Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ
14/05/2020 13:50
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Θεοδωρικάκος: Δεν υπάρχουν περιθώρια για διχαστικές λογικές ανάμεσα σε Έλληνες, ιδίως σε αυτή την κρίσιμη περίοδο που ζούμε

«Δεν υπάρχουν περιθώρια για διχαστικές λογικές ανάμεσα σε Έλληνες, ιδίως σε αυτή την κρίσιμη περίοδο που ζούμε», δήλωσε από την Κομοτηνή ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος και επισήμανε ότι «με σχέδιο, ενότητα κι αλληλεγγύη, μπορούμε να ξεπεράσουμε κάθε δυσκολία».

Ο κ. Θεοδωρικάκος διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση θα κάνει τις απαραίτητες προσαρμογές ώστε να ξεπεραστεί η ύφεση τη φετινής χρονιάς λόγω του κορονοϊού και να στηριχθούν οι εργαζόμενοι και οι άνθρωποι της υγιούς επιχειρηματικότητας προκειμένου την επόμενη χρονιά να επιτευχθεί «μια πολύ δυναμική ανάπτυξη σε όλη την Ελλάδα».

«Στόχος μας», πρόσθεσε, «η βιώσιμη και σταθερή ανάπτυξη και, κυρίως, η δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης, ώστε τα νέα παιδιά να μείνουν εδώ και να έχουν σημαντικές προοπτικές στη ζωή τους, δίνοντας παράλληλα αναπτυξιακή πνοή σε αυτήν την πανέμορφη γωνιά ελληνικής γης».

Ο υπουργός Εσωτερικών βρίσκεται από το πρωί στην Κομοτηνή και στην Αλεξανδρούπολη ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης για τον εορτασμό των 100 χρόνων από την απελευθέρωση και ενσωμάτωση της Θράκης στον εθνικό κορμό της Ελλάδας.

Στην ομιλία του δεν παρέλειψε να στείλει «ένα ισχυρό μήνυμα» προς την Τουρκία σημειώνοντας ότι «με αποφασιστικότητα, δεν θα κουραστούμε ποτέ να φυλάμε τα σύνορά μας και όπως έχει διαμηνύσει και ο πρωθυπουργός της χώρας Κυριάκος Μητσοτάκης δεν πρόκειται να αποδεχθούμε ποτέ παραβίαση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων ούτε στη Θράκη ούτε στο Αιγαίο».

Παρεμβαίνοντας ο μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων, μετά την ομιλία του κ. Θεοδωρικάκου, είπε ότι το μήνυμα της σημερινής ημέρας πρέπει να είναι η δήλωση του υπουργού ότι η κυβέρνηση θα στηρίξει την ανάπτυξη της περιοχής για να μείνουν τα νέα παιδιά στη Θράκη. Πρόσθεσε ότι μπορεί οι φετινοί σημερινοί εορτασμοί, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, να είναι λιτοί αλλά σήμερα η Κομοτηνή ξεκινά το πανηγύρι για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821 και αυτό γιατί στη Θράκη χτυπάει η καρδιά της Ελλάδας.

«Νιώθω πολίτης αυτό του τόπου. Δεν μπορεί να είναι κανείς Έλληνας και να μη νιώθει πολίτης της Θράκης», δήλωσε στην αντιφώνησή του προς τον κ. Παντελεήμονα, ο κ. Θεοδωρικάκος.

Ο μητροπολίτης προσέφερε στον υπουργό Εσωτερικών ένα ιστορικό λεύκωμα της περιοχής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ