Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ
06/08/2019 14:50
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Στο αρχείο με... "τροχήλατες βαλίτσες" η δικογραφία για τον Αντώνη Σαμαρά

Επισήμως τον δρόμο προς το αρχείο πήρε η δικογραφία της υπόθεσης Novartis που αφορά και τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, καθώς μετά από σχεδόν δύο χρόνια η Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς δεν εντόπισε ούτε ένα στοιχείο που να συνδέει τον πρώην πρωθυπουργό με οποιαδήποτε παράνομη πράξη.

Η αρχειοθέτηση για τον Αντώνη Σαμαρά αποδομεί ακόμη περισσότερο τη ρητορική περί "μεγαλύτερου σκανδάλου από συστάσεως του ελληνικού κράτους" και ενισχύει τον ισχυρισμό που τόσο ο ίδιος, όσο και άλλα στελέχη της ΝΔ έχουν εκφράσει, μιλώντας για "σχέδιο εξόντωσης πολιτικών αντιπάλων".

Άλλωστε ήδη ο πρώην πρωθυπουργός που λοιδορήθηκε δημόσια με ισχυρισμούς περί τροχήλατων βαλιτσών με χρήματα που έμπαιναν στο Μαξίμου, είναι το έκτο από τα συνολικά 10 πολιτικά πρόσωπα τα οποία κατηγορήθηκαν για την υπόθεση για το οποίο η δικογραφία τίθεται στο αρχείο.

Καμία ένδειξη

Η εισαγγελέας Ελένη Τουλουπάκη έκρινε, δύο χρόνια μετά την έναρξη της έρευνας ότι, με βάση τα στοιχεία που έχει στα χέρια της, δεν προκύπτει η παραμικρή ένδειξη τέλεσης οποιουδήποτε αδικήματος από τον πρώην Πρωθυπουργό. Ο κ. Σαμαράς είχε εμπλακεί από κατάθεση προστατευόμενου μάρτυρα, τα λεγόμενα του οποίου δεν διασταυρώθηκαν από κανένα άλλο στοιχείο.

Ο Αντ. Σαμαράς από την πρώτη στιγμή που η υπόθεση έφτασε στη Βουλή έκανε λόγο για σκευωρία και έχει προσφύγει στη Δικαιοσύνη. Η μήνυσή του μάλιστα περί μεθοδεύσεων πρόσφατα ανασύρθηκε από το αρχείο μετά από σχετική αναφορά του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή και διενεργείται σχετική έρευνα από τους αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου κ.κ. Ζαχαρή και Σοφουλάκη. Οι δύο ανώτατοι εισαγγελείς στο πλαίσιο της έρευνας που τους ανατέθηκε ερευνούν και τις μηνύσεις των κ.κ. Βενιζέλου και Αβραμόπουλου για την ίδια υπόθεση.

Εκκρεμότητα

Τις επόμενες μέρες η Ελένη Τουλουπάκη και οι επίκουροι συνάδελφοί της στην Εισαγγελία Διαφθοράς Χρήστος Ντζούρας και Στέλιος Μανώλης θα αποφασίσουν και για τα άλλα τέσσερα πολιτικά πρόσωπα, για τα οποία ο φάκελος παραμένει ανοιχτός. Σημειώνεται ότι στο αρχείο έχουν ήδη τεθεί οι δικογραφίες για τους Ευάγγελο Βενιζέλο, Παναγιώτη Πικραμένο, Ανδρέα Λυκουρέντζο, Γιώργο Κουτρουμάνη και εσχάτως για τον Μάριο Σαλμά. Στο στάδιο της παροχής εξηγήσεων βρίσκεται η δικογραφία για τον Ανδρέα Λοβέρδο, ενώ η υπόθεση παραμένει ανοιχτή για τους Δημήτρη Αβραμόπουλο, Γιάννη Στουρνάρα και Άδωνι Γεωργιάδη.

Α. Σαμαράς για Novartis: Η γελοία σκευωρία αρχειοθετήθηκε σήμερα και τυπικά - Τώρα αρχίζει η πραγματική διερεύνηση

"Η γελοία σκευωρία αρχειοθετήθηκε σήμερα και τυπικά. Με μεγάλη καθυστέρηση. Τώρα όμως αρχίζει η διερεύνηση του πραγματικού, σοβαρού και σκοτεινού σκανδάλου της υπόθεσης Novartis" τόνισε σε δήλωσή του ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράςαναφορικά με την απόφαση της κας Τουλουπάκη να μπει στο αρχείο η υπόθεση.

Πέτσας: Μπαίνει στο αρχείο η σκευωρία για το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως ελληνικού κράτους

"Το γεγονός ότι μπαίνει στο αρχείο η δικογραφία της υπόθεσης Novartis που αφορά στον πρώην πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, δείχνει ότι μπαίνει στο αρχείο όλη αυτή η σκευωρία εκείνων που νόμιζαν πως ανακάλυψαν το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως ελληνικού κράτους. Όσον αφορά την υπόθεση στην ουσία της, βρίσκεται ήδη στη Δικαιοσύνη, μετά από ενέργειες που έχει κάνει ο κ. Σαμαράς και άλλοι, επομένως περιμένουμε την πρόοδο σε επίπεδο Δικαιοσύνης".

Αυτό τόνισε, στη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας. "Διατηρούμε το δικαίωμα να κάνουμε όποια κοινοβουλευτική ενέργεια κρίνουμε σκόπιμη", συμπλήρωσε ο κ. Πέτσας, κληθείς να σχολιάσει εάν σε κοινοβουλευτικό επίπεδο αναληφθεί κάποια πρωτοβουλία από την πλευρά της "γαλάζιας" παράταξης.

Πηγή:capital.gr