Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ
16/04/2020 20:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Στο μυαλό του Κυριάκου...

Θα επιχειρήσουμε να ξεκαθαρίσουμε λιγάκι το τοπίο, διότι έχει καταντήσει κουραστική η ανεύθυνη εκλογολογία εν μέσω καταστροφής, που ναι μεν διαψεύδει το Μαξίμου, αλλά συντηρεί ο φιλοκυβερνητικός Τύπος.

Η οποία προφανώς, όπως ήδη γράψαμε, συντηρείται για να θολώνει τα νερά ρίχνοντας άδεια για να πιάσει γεμάτα, λόγω του επερχόμενου χάους που έχει τρομοκρατήσει το Μαξίμου.

Κατ΄αρχήν, δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ευφυΐα για να διαπιστώσει κάποιος ότι η προκήρυξη πρόωρων εκλογών πάνω στα συντρίμμια του κορονοϊού ισούται με αυτοκτονία.

Είτε αυτές γίνουν το καλοκαίρι είτε το φθινόπωρο αφότου θα έχει προηγηθεί ανασχηματισμός, όπως ακούγεται.

Η χώρα θα έχει μόλις συνέλθει από την πρώτη επέλαση του κορονοϊού με το βλέμμα στη δεύτερη, ενώ οι πολίτες θα βρίσκονται σε κατάσταση απόλυτου πανικού με το δυσοίωνο μέλλον που θα αντικρίζουν.

Κοινώς, το σκηνικό δεν ενδείκνυται για εκλογές καθώς ελλοχεύει ο κίνδυνος καθίζησης των ποσοστών του κυβερνώντος κόμματος, ίσως και συντριβής.

Διότι οι επευφημίες για την σωτηρία από τον φονικό ιό θα έχουν ξεχαστεί, και το μόνο που θα σκέφτεται ο ψηφοφόρος πάνω από την κάλπη θα είναι την άδεια τσέπη του. Ανούσια περαιτέρω ανάλυση για το επαπειλούμενο μαύρισμα. Πόσο μάλλον όταν ο πολίτης εμπιστεύτηκε τον Μητσοτάκη μόλις τον προηγούμενο Ιούλιο, δίνοντάς του ισχυρή αυτοδυναμία για να αντιμετωπίσει όποιον κίνδυνο παρουσιαστεί.

Άρα, επειδή ο πρωθυπουργός δεν φημίζεται για τις αυτοκτονικές του τάσεις, εφόσον αποφασίσει να προβεί στο απονενοημένο διάβημα, σημαίνει ότι σκιάζεται από το τσουνάμι που έρχεται και παραδίδει την εξουσία μιμούμενος την... ηρωική έξοδο του Καραμανλή το ’09.

Όμως, επειδή ως γνωστόν οι Μητσοτάκηδες είναι εξουσιολάγνοι και δεν διακατέχονται από τέτοιου είδους… ευαισθησίες, θα το πάνε μέχρι τέλους.

Εδώ δεν παρέδωσε ο πατέρας όταν επί της ουσίας είχε χάσει τη δεδηλωμένη, θα παραδώσει ο γιος με 158 βουλευτές κι αδύναμο αντίπαλο για να παρακαλάει κατόπιν τη Φώφη να σχηματιστεί κυβέρνηση; Αστειότητες…

Εδώ θα είμαστε και θα το δείτε...

Μετά την επιτυχημένη ανάσχεση του κορονοϊού, ο Κυριάκος θα ανακοινώσει πανηγυρικά την ανασχηματισμένη κυβέρνηση που θα επιχειρήσει να μαζέψει τα ερείπιά του.

Κι όταν στην πορεία δει ότι τα βρίσκει σκούρα πιθανότατα θα επαναληφθεί το σκηνικό Παπαδήμου, μέσω μιας κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας που θα βγάλει πάλι το φίδι από την τρύπα.

Άλλωστε, η ήπια αντιπολίτευση του... αναγεννημένου Τσίπρα προς τα εκεί δείχνει.

Όσοι σπεύσουν να επικαλεστούν την εχθρότητα μεταξύ των δύο ανδρών, τους θυμίζουμε την συγκυβέρνηση του Κωνσταντίνου με τον Ανδρέα, των οποίων η έχθρα δεν συγκρίνεται σε καμία περίπτωση με του Κυριάκου και του Αλέξη.

Πάνω από όλα η διάσωση του δικομματισμού προς κατοχύρωση της νομής της εξουσίας, αγαπητοί. Αυτό μας έχει διδάξει η μεταπολίτευση.

Συν ότι θα βολέψει αμφότερους γιατί θα ξεσκαρτάρουν τα κόμματά τους λόγω των διαφωνιών που θα προκύψουν από τους οπλαρχηγούς εκατέρωθεν, κι ας κάνουν οι διωχθέντες όσα κόμματα θέλουν. Το πόπολο πάει πάντα στα κόμματα εξουσίας για ευνόητους λόγους.

Ακολούθως, μετά την ολοκλήρωση του... θεάρεστου έργου (με νέα μνημόνια και απώλεια εθνικής κυριαρχίας;) ακόμη μιας εθνοσωτηρίου συγκυβερνήσεως, θα οδηγηθούμε σε εκλογές και γαία πυρί μιχθήτω.

Ωστόσο, λόγω των κοσμογονικών αλλαγών που αναμένονται ένεκα κορονοϊού, ενδέχεται να τους ξεπεράσει η πραγματικότητα και να τους ρουφήξει σαν μαύρη τρύπα.

Στο μεταξύ, εμείς θα συνεχίζουμε να πληρώνουμε αδιαμαρτύρητα τους φόρους μας όπως οφείλουμε ως ευσυνείδητοι πολίτες, βαυκαλιζόμενοι ότι κάποια στιγμή θα έρθει ο ηγέτης που θα μας λυτρώσει.

Καλή Ανάσταση...!!!