ΣΥΡΙΖΑ: Η Ρένα Δούρου εκπρόσωπος για θέματα κλιματικής αλλαγής
22/11/2019 18:30
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

ΣΥΡΙΖΑ: Η Ρένα Δούρου εκπρόσωπος για θέματα κλιματικής αλλαγής

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ η οποία συνεδρίασε νωρίτερα υπό τον Αλέξη Τσίπρα στα γραφεία του κόμματος στην Κουμουνδούρου, όπου και αποφασίστηκε ότι η πρώην περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, θα οριστεί εκπρόσωπος του κόμματος σε θέματα που αφορούν την κλιματική αλλαγή.

Σύμφωνα με απόφαση της ΠΓ , ο ρόλος της θα είναι διατομεακός και θα αφορά την κλιματική αλλαγή, το περιβάλλον και την ενέργεια τομείς με τους οποίους είχε ασχοληθεί ενεργά και ως περιφερειάρχης και από τις συμμετοχές της στο Συμβούλιο της Ευρώπης. Ήδη ετομάζει τις πρώτες της παρεμβάσεις σήμερα στη Ρόδο και τη Δευτέρα στην Ξάνθη.

"Αυτοκριτική" μετά τις γιορτές

Στο μεταξύ, όπως φάνηκε από την ΠΓ, ο Αλέξης Τσίπρας ανταποκρίθηκε στην εσωκομματική γκρίνια μηνών στον ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν έχει γίνει συζήτηση αυτοκριτικής για τα κυβερνητικά πεπραγμένα του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς αποφασίστηκε να συνεδριάσει η Κεντρική επιτροπή του κόμματος μετά τις γιορτές των χριστουγέννων με αντικείμενο και την αξιολόγηση του κυβερνητικού έργου του ΣΥΡΙΖΑ

Κατά τα λοιπά, η ΠΓ αποφάσισε τη συγκρότηση ΚΕΑ (κεντρικής επιτροπής ανασυγκρότησης) με στόχο τη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ και την πορεία προς το Συνέδριο της άνοιξης, το οποίο θα πραγματοποιηθεί μετά το Πάσχα. Τα ονόματα που θα συμμετέχουν στην επιτροπή αναμένεται να ανακοινωθούν την επόμενη εβδομάδα, πιθανότατα Τετάρτη και θα συμμετέχουν πρώην βουλευτές και υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν μείνει εκτός κοινοβουλίου, πρόσωπα που υπάρχουν στη λίστα των στελεχών της Προοδευτικής Συμμαχίας από τις 70 νομαρχιακές οργανώσεις, αλλά και ευρύτερες προσωπικότητες.

Η ΚΕΑ πάντως θα συνεδριάσει για πρώτη φορά το επόμενο σαββατοκύριακο.

Πηγή:capital.gr