Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ
30/08/2019 14:26
Του Σόλοικου
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τι δεν έπρεπε να κάνει ο Μητσοτάκης

Θαύματα δεν γίνονται και ούτε διαρκούν όσο οι εθιμοτυπικού και ουσιαστικού χαρακτήρα συναντήσεις των πρωθυπουργών δύο κρατών, που εστιάζουν στο γενικότερο πλαίσιο των θεμάτων, που τυχαίνουν επίκαιρης αντιμετώπισης και μετά γίνονται αντικείμενο ειδικότερων επεξεργασιών και εξειδικευμένων συμφωνιών μεταξύ των αντιπροσωπειών των χωρών.

Τι δεν έπρεπε να κάνει ο Μητσοτάκης κατά την συνάντηση με την Μέρκελ στο Βερολίνο;

Να μη μιλήσει απευθυνόμενος στην Μέρκελ Γερμανικά, αλλά Αραβικά, που η Γερμανίδα αγνοεί, ώστε να την εντυπωσιάσει για την πολυγλωσσία του, αν και ο ίδιος δεν φαίνεται να γνωρίζει και Αραβικά.

Να μη τηρήσει το αυστηρό πρωτόκολλο κατά την επίσκεψή του στη Γερμανική Καγκελαρία όπως αρμόζει σε αρχηγούς πολιτισμένων κρατών και ως ένδειξη αλληλοσεβασμού τους, αλλά να μπει στην Καγκελαρία, συνοδευόμενος από ορχήστρα Ελληνικής παραδοσιακής μουσικής με ανάλογες στολές.

Να μη εστιάσει με προσοχή στα προβλήματα της Ελληνικής οικονομίας και στη δυνατότητα ανάπτυξης των διμερών οικονομικών σχέσεων, για να υπάρξουν επενδύσεις στην Ελλάδα, ώστε να μειωθεί η ανεργία με ένα αναπτυξιακό πρόγραμμα μακρόπνοης εξέλιξης, αλλά να ζητήσει από την Μέρκελ, τις αποζημιώσεις για τις Γερμανικές επανορθώσεις, που οφείλονται στην Ελλάδα ως απαραίτητη προϋπόθεση, για κάθε περαιτέρω συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων.

Να μην έθετε το θέμα της αθρόας λαθρομετανάστευσης, των μαζικά εισρεόντων αλλοδαπών στην ελληνική επικράτεια, τον περιορισμό και τον έλεγχό της, αλλά να συνομιλούσε για ελεύθερη διακίνηση μεταναστών σε όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες, αφού δεν μπορεί να υπάρχουν σύνορα, με βάση τα ανθρωπιστικά ιδεώδη και οι θάλασσες δεν ανήκουν στις παράκτιες χώρες τους, αλλά στα ψάρια τους.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός να μη ζητήσει επενδύσεις, αλλά μόνο χάρες, σε μια μεθυστική ατμόσφαιρα διεθνιστικής αλληλοκατανόησης.

Να ομολογήσει ότι η Συμφωνία των Πρεσπών ήταν μια καλή συμφωνία και όχι μια κακή συμφωνία που θίγει την ιστορία και τον πατριωτισμό των Ελλήνων.

Κατά τα μεσάνυκτα και μετά το πέρας της επίσκεψης να μην ακολουθούσε την Ελληνική αποστολή, αλλά να ύψωνε μόνος του, περήφανος την Ελληνική σημαία ανεβαίνοντας στον ιστό, στην Γερμανική Καγκελαρία.

Θα ήταν ένας αληθινός Έλληνας και πατριώτης πρωθυπουργός. Γνήσιος απόγονος όλων των Ελλήνων, που σε κάθε μορφής κίνδυνο επιβολής ξενικού ζυγού, δεν φείδονται της ζωής των και προτάσσουν τα στήθη τους για την ελευθερία όλων των Ελλήνων κατά των κατακτητών όπως και κατά της σημερινής Γερμανίας.

Όπως είχε πράξει στο παρελθόν ο χαμογελαστός Αλέξης, που κατά την ανάκρουση των Εθνικών ύμνων των χωρών, παραβίασε κάθε πρωτόκολλο, στημένος όρθιος με ανοικτά τα πόδια, με αποχαυνωμένο βλέμμα και σταυρωμένα τα χέρια μπροστά του. Όπως έμαθε από την πατροπαράδοτη Ελληνική παιδεία των σχολείων μας.

Θα τον αποθέωνε όλη η αριστερή νομενκλατούρα. Μέχρι και ο Βούτσης, ο Αρβανίτης, ο Καρανίκας, ο μόνιμα χαμογελαστός με το χαμόγελο που σφάζει, Παπαδημούλης και η Ραλλίδου.

Και θα ήμασταν όλοι ευχαριστημένοι. Ακόμη και οι οσφυοκάμπτες των μονίμως εντός Ελλάδος αριστερών παραθεριστών.