ΣΥΡΙΖΑ: Προτεραιότητα στο "σφυροκόπημα" της Κυβέρνησης- Ένα βήμα πίσω από Τσίπρα
02/09/2019 11:40
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

ΣΥΡΙΖΑ: Προτεραιότητα στο "σφυροκόπημα" της Κυβέρνησης- Ένα βήμα πίσω από Τσίπρα

Αναμφισβήτητα κρίσιμες είναι οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν Τσίπρας και ΣΥΡΙΖΑ καθίμενοι πλέον στα αντιπολιτευτικά έδρανα με δεδομένο μάλιστα ότι ο πρώην πρωθυπουργός έχει σαλπίσει την ανάγκη μαζικοποίησης του κόμματός του.

Οι εσωτερικές έριδες στον ΣΥΡΙΖΑ ( ουδόλως οφείλονται στην ήττα του κόμματος ωστόσο μεγεθύνθηκαν από την εντολή Τσίπρα για "μετασχηματισμό" του) κοχλάζουν μεν, δημιουργώντας ένα εκρηκτικό κλίμα στην κομματική ενδοχώρα, αλλά προς ώρας, επιχειρείται να παραμεριστούν και να μην βρουν διέξοδο σε μια ατέρμονη εσωστρέφεια , καθώς υπ αριθμόν ένα στόχος για την Κουμουνδούρου, είναι το αντιπολιτευτικό "σφυροκόπημα" της Κυβέρνησης.

Ήδη τις προηγούμενες ημέρες, δεν έλειψαν οι κόντρες μεταξύ Κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ για το Προσφυγικό, την ΔΕΗ και την τροπολογία για την ΕΥΠ που ανέβασαν τον πολιτικό υδράργυρο εντός και εκτός Βουλής.

Στο ίδιο μοτίβο θα κινηθεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης το επόμενο διάστημα, αναμένοντας με το όπλο παρά πόδα και τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού από την ΔΕΘ το προσεχές Σαββατοκύριακο.

Η εκλογή αρχηγού από την βάση

Παρότι χρειάστηκαν δύο συνεδριάσεις, διαδοχικές, στην πρώτη μετακαλοκαιρινή "σύναξη" των κομματικών στελεχών στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ την προηγούμενη εβδομάδα, μαχαίρια, δεν βγήκαν.

Αντιθέτως, ο Αλέξης Τσίπρας με δύο ελιγμούς , έσωσε τα προσχήματα δίνοντας σινιάλο πως προτεραιότητα είναι η "σκληρή" αντιπολίτευση στην Κυβέρνηση.

Υψώνοντας "ασπίδα" στις επιθέσεις που δέχθηκε ο Πάνος Σκουρλέτης και βγάζοντας ( προσωρινά;) από την τρέχουσα εσωκομματική ατζέντα το σενάριο για εκλογή προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ από την βάση, εξευμένισε, κατά τι, τα εξαγριωμένα εν πολλοίς, πνεύματα στο εσωτερικό του κόμματος.

Σημειώνεται ωστόσο, πως όπως ήδη έχει αναφέρει το Capital.gr, ο Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε ένεκα εσωκομματικών ισορροπιών να "παγώσει" τη σχετική συζήτηση για εκλογή του από την βάση, χωρίς πάντως να την κλείσει οριστικά, ακόμη.

Άνοιγμα σε νέα μέλη

Σε επίπεδο διαδικαστικό, στην Κουμουνδούρου αποφάσισαν να προχωρήσουν σε ό,τι έχει ήδη προαναγγείλει ο κ. Τσίπρας ήδη από το βράδυ των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου: Το άνοιγμα των θυρών του κόμματος, μαζικά σε νέες εγγραφές μελών.

Στοίχημα αποτελεί προφανώς ο αριθμός ( ο κ. Τσίπρας έχει θέσει έναν υπερφιλόδοξο στόχο για 180.000 μέλη του ΣΥΡΙΖΑ) την ίδια ώρα που η συγκυρία, δύσκολα συμβαδίζει με τον στόχο του.

Πηγή:capital.gr