ΣΥΡΙΖΑ: "Οργιώδες" παρασκήνιο και για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας
13/06/2019 10:40
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

ΣΥΡΙΖΑ: "Οργιώδες" παρασκήνιο και για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας

Ισχυρές εσωκομματικές αναταράξεις προκαλεί στον ΣΥΡΙΖΑ η συγκρότηση του ψηφοδελτίου Επικρατείας πολλώ δε μάλλον μετά την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να ρίξει στη μάχη του σταυρού όλους τους κορυφαίους κομματικούς και κυβερνητικούς παράγοντες με τους οποίους συμπορεύτηκε τα τελευταία τουλάχιστον επτά χρόνια.

Τα ποσοστά του έως σήμερα κυβερνώντος κόμματος στις ευρωεκλογές εξάλλου, οδηγούν την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ την επομένη της 7ης Ιουλίου σε δραματική συρρίκνωση. Από τους 145 βουλευτές που διαθέτει σήμερα αναμένεται να εκλέξει τους μισούς με τα ψηφοδέλτια να έχουν γεμίσει και από πασοκικά στελέχη που θα δώσουν τη δική τους μάχη επιβίωσης κόντρα στην παλιά φρουρά του κόμματος.

Τελευταίο "οχυρό" για εσωκομματικές ισορροπίες είναι το ψηφοδέλτιο Επικρατείας στο οποίο "μπαινοβγαίνουν" διαρκώς νέα ονόματα προκαλώντας σφοδρές αντιδράσεις.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εξάλλου βάσει των ποσοστών του στις ευρωεκλογές, έχει εξασφαλισμένες μόλις τρεις έδρες για το Επικρατείας και αναλόγως της εκλογικής του επίδοσης, ενδεχομένως να διεκδικήσει με αξιώσεις και τέταρτη.

Μόλις μια εβδομάδα πριν από τη λήξη της προθεσμίας για την ανακοίνωση όλων των ψηφοδελτίων, σοβεί οργιώδες παρασκήνιο και αντιδράσεις για το Επικρατείας με ονόματα να παρελαύνουν και άλλα να "καίγονται" άμα τη εμφανίσει τους.

Μοναδική κλειδωμένη εκλόγιμη θέση θα λάβει η νέα εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου. Για τις υπόλοιπες δύο-τρεις που υπολείπονται ( ως βέβαια εκλόγιμες) γίνεται στον ΣΥΡΙΖΑ, "σφαγή".

Μόλις "κυκλοφόρησε" το σενάριο να μπει επικεφαλής του Επικρατείας ο πρώην ευρωβουλευτής του Ποταμιού, Γιώργος Γραμματικάκης, ξέσπασε στο εσωτερικό του κόμματος σε Αθήνα και Κρήτη, κακός χαμός.

Σύμφωνα με πληροφορίες από στελέχη που συμμετείχαν χθες στην πολιτική Γραμματεία που συνεδρίασε υπό τον Αλέξη Τσίπρα στην Κουμουνδούρου, οι αντιδράσεις για τον κ. Γραμματικάκη, ιδιαιτέρως από την οργάνωση ΣΥΡΙΖΑ της Κρήτης ήταν οξύτατες εξ΄ού και σύμφωνα με τα ίδια στελέχη, πρόκειται για υποψηφιότητα που θεωρείται "καμμένη" πειθαναγκάζοντας τον κ. Τσίπρα να κάνει όπισθεν ολοταχώς.

Δεν είναι όμως ανέφελη ούτε η έτερη επιλογή με την οποία φλερτάρει ο κ. Τσίπρας για εκλόγιμη θέση στο Επικρατείας, ήτοι, του νυν υπουργού Εθνικής Αμύνης, Ευάγγελου Αποστολάκη.

Η ενδεχόμενη υποψηφιότητα Αποστολάκη συναντά "μουρμούρα" εσωκομματική κυρίως από τους εξ ευωνύμων του Αλέξη Τσίπρα, οι οποίοι διατυπώνουν ισχυρές επιφυλάξεις αφενός για το συμβολισμό της τοποθέτησής του σε εκλόγιμη θέση του Επικρατείας αφετέρου για το εάν πρόκειται για πρόσωπο που θα φέρει ψήφους στον ΣΥΡΙΖΑ.

"Μυστήριο" αποτελεί και το τι μέλλει γενέσθαι με τον γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνο Σκουρλέτη. Έως τις τελευταίες 48 ώρες, θεωρείτο δεδομένη η τοποθέτησή του στο Επικρατείας του κόμματος σε εκλόγιμη θέση, ωστόσο φουντώνουν τα σενάρια ότι ο κ. Τσίπρας ετοιμάζεται να ρίξει και τον γραμματέα του στο κυνήγι του σταυρού.

Το γεγονός ότι ο κ. Σκουρλέτης δεν συμπεριλαμβάνεται στα ονόματα των υποψηφίων που ανακοινώθηκαν χθες επιβεβαιώνει μεν ότι "παίζει" για το Επικρατείας αλλά δεν φανερώνει καμία οριστικοποίηση απόφασης Τσίπρα.

Και τούτο, διότι εάν αποφασίσει άλλως ο πρόεδρος του κόμματος, μπορεί να ανακοινωθεί η υποψηφιότητά του ( πιθανότατα στον Βόρειο Τομέα) τις επόμενες ημέρες.

Πηγή:capital.gr