριθμός δημοσιευμάτων) πολύ υψηλά και το πρώην κυβερνών κόμμα βρέθηκε να περνά από κάτω, με την αρχειοθέτηση των επτά από τα δέκα πολιτικά πρόσωπα που ενεπλάκησαν.

Ως αποτυπώθηκε εξάλλου, πέρα από το αποτέλεσμα της 7ης Ιουλίου και σε δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε χθες, σε μεγάλο ποσοστό τους, οι Πολίτες, είναι πεπεισμένοι ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ επεδίωξε μέσω Novartis, να στοχοποιήσει πολιτικούς της αντιπάλους.

Το σκεπτικό αυτό επικαλούνται πάντως και στελέχη της πλειοψηφίας που αντιτίθενται στην αναζωπύρωση της τοξικής υπόθεσης Novartis.

"Εφόσον έχει καταγραφεί στη συλλογική μνήμη των πολιτών η υπόθεση Novartis ως φούσκα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και προσπάθειάς της να δηλητηριάσει την πολιτική ζωή του τόπου χωρίς στοιχεία γιατί να αναζωπυρώσουμε την εστία αφ ης στιγμής είναι και εξαιρετικά δύσκολο να αποδειχθεί η ενοχή Παπαγγελόπουλου ή άλλου κυβερνητικού στελέχους της εποχής;".

Στην Κουμουνδούρου πάντως, ψάχνουν χρυσή ευκαιρία για να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις για το δικό τους φιάσκο Novartis, περνώντας στην αντεπίθεση, για όσο θα μένει στον "αφρό" της επικαιρότητας, δια της προανακριτικής επιτροπής.

Πηγή:capital.gr