Σχεδιάζοντας το τέλος
19/03/2018 20:20
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σχεδιάζοντας το τέλος

Διαβάζουμε τα ρεπορτάζ που λένε ότι οι σχέσεις του Αλέξη με τον Πάνο έχουν παγώσει. Ότι εκείνος ο… εφηβικός έρωτας της αριστεράς με την ψεκασμένη δεξιά περνά κρίση. Ότι ο «γάμος» για το καλό της πατρίδας το 2015 δεν μπορεί να κρατήσει πολύ ακόμη.

Πότε ο Αλέξης «ξενοκοιτάζει» βλέποντας τον... μοναχικό μπάκακα του Ποταμιού να ψάχνεται. Πότε ο Ιβάν Σαββίδης πήρε το όπλο του και πυροβόλησε και τους φίλους του στην Ελλάδα σαν τον Καμμένο.

Πότε ο Πάνος κατάλαβε ότι δεν θα βρίσκει ούτε την ψήφο του και άρχισε να χορεύει πατριωτικά τραγούδια για τη Μακεδονία και για την Πόλη που επάρθη.

Πατριώτες οι Ανεξάρτητοι ψεκασμένοι που συνεργάστηκαν με το καραβάνι του Τσίπρα και ξεφτιλίστηκαν διεθνώς αφού υπέγραψαν και τις χαρτοπετσέτες.

Ξαφνικά θυμήθηκαν το καλό της πατρίδας αυτοί που την κατέστρεψαν, όχι μόνο ως κυβέρνηση αλλά και ως αντιπολίτευση. Που είπαν ψέματα, κορόιδεψαν τον ελληνικό λαό, τον παραπλάνησαν για να έχουν την εξουσία στα χέρια τους και τώρα το παίζουν βαριά πεπόνια. Τώρα που βλέπουν να έρχεται η κατηφόρα και τα ειδικά δικαστήρια.

Kαι ξαφνικά εκεί που όλοι αναρωτιώνταν πού έχει εξαφανιστεί ο Καμμένος εμφανίστηκε το μεσημέρι, διαβεβαιώνοντας ότι το ειδύλλιο με το ΣΥΡΙΖΑ θα “πάει μέχρι τέλους”, επιβεβαιώνοντας όλους αυτούς που λένε ότι ο Πάνος δεν αφήνει εύκολα την καρέκλα του υπ.Αμυνας. Παράλληλα, βέβαια έριξε και τις κορώνες του για την ανένδοτη στάση του σχετικά με το όνομα των Σκοπίων αλλά και την αποφασιστικότητα για σύντομη απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, τους οποίους χαρακτήρισε εκ νέου ομήρους.

Ως προς την υπόθεση Σαββίδη, εμφανιζόμενος ως μακρινός παρατηρητής, συμβούλευσε “να κρατήσουμε την πολιτική στα δικά της όρια και το ποδόσφαιρο στα δικά του".

Προηγουμένως, σε μια παράλληλη προσπάθεια να δώσει τέλος στα σενάρια περί ενδοκυβερνητικού ρήγματος ο Δημήτρης Τζανακόπουλος τόνιζε ότι "οι σχέσεις Τσίπρα- Καμμένου, είναι άριστες" και προανήγγειλε αυριανό "ραντεβού" μεταξύ του Πρωθυπουργού με τον Υπουργό Εθνικής Αμύνης.

Την ίδια ώρα, οι πληροφορίες λένε ότι ο Καμμένος θα κάνει ανακοινώσεις αύριο, στην κοινοβουλευτική ομάδα του. Άραγε τι θα πει; Ότι θα πάει αλλά και δεν θα πάει μέχρι τέλους με το ΣΥΡΙΖΑ; Θα επαναλάβει ότι αυτός αγαπάει την Ελλάδα και δεν μπορεί να δεχθεί να λέγονται Μακεδονία τα Σκόπια; Ότι είναι πολύ Ελληνάρας και δεν μπορεί να ανεχθεί τους Τούρκους που κρατάνε ομήρους δύο Ελληνόπουλα;

Και να τα πει όλα αυτά τι θα κάνουμε; Θα τον συγχωρήσουμε για τα εγκλήματα που έχει διαπράξει; Ή μήπως θα πειστούμε από έναν παθολογικό ψεύτη που έγινε υπουργός ποντάροντας στην απάτη, στα fake news, στην κοντή μνήμη;

Δεν έχουμε τίποτε με τον Τσίπρα ή με τον Καμμένο, πέραν των πολιτικών διαφορών. Πολιτική κριτική τους ασκούμε ώστε να καταλάβει ο κόσμος πόσο πολύ εξαπατήθηκε από δύο πατενταρισμένους πολιτικούς απατεώνες. Οι οποίοι απέδειξαν ότι δεν διστάζουν μπροστά σε τίποτε προκειμένου να κατακτήσουν και να διατηρήσουν την εξουσία.

Να τελειώνουμε μ’ αυτούς. Έχουν καταλάβει ότι… τελειώνουν και κάνουν ένα ακόμη παιχνίδι.

Και να προβλέψουμε και κάτι. Αυτό το μέσα – έξω του Καμμένου είναι fake. Και πολύ πιθανό είναι να μην εγκαταλείψει το κόκκινο χαλί του Πενταγώνου. Ή αν το κάνει να έχει πάρει… άλλες διαβεβαιώσεις προκειμένου να μην πάρει μαζί του στον πολιτικό του τάφο και τον Τσίπρα.