Στην αντεπίθεση μέσω... Σχοινά ο ΣΥΡΙΖΑ για τη Συμφωνία των Πρεσπών
11/09/2019 09:30
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Στην αντεπίθεση μέσω... Σχοινά ο ΣΥΡΙΖΑ για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Στις συσκέψεις Τσίπρα- Τομεαρχών και συνεργατών του χθες στην Κουμουνδούρου (και) εν όψει της ανόδου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στην Θεσσαλονίκη το προσεχές σαββατοκύριακο, στο τραπέζι μπήκε το θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών καθώς ήταν "νωπή" η είδηση για την τοποθέτηση του Μαργαρίτη Σχοινά στην θέση αντιπροέδρου της Κομισιόν.

Στην Κουμουνδούρου ετοιμάζουν σφοδρή επίθεση στην Κυβέρνηση για τη στάση που είχε κρατήσει ως αξιωματική αντιπολίτευση απέναντι στη Συμφωνία των Πρεσπών, προκαλώντας ζημιά στον ΣΥΡΙΖΑ στην Βόρεια Ελλάδα, γεγονός που ο κ. Τσίπρας θα επιχειρήσει να αναδείξει κατά την ομιλία και τη συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει στο Βελλίδειο.

Η επιλογή Μαργαρίτη Σχοινά για την θέση του αντιπροέδρου της Κομισιόν άλλωστε, ερέθισε τα ανακλαστικά στον ΣΥΡΙΖΑ , καθώς κομματικές πηγές, υπενθύμισαν τον χαρακτηρισμό "σημαντική" που είχε προσδώσει ο κ. Σχοινάς στην συμφωνία με την Βόρεια Μακεδονία.

Στο στρατόπεδο της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξάλλου , ακόμα μηρυκάζουν την έγκληση της Ν.Δ στην τότε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ότι αντάλλαξε τη μη περικοπή συντάξεων με την υπογραφή της Συμφωνίας Τσίπρα- Ζάεφ εξ΄ού και σχολιάζοντας την θέση που έλαβε ο κ. Σχοινάς θα καλέσουν - προδήλως σκωπτικά- την Κυβέρνηση, να ζητήσει από τον κ. Σχοινά να εξηγήσει πώς έγινε η ανταλλαγή συντάξεων- Βόρειας Μακεδονίας.

Από την "καρδιά" της Μακεδονίας άλλωστε, την Θεσσαλονίκη, ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να κάνει εκτενή αναφορά στο θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών , επιχειρώντας να καταδείξει πως η στάση της κυβερνώσας παράταξης όταν βρισκόταν στην αντιπολίτευση , ακολουθήθηκε μόνον για "ψηφοθηρικούς λόγους".

Από εκεί και πέρα, κόσμος πάει και έρχεται στην Κουμουνδούρου από χθες το πρωί, οπότε και πύκνωσαν οι συσκέψεις του Αλέξη Τσίπρα με τους "σκιώδεις υπουργούς" και συνεργάτες του, προκειμένου να συγκροτηθεί μια στρατηγική για τα ζητήματα που θα θέσει ο κ. Τσίπρας στο πλαίσιο της ΔΕΘ, όχι μόνον αναφορικά με την αντιπολιτευτική στρατηγική αλλά και με το πώς θα πορευτεί το κόμμα του, εν γένει, κατά τη νέα κοινοβουλευτική περίοδο.

Πηγή:capital.gr