Σε ρυθμούς ΔΕΘ ο Τσίπρας - Τι περιλαμβάνει το αντιπολιτευτικό του μενού
13/09/2019 11:20
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σε ρυθμούς ΔΕΘ ο Τσίπρας - Τι περιλαμβάνει το αντιπολιτευτικό του μενού

Στυφή είναι η "γεύση" της φετινής 84ης ΔΕΘ για τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκονται στην άχαρη πολιτικά θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετά από 4,5 χρόνια διακυβέρνησης και μόλις δύο μήνες ύστερα από τις εθνικές εκλογές.

Το πρώτο συνεκτικό αντιπολιτευτικό δείγμα γραφής καλείται να δώσει ο πρώην πρωθυπουργός, απέναντι στην Ν.Δ η οποία έχει εκκινήσει με την φόρα που της έδωσε η αυτοδυναμία αλλά και η εξαιρετικά καλή δημοσκοπική εικόνα της κυβέρνησης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, επισκέπτεται σήμερα την Θεσσαλονίκη για να συνεχίσει τις επαφές του με παραγωγικούς φορείς προετοιμάζοντας την ομιλία του στο Βελλίδειο το βράδυ του Σαββάτου.

"Τρώνε" από τα έτοιμα

Κυρίαρχο ρόλο στις τοποθετήσεις του κ. Τσίπρα απέναντι στην Ν.Δ θα έχει ασφαλώς, η οικονομία.

Και τούτο, διότι στις προθέσεις του είναι αφενός να υπερασπιστεί το δικό του κυβερνητικό έργο σε αυτό το πεδίο αφετέρου να ψέξει την Κυβέρνηση ότι κινδυνολόγησε ως αξιωματική αντιπολίτευση καταλήγοντας τελικά να "τρώει από τα έτοιμα" που άφησε η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στην οικονομία: Από τη μείωση του ΕΝΦΙΑ έως και τη θετική πορεία της οικονομίας.

Σινιάλο προς αυτή την κατεύθυνση, έδωσε χθες σε συνάντησή του με τον Κωνσταντίνο Μίχαλο στην Κουμουνδούρου ( στο πλαίσιο ραντεβού που είχε στην Κουμουνδούρου με ΓΣΒΕΕ και Κεντρική Ένωση επιμελητηρίων).

Ο κ. Τσίπρας ευχήθηκε να συνεχιστεί η θετική πορεία της Οικονομίας, εμφανίζοντάς τη σαν δικό του "παιδί" για αυτό όπως είπε, θέλει να πηγαίνει καλά, ανεξαρτήτως του ότι ο ίδιος βρίσκεται στην θέση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Δεν θα φεισθεί πάντως "πυρών" προς την Κυβέρνηση για το πώς κινείται αναφορικά με τον στόχο της μείωσης των πρωτογενών πλεονασμάτων, κρατώντας ψηλά τη σημαία της αντιπολιτευτικής του κριτικής , υπό το σύνθημα: Εμείς τα μειώσαμε στο 2,5 μέσω του καταπιστευτικού λογαριασμού και εσείς παραπέμπεται τη μείωση στο αόριστο μέλλον.

Σκληρή ασφαλώς θα είναι και η κριτική του για την ΔΕΗ και την αύξηση στα τιμολόγια του ρεύματος.

Εκεί όπου αναμένεται να "απασφαλίσει" ο Αλέξης Τσίπρας απέναντι στην Κυβέρνηση είναι τα εργασιακά, που βρίσκονταν και στον πυρήνα της προεκλογικής του βεντάλιας. Η αιχμή της κριτικής του θα περιστραφεί γύρω από την "διαπίστωση" πως η Ν.Δ ξηλώνει όποιο δίχτυ προστασίας είχε υφάνει ο ΣΥΡΙΖΑ για τους εργαζομένους, επαναφέροντας μνημονιακές πολιτικές από το "παράθυρο".

Στην εφ όλης της πολιτικής και οικονομικής ύλης επίθεση που θα εξαπολύσει στην Κυβέρνηση, ο πρώην πρωθυπουργός, αναμένεται να αναφερθεί εκτενώς στη Συμφωνία των Πρεσπών και τα οφέλη που προσπόρισε η χώρα και σε οικονομικό επίπεδο ενώ δριμύς θα εμφανιστεί στην κριτική του για το πώς κινείται η Ν.Δ σε επίπεδο Θεσμών ( με το θέμα της ΕΥΠ, να δεσπόζει).

Πηγή:capital.gr