Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ
15/08/2021 21:00
Του Νίκου Καραχάλιου
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

ΤΟ 13άρι του ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΥ

ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ (ρεκόρ τα 1.000.000 καμένα στρέμματα).

ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΤΕΛΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.

ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΦΩΤΙΕΣ ΠΟΥ ΚΑΙΝΕ ΑΚΟΜΗ (για 10ημέρες στην Πελοπόννησο).

ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ:

1.ΨΕΥΔΟΣΥΝΑΙΝΕΤΙΚΟΣ: «Να επιχειρήσω να διαμορφώσω μια συναίνεση» είπε. Οι ευρύτερες συναινέσεις δεν διαμορφώνονται στον πρώτο ενικό με το «ΕΓΩ», αλλά με το «ΕΜΕΙΣ».

2.ΨΕΥΔΟΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΟΣ: Η μόνη συνεργασία είναι αυτή μεταξύ του ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ με το ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΗΜΙΤΗ. Ξοφλάει γραμμάτια στους MEGA ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟΥΣ εις βάρος όλων μας. Επικυριαρχούν σε 2 κόμματα σε 1 ΣΥΣΤΗΜΑ. Με τους ίδιους ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ από πίσω…

3.ΑΛΛΑΖΟΝΙΚΟΣ: Οι Γερμανοί δεν είχαν το 112, το οποίο θα τους δώσουμε -άλα της και μεταφορά τεχνογνωσίας- γι’ αυτό είχαν 100+νεκρούς, ενώ ζήτησε βοήθεια από 24 κράτη, όταν κατάλαβε με καθυστέρηση την ανεπάρκεια του μηχανισμού του.

4.ΕΜΜΟΝΙΚΑ ΑΝΑΙΣΘΗΤΟΣ: ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΑΕΙ ΜΕ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΣΤΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ!!! Μηδενική ενσυναίσθηση! Μηδέν νοιάξιμο!

5.ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΟΣ: Προς την ΝΔ που φαίνεται να διαθέτει στελέχη, γι’ αυτό αντλεί μεταγραφές από τον χώρο του Σημιτικού/Εκσυγχρονιστικού ΠΑΣΟΚ και μόνο. Μήπως η επόμενη μεταγραφή είναι ο ΛΑΛΙΩΤΗΣ;

6.ΑΠΑΞΙΩΤΙΚΟΣ: Προς τα στελέχη της Αυτοδιοίκησης. Υποκαθιστά τους αιρετούς της Περιφέρειας, τους 4 συναρμόδιους Υπουργούς Εσωτερικών, Περιβάλλοντος, Αγρ. Ανάπτυξης και Ενέργειας.

7.ΑΝΑΒΛΗΤΙΚΟΣ: Οι ευθύνες ΘΑ ΑΠΟΔΟΘΟΥΝ όταν ολοκληρωθεί η μάχη… Για πόσο ακόμη θα δίνει τις μάχες και πόσο θα χάνει;

8.ΑΣΑΦΗΣ: Πότε κρίνει ότι θα ολοκληρωθεί η «μάχη»; Με ποιους είναι; Πολεμά με ανεμογεννήτριες ή όχι;

9.ΑΛΛΟΥ: Την ώρα της «μάχης» θα συνεχίσει να κάνει μπάνια και να ακκίζεται, όπως την περασμένη εβδομάδα;

10. ΠΑΛΑΙΟΜΟΝΤΕΡΝΟΣ: Τώρα θυμήθηκε την κλιματική αλλαγή. Την μετονομάζει Κλιματική Κρίση. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΣΜΟΣ δίχως τέλος…

11. ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟΣ: Οι δωρεές, οι προσφορές ιδιωτών και η ΕΚΕ (Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη) θα υποκαταστήσουν το κράτος στις ευρείες αναδασώσεις της Εύβοιας; Πώς;

12.ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΟΣ: Για τα ταμεία… «Εγώ θα ελέγχω τα πάντα» δηλαδή τα έσοδα/έξοδα. Ακούς Γρηγόρη;

13. ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΣ: Οι παρεμβάσεις στο δάσος θα γίνουν από τον ιδιωτικό τομέα, λες και σεβάστηκε ποτέ ο επιχειρηματίας το δημόσιο χώρο.