Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ
23/08/2020 19:00
Του Ιεροφάντη
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σέβας...

Στη σύνοδο της ΕΕ για τη Λευκορωσία, ο Πρωθυπουργός ενημέρωσε τους ηγέτες της ΕΕ για τις προκλήσεις της Τουρκίας στην Αν. Μεσόγειο.

Το ίδιο έπραξε και ο Κύπριος Πρόεδρος.

Οι λοιποί Ευρωπαίοι έξυσαν τα....κεφάλια τους και εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους.

Και κάπου εκεί μας είπαν με τρόπο "πρόβλημά σας ο Τούρκος".

Λοιπόν, έχω να προτείνω το εξής στον Πρωθυπουργό.

Την επόμενη φορά που θα σουλατσάρει το τουρκικό ερευνητικό στην περιοχή μας, να μη ζητήσει ούτε Σύνοδο, ούτε να ενημερώσει κανέναν, ούτε να επιδοθεί σε διπλωματικό μαραθώνιο.

Απλά να πάρει το αυτοκινητάκι του από το Μαξίμου, να πάει να κλειστεί στο Πεντάγωνο, να καθίσει αναπαυτικά σε μια πολυθρόνα στο ΕΘΚΕΠΙΧ, να κοιτάξει το στρατηγό Φλώρο και να του πει "Θέλω σε τρεις μέρες που θα βγω από εδώ, και να μη μου μιλάει κανένας".

Ο Στρατηγός θα κάνει τα δικά του. Η Τουρκία θα υποστεί σοκ και δέος, το κινητό του κ. Μητσοτάκη στην υπόγα (την καλή...!) παραδόξως δεν θα πιάνει και μετά από τρεις μέρες, ένα ηλιόλουστο πρωί, θα βγει έξω και θα κάνει δηλώσεις, ανακοινώσεις περί 12 ν.μ. και ΑΟΖ και τα λοιπά.

Μετά θα του ζητούν από τις Βρυξέλλες να παραστεί σε έκτακτες και τακτικές Συνόδους Κορυφής και Βάσης και Μέσης, και ο κ. Μητσοτάκης θα ξύνει τα... ξέρετε τώρα, μη τα λέμε.

Με τα πολλά, θα παραστεί σε μια από τις Συνόδους για την ασφάλεια και την ειρήνη στην Αν. Μεσόγειο, όπου θα είναι γελαστός, ήρεμος, χαλαρός και θα κάνει πλακίτσα με τον Μισέλ και τον Μακρόν.

Όταν η συζήτηση φτάσει στο ερώτημα "μα γιατί ισοπεδώσατε την Τουρκία, καταστρέψατε τις στρατιωτικές υποδομές της, υποβαθμίσατε την οικονομία της και της προκαλέσατε σφοδρή οικονομική και κοινωνική αναταραχή;", ο κ. Μητσοτάκης με βαθιά περίσκεψη και συνοφρυωμένος θα δηλώσει στους ομολόγους του κάτι περί αμέριστης συμπαράστασης και αλληλεγγύης και μετά θα πάει για τηγανητές πατάτες κάπου στη Βελγική πρωτεύουσα.

Σέβας...