Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ
30/01/2020 17:20
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

ΣΥΡΙΖΑ: Μόνο ο κ. Μητσοτάκης δίνει εξηγήσεις ως όμηρος του κ. Σαμαρά και των επιχειρηματικών συμφερόντων

«Όμηρο όχι μόνο του κ. Σαμαρά αλλά και των επιχειρηματικών συμφερόντων που τον καθοδηγούν» χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, σε σημερινή ανακοίνωση του γραφείου Τύπου.

«Χθες, ο κ. Μητσοτάκης άφηνε να διαρρεύσει ότι ζήτησε και έλαβε εξηγήσεις από τον κ. Σαμαρά γιατί τον αγνόησε επιδεικτικά μην ψηφίζοντας την τροπολογία - παρωδία για το ποδόσφαιρο», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας ότι «σήμερα, μία μόλις μέρα μετά το "αντάρτικο" του πρώην πρωθυπουργού, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παραδέχτηκε, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ότι δεν ζητήθηκαν εξηγήσεις από τον κ. Σαμαρά κι επιχείρησε να κλείσει άρον άρον το θέμα».

«Τελικά, όπως φαίνεται, ο μόνος που δίνει εξηγήσεις είναι ο κ. Μητσοτάκης, ως όμηρος όχι μόνο του κ. Σαμαρά αλλά και των επιχειρηματικών συμφερόντων που τον καθοδηγούν», καταλήγει η ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Χαρίτσης: Αυτοεξευτελισμός χωρίς τέλος της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Τον «αυτοεξευτελισμό χωρίς τέλος της κυβέρνησης Μητσοτάκη» στηλίτευσε ο βουλευτής Μεσσηνίας και εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «στο Κόκκινο 105,5 FM», σχετικά με την υπερψήφιση της σχετικής τροπολογίας για τις ποινές περί πολυϊδιοκτησίας στο ποδόσφαιρο.

«Η απουσία Σαμαρά από την ψηφοφορία για το ποδόσφαιρο αναδεικνύει τις αντιφάσεις τις δεξιάς πολυκατοικίας και την έλλειψη συνοχής της κυβέρνησης» υπογράμμισε ο Αλ. Χαρίτσης. «Η εντολή περί κομματικής πειθαρχίας του κ. Μητσοτάκη φαίνεται ότι δεν αφορά όλους τους βουλευτές του. Γι' αυτό και δεν προχώρησε στη διαγραφή του κ. Σαμαρά», πρόσθεσε.

Σχετικά με την επίμαχη διάταξη, τόνισε ότι «η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τα προβλήματα νομοθετώντας φωτογραφικά, έχοντας κατά νου το βραχύ πολιτικό όφελος, χωρίς να αντιλαμβάνεται την αλυσίδα αντιδράσεων που πυροδοτεί κάτι τέτοιο, αλλά και τις περαιτέρω διεκδικήσεις συμφερόντων που προκαλεί», κάνοντας λόγο για «σπασμωδικές κινήσεις εκ μέρους της ΝΔ στις οποίες προχώρησαν ο υφυπουργός Αθλητισμού και ο πρωθυπουργός, ως αντίδραση και μόνο στην πίεση που φαίνεται ότι δέχθηκαν από συγκεκριμένα ολιγαρχικά συμφέροντα».

«Το μέγεθος του αυτοεξευτελισμού της κυβέρνησης Μητσοτάκη δεν αντιστοιχεί σε ευρωπαϊκή χώρα», συνέχισε ο Αλ. Χαρίτσης, σημειώνοντας ότι «θα πρέπει να λογοδοτήσει και στις διεθνείς ποδοσφαιρικές αρχές, αφού παραβιάζεται το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου».

«Εμείς ως ΣΥΡΙΖΑ ζητήσαμε ονομαστική ψηφοφορία για να αναλάβει καθεμία και καθένας βουλευτής τις ευθύνες του απέναντι σε τέτοιου είδους αντικοινοβουλευτικές μεθοδεύσεις», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος Τύπου. «Δεν είδαμε την κυβέρνηση να αναλαμβάνει αντίστοιχες ευθύνες σε σειρά από μείζονα προβλήματα, από τα εργασιακά ως το προσφυγικό», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο Αλ. Χαρίτσης επέκρινε την «κυβερνητική αγωνία περί επίδειξης έργου στο προσφυγικό, η οποία εξαντλείται σε επικοινωνιακούς χειρισμούς και καταλήγει σε φαιδρότητα». «Αλίμονο αν μπορεί νοήμων άνθρωπος να πιστέψει ότι η λύση και η ανθρωπιστική διαχείριση του προσφυγικού μπορεί να είναι τα πλωτά φράγματα», τόνισε ο Αλ. Χαρίτσης, ενώ υπογράμμισε και τον «πολύ ισχυρισμό συμβολισμό», που σχετίζεται με το γεγονός ότι «αντίστοιχα φράγματα έχουν χρησιμοποιηθεί σε άλλες χώρες για να αντιμετωπίσουν τη θαλάσσια ρύπανση». «Αλίμονο αν η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τους πρόσφυγες ως σκουπίδια. Οι χειρισμοί της κυβέρνησης σε επιχειρησιακό, ανθρωπιστικό και συμβολικό επίπεδο είναι απαράδεκτοι», κατέληξε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ