Τέλος πρώτου ημιχρόνου σε ΣΥΡΙΖΑ: Συνεχίζεται αύριο η ΠΓ
27/08/2019 18:40
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τέλος πρώτου ημιχρόνου σε ΣΥΡΙΖΑ: Συνεχίζεται αύριο η ΠΓ

Παρά το γεγονός ότι η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ υπό τον Αλέξη Τσίπρα διήρκεσε περισσότερες από τρεισήμισι ώρες, προφανώς τα εσωκομματικά ζητήματα προς επίλυση είναι τέτοιας έκτασης που διέκοψαν και ανανέωσαν το ραντεβού τους για αύριο το μεσημέρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αρμόδιες πηγές, η σημερινή συζήτηση περιορίστηκε σε ζητήματα οργανωτικού τύπου και αποφεύχθηκαν οι εκτενείς αναφορές και η συζήτηση επί της ουσίας για ακανθώδη εσωκομματικά ζητήματα.

Στην πραγματικότητα, η σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας ήταν το "ζέσταμα" προκειμένου να ακολουθήσει από αύριο η αναλυτική συζήτηση ανάμεσα στα κομματικά μέλη και τον Αλέξη Τσίπρα.

Ενδεικτικό ότι η σημερινή συνεδρίαση δεν περιείχε ενδελεχή και ουσιαστική πολιτική συζήτηση είναι ότι κομματικές πηγές απέφυγαν -σε αντίθεση με άλλες συνεδριάσεις- να δώσουν το περίγραμμα των συζητήσεων, δίνοντας ραντεβού για τα "σπουδαιότερα" στην αυριανή συνεδρίαση.

Νωρίτερα το Capital.gr μετέδιδε ότι η συνεδρίαση, υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα, πραγματοποιείται στον απόηχο της δυσαρέσκειας του Πάνου Σκουρλέτη για σειρά διαρροών και επιθέσεων που χρεώνονται σε "προεδρικούς".

Υπενθυμίζεται ότι, όπως ανέφερε το Capital.gr, σκοπός του Αλέξη Τσίπρα είναι να αποφύγει να βυθιστεί το κόμμα σε εσωστρέφεια εξ ου και αποφασίστηκε σε σύσκεψη την περασμένη εβδομάδα με τον Πάνο Σκουρλέτη, τον Αλέξη Χαρίτση και τον Μιχάλη Καλογήρου, να "παγώσουν" συζητήσεις για ζητήματα που προκαλούν διχασμό στο κόμμα, όπως η εκλογή προέδρου από τη βάση.

Στη ίδια σύσκεψη ξεκαθαρίστηκε ότι το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ θα πραγματοποιηθεί τέλος Ιανουαρίου - αρχές Φεβρουαρίου.

Με ενδιαφέρον αναμένεται η τοποθέτηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου ο οποίος δεν έχει εκφραστεί καθόλου για τα εσωκομματικά επεισόδια των τελευταίων εβδομάδων.

Πηγή:capital.gr