ΣΥΡΙΖΑ: "Θερμό" επεισόδιο Τσίπρα- Τσακαλώτου: Άντε μην τα πάρω στο κρανίο!
17/07/2019 15:20
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

ΣΥΡΙΖΑ: "Θερμό" επεισόδιο Τσίπρα- Τσακαλώτου: Άντε μην τα πάρω στο κρανίο!

Το ντεμπούτο της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ που συνεδρίασε χθες στην Βουλή, δεν ήταν ανέφελο.

Μια συνεδρίαση που άρχισε "γλυκά", με τα γλυκά που κέρασε ο εορτάζων Νίκος Παππάς στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ολοκληρώθηκε με ένταση καθώς προηγήθηκε ένα "μίνι" θερμό επεισόδιο μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Ευκλείδη Τσακαλώτου αλλά και τις γκρίνιες από βουλευτές της επαρχίας.

Οι εν λόγω βουλευτές αφενός είναι δυσαρεστημένοι με τον κανόνα του κόμματος περί παραχώρησης του ενος από τους δύο επιστημονικούς συνεργάτες που δικαιούνται, στο κόμμα, αφετέρου βρίσκουν υψηλό το ποσοστό της βουλευτικής αποζημίωσης που καλούνται να επιστρέψουν στον ΣΥΡΙΖΑ.

Τσακαλώτος: Και τι να πούμε;

Σύμφωνα με πληροφορίες από αυτήκοες μάρτυρες, σημειώθηκε ένταση στην αρχή της συνεδρίασης, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της εισήγησης του Αλέξη Τσίπρα, όταν επικράτησε "παγωμάρα" στο ...ακροατήριο για το πώς θα κυλήσουν οι ομιλίες.

Στο σημείο αυτό, φέρεται να παρεμβαίνει ο πρώην υπουργός Οικονομικών και να διερωτάται: Και τι να πούμε; Με ποια ατζέντα θα συζητήσουμε αφού δεν υπάρχει ατζέντα.

Επ αυτού, κατά άλλους, ο κ. Τσακαλώτος φέρεται να έθεσε και ζήτημα για το πώς προέκυψαν τα ονόματα που διέρρευσαν χθες πριν από τη συνεδρίασητης Κ.Ο για το νέο προεδρείο και τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ.

Τσίπρας: Άντε μην τα πάρω στο κρανίο!

(Επιμένουν εξάλλου οι πληροφορίες ότι οι "53" διατηρούν επιφυλάξεις για ορισμένες επιλογές του κ. Τσίπρα).

Της παρέμβασης Τσακαλώτου, ακολούθησε μια γενική ...οχλαγωγία και κάποιος από τα βορεινά έδρανα, κάλεσε τον κ. Τσίπρα να μιλά δυνατότερα ώστε να ακούγεται.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εμφανώς εκνευρισμένος , απάντησε: Άντε μην τα πάρω στο κρανίο! και ατζέντα έχουμε και πρόγραμμα!

Γκρίνιες και Σκουρλέτης

Εν τω μεταξύ, το δικό τους μαράζι έχουν βουλευτές της επαρχίας οι οποίοι αρνούνται να συνθηκολογήσουν με την ιδέα ( καίτοι είναι κανόνας του κόμματος και τον έχουν υπογράψει προκειμένου να μπουν στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ), ότι θα παραχωρούν έναν επιστημονικό συνεργάτη τους στο κόμμα για να αξιοποιείται εκεί όπου αποφασίζεται κεντρικά.

Ζήτημα έθεσαν και για τις οικονομικές τους υποχρεώσεις, καθώς μέρος της βουλευτικής τους αποζημίωσης επιστρέφει - βάσει του κανονισμού στον ΣΥΡΙΖΑ.

Επ αυτού, τον λόγο πήρε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης , υπενθυμίζοντας ότι πρόκειται για κανόνα και υποχρεώσεις που έχουν συνομολογήσει άπαντες.

Αιχμές Σκουρλέτη και εναντίον συντρόφων του για κακόβουλες διαρροές

Την ενόχλησή του για όσα διέρρευσαν μετά τη χθεσινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, εξέφρασε ο γραμματέας του κόμματος, Πάνος Σκουρλέτης, αφήνοντας αιχμές για τις σκοπιμότητες όσων εντός του ΣΥΡΙΖΑ προβαίνουν σε τέτοιες διαρροές.

Ο γραμματέας του κόμματος πάντως, επεσήμανε ότι ο θόρυβος που έχει προκληθεί περί έντασης στην χθεσινή ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, δεν αντιστοιχεί στα πραγματικά περιστατικά.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha, ο κ. Σκουρλέτης ανέφερε επ αυτού, μεταξύ άλλων :

"Πολλοί, φίλοι και λιγότερο φίλοι, θέλουν να δημιουργήσουν συνθήκες συζήτησης στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ όπως τις αντιλαμβάνονται εκείνοι. Εμείς δεν πρέπει να κουβεντιάζουμε με τους όρους που θέλει το κάθε site ή η κάθε εφημερίδα. Πρέπει να κάνουμε τη συζήτηση με τους δικούς μας όρους, με πολιτική εμβάθυνση στα ζητήματα. Αυτό έχουμε ανάγκη. Έχουμε πλούσιο υλικό με βάση το οποίο πρέπει να σκεφτούμε, να βγάλουμε συμπεράσματα, να δούμε πώς θα γίνουμε καλύτεροι. Πως θα διευρύνουμε και το κόμμα μας, αλλά και πως θα βαθύνουμε τις επεξεργασίες μας και όχι να κουβεντιάζουμε με τους όρους που θέλει ο καθένας". […]

"Οι διαρροές είναι κακόβουλες πολλές φορές. Δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Είναι κάποιοι στενοκέφαλοι που θεωρούν ότι αντί να μιλούν ανοιχτά, αυτό άλλωστε το έχουμε κατακτήσει, προτιμούν να μιλούν στους φίλους τους και να κάνουν διαρροές. Και αυτό δεν αφορά τρίτους, καμιά φορά αφορά και ανθρώπους από μέσα" […] "Όσο υιοθετείται μια πολιτική διαρροών και προσπάθειας να διαμορφώσουν τους όρους της συζήτησης στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ με τέτοιους τρόπους, το μόνο που κάνουν είναι να παράγουν μηχανισμούς οι οποίοι δεν βοηθούν ούτε στο άνοιγμα του κόμματος, ούτε στη μαζικοποίησή του, ούτε στην εμβάθυνση της συλλογικότητας και της δημοκρατίας. Ανεξάρτητα τι υποστηρίζει ο καθένας. Το λέω σαν μια αρνητική πρακτική".

Πηγή:capital.gr