Τίτλοι τέλους στην εξεταστική-παρωδία για τη λίστα Πέτσα!
17/12/2021 10:20
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τίτλοι τέλους στην εξεταστική-παρωδία για τη λίστα Πέτσα!

Έκλεισε άρον άρον η διαδικασία, χωρίς -τελικά- να παραστούν για να δώσουν εξηγήσεις όσοι πολιτικοί εμπλέκονται

Έπεσαν οι τίτλοι τέλους στην εξεταστική-παρωδία, η οποία έκλεισε άρον άρον, απολύτως απαξιωμένη, καθώς για πρώτη φορά στα κοινοβουλευτικά χρονικά δεν εξέτασε τα πολιτικά πρόσωπα τα οποία εμπλέκονται στις υποθέσεις των λιστών Πέτσα και των ύποπτων δημοσκοπήσεων.

Ο κύκλος των καταθέσεων των μαρτύρων έκλεισε μέσα σε λίγες μόνο εβδομάδες, καθώς το κατώφλι της επιτροπής πέρασαν μόλις 14 μάρτυρες. Ο πρώην υφυπουργός Παρά τω Πρωθυπουργώ Στέλιος Πέτσας ακόμη αναζητείται. Το «άδοξο» τέλος της επιτροπής προκάλεσε την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, με τον Γιάννη Ραγκούση να καταγγέλλει πως «κλείνετε τη λειτουργία μιας ακρωτηριασμένης επιτροπής, χωρίς να έχουν καταθέσει κρίσιμοι μάρτυρες και να έχουν κατατεθεί σημαντικά έγγραφα».

Του κλεισίματος της εξεταστικής προηγήθηκε η κατάθεση του Ζαχαρία Ζούπη. Πρόκειται για τον διευθυντή της Opinion Poll που ερευνάται από την επιτροπή για την επίμαχη δημοσκόπηση του περασμένου Μαΐου, η οποία, όπως καταγγέλλεται, δημοσιεύτηκε χωρίς τον εντολέα. Μόνο που ο μάρτυρας κατέθεσε πως η δημοσκόπηση δημοσιεύτηκε κανονικά με την ταυτότητα και τον εντολέα, διαψεύδοντας με αυτόν τον τρόπο τον Δημήτρη Μαύρο, αντιπρόεδρο του Συλλόγου Εταιρειών Δημοσκοπήσεων.

Ο τελευταίος μόλις προχθές κατέθεσε ότι η επίμαχη δημοσκόπηση «βγήκε» χωρίς τον εντολέα. Ο επικεφαλής της Opinion Poll, ωστόσο, ανέφερε πως «ο κ. Μαύρος μπορεί να έκανε λάθος. Αναρτήθηκε η ταυτότητα και με τον εντολέα», ενώ ισχυρίστηκε πως η έρευνα «ελέγχθηκε καθ’ ολοκληρία». Η αναφορά του αυτή προκάλεσε την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, με τον Γιάννη Ραγκούση να καλεί τη Νέα Δημοκρατία να κάνει μήνυση στον Δημήτρη Μαύρο για ψευδομαρτυρία.

Στη ΝΔ πανηγυρίζουν, στον ΣΥΡΙΖΑ «βρίζουν»

Οι βουλευτές της «γαλάζιας» παράταξης, πάντως, σχολίασαν πως «πήγαν για μαλλί και βγήκαν κουρεμένοι στην Κουμουνδούρου με την πρόταση σύστασης εξεταστικής επιτροπής», υποστηρίζοντας πως «κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος το αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ περί δήθεν χειραγώγησης της κοινής γνώμης, που οδήγησε στη στοχοποίηση της Opinion Poll». Αυτό που υποστηρίζει η πλευρά της κυβερνώσας παράταξης είναι πως ο μάρτυρας «αποδόμησε πλήρως το επιχείρημα περί “ακαταλληλότητας” της Opinion Poll, που βρέθηκε στο επίκεντρο ενός κύματος λάσπης για να εξυπηρετηθούν τα κομματικά συμφέροντα του ΣΥΡΙΖΑ».

Στον αντίποδα, οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστήριξαν πως «έκαναν τα πάντα ώστε να μην έρθει η αλήθεια στο φως, αλλά απέτυχαν. Παρά τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις της, η βασιμότητα της πρότασης ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. για τη σύσταση της εξεταστικής δικαιώθηκε εξ ολοκλήρου. Αν νομίζουν ότι θα συγκαλύψουν τα σκάνδαλα, πλανώνται πλάνην οικτράν», προσθέτοντας πως «η ακρωτηριασμένη από τα πραξικοπήματα της Ν.Δ. εξεταστική επιτροπή ολοκληρώθηκε με την κατάθεση-ομολογία του μάρτυρα που επέλεξε η πλειοψηφία, για να κρύψει τον ιδιοκτήτη της Opinion Poll Μιχάλη Διαμαντή».

Πηγή: newsbreak.gr