Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ
24/03/2020 14:54
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σοφιανός (ΚΚΕ): Να θωρακιστεί το δημόσιο σύστημα Υγείας και να προστατευθούν οι εργαζόμενοι

Την απαίτηση του ΚΚΕ να ληφθούν άμεσα μέτρα προστασίας των εργαζομένων από τον κορονοϊό, εξέφρασε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του κόμματος, σε σημερινή παρέμβασή του στην ΕΡΤ1.

Υπογράμμισε ότι η ανησυχία και η κριτική του ΚΚΕ είναι ότι «ενώ συνεχίζεται και γίνεται ακόμα πιο αυστηρός ο περιορισμός, εφαρμόζονται δύο μέτρα και δύο σταθμά, καθώς είναι ανησυχητικά τα κρούσματα για το τι γίνεται σε επιχειρηματικούς ομίλους και χώρους εργασίας που συνεχίζουν να απασχολούν εκατοντάδες εργαζόμενους τον έναν δίπλα στον άλλον, με κοινά μέσα εργασίας, χωρίς τις κατάλληλες συνθήκες υγιεινής, το τι γίνεται στον συνωστισμό στα ίδια τα νοσοκομεία».

«Και όλα αυτά με μια επιστημονικότητα, γιατί δεν γίνεται από τη μια να έχουμε 14 μέρες καραντίνα για τα ασυμπτωματικά ή τα κρούσματα και από την άλλη οι υγιειονομικοί να έχουν 7 μέρες καραντίνα. Αυτό δεν είναι επιστημονικότητα» πρόσθεσε.

Ο Ν. Σοφιανός τόνισε, πως θα πρέπει να παρθούν πίσω οι απολύσεις που έγιναν από την 1η Μάρτη έως τις 18 Μάρτη, να επιταχθεί ο ιδιωτικός τομέας της Υγείας και να απεγκλωβιστούν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες «που είναι συνωστισμένοι στα άθλια hot spots».

Επίσης, σημείωσε πως υπάρχει κόσμος που ανταποκρίνεται στην πρωτοβουλία της ΚΝΕ για εθελοντική προσφορά των αποφοίτων και των τελειόφοιτων φοιτητών της Ιατρικής και της Νοσηλευτικής στη μάχη κατά της πανδημίας, προσθέτοντας: «Ελπίζουμε ότι δεν θα μπλέξουμε σε γραφειοκρατικές διαδικασίες και αυτή η διάθεση για εθελοντική προσφορά θα εκφραστεί άμεσα».

«Σε αυτές τις συνθήκες για να υπάρχει μια επόμενη μέρα με όλους μας, πρέπει η κυβέρνηση να πάρει άμεσα τα μέτρα που προτείνουμε, τα οποία δεν είναι μέτρα με μια λογική του “κοιτάμε τι θα γίνει” και τι εντυπώσεις θα αφήσουμε την επόμενη μέρα, αλλά τα αναγκαία που πρέπει να γίνουν τώρα: να θωρακιστεί το δημόσιο σύστημα Υγείας, πρέπει να γίνουν χιλιάδες προσλήψεις. Δεν μπορούμε να δεχθούμε ότι οι 2.000 προσλήψεις που είχαν ανακοινωθεί από τον Ιούλιο είναι η απάντηση σε αυτή την πανδημία. Πρέπει συγκεκριμένα μέτρα να παρθούν, να προστατευθεί ο πληθυσμός, και ιδιαίτερα στους εργασιακούς χώρους», κατέληξε στην παρέμβασή του ο Ν. Σοφιανός.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ