Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ
16/04/2020 13:00
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση έχει μετατρέψει την κρίση της πανδημίας σε ευκαιρία για "δωράκια" στους ιδιώτες φίλους της

«Είναι οφθαλμοφανές πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει αποφασίσει να μετατρέψει την κρίση της πανδημίας σε ευκαιρία για να κάνει "δωράκια", με τα χρήματα του ελληνικού λαού, στους ιδιώτες φίλους της και μάλιστα μέσω Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωση του.

Ειδικότερα, παραπέμπει στην «πρόσφατη ΠΝΠ,την οποία αναδεικνύει το σημερινό πρωτοσέλιδο της Εφημερίδας των Συντακτών, με την οποία δίνεται η δυνατότητα σε όλους τους φορείς του Δημοσίου που σχετίζονται με τον τουρισμό να συνάπτουν συμβάσεις με συγκεκριμένη ιδιωτική εταιρεία χωρίς διαγωνιστική διαδικασία», για να σημειώσει ότι αυτό «συνιστά σκάνδαλο πρώτου μεγέθους».

Ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει ότι «δυστυχώς, όλα δείχνουν πως το συγκεκριμένο περιστατικό δεν είναι το μοναδικό». Επ' αυτού αναφέρει ότι «το θέμα με τα διαβόητα voucher για τα Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης, ο διπλασιασμός της αποζημίωσης για τις ιδιωτικές ΜΕΘ εν μέσω πανδημίας ή το κονδύλι ύψους 30 εκ. ευρώ για την πραγματοποίηση μοριακών ελέγχων από ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα αποτελούν καραμπινάτες περιπτώσεις διασπάθισης του δημόσιου χρήματος».Κατόπιν αυτών ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει πως «αν ο κ. Μητσοτάκης νομίζει πως όλα αυτά θα παραμείνουν στο σκοτάδι, είναι βαθιά γελασμένος» και τονίζει: «Θα λογοδοτήσει ακόμα και για το τελευταίο ευρώ που έχει δαπανηθεί εν μέσω της πανδημίας. Τα παιχνίδια εις βάρος του ελληνικού λαού προς όφελος λίγων κι εκλεκτών δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτά».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ