Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ
04/10/2019 15:00
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τι συζήτησαν Τσίπρας- Μοσκοβισί για την πορεία της ελληνικής οικονομίας

Τετ α τετ με τον απερχόμενο επίτροπο Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί πραγματοποίησε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας.

Για την συνάντησή τους, ενημέρωσε ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, με ανάρτησή του στο προσωπικό του προφιλ στο facebook:

"Με τον Πιερ Μοσκοβισί, στην τελευταία του επίσκεψη στην Ελλάδα ως Επίτροπος Οικονομικών, δε συζητήσαμε μόνο για τη πορεία της ελληνικής οικονομίας. Άλλωστε επί τεσσεράμισι χρόνια κάναμε πολλά, σε αντίξοες συνθήκες, για να μπορούν όλοι σήμερα στην Ευρώπη να μιλάνε για ένα μικρό θαύμα. Από τη χρεοκοπία και τα άδεια ταμεία αφήσαμε πίσω μας 37 δισ. ευρώ και σταθερή ανάπτυξη. Περισσότερο κουβεντιάσαμε για τις οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις στην Ευρώπη, αλλά και για το μέλλον της ευρωπαϊκής Αριστεράς. Συμφωνήσαμε να παραμείνουμε σε επικοινωνία".

Σύμφωνα με πληροφορίες από άλλες πηγές, για το δια ταύτα της ελληνικής οικονομίας, ο κ. Μοσκοβισί ενημέρωσε τον Α. Τσίπρα πως το δημοσιονομικό κενό για το 2020 είναι τουλάχιστον 1 δισ. και απαιτούνται μέτρα για την κάλυψή του, ενώ απολύτως κατηγορηματική είναι η άρνηση των εταίρων στον συνυπολογισμό ANFAs στο πρωτογενές πλεόνασμα. Και τούτο, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, διότι θα άλλαζε την απόφαση του Eurogroup.

Πηγή: capital.gr