Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ
15/03/2020 15:22
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σαμαράς: Η Ελλάδα αντιμετωπίζει «εργαλειοποίηση λαθρομεταναστών»

Ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Το Βήμα» αναφέρει ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει «εργαλειοποίηση λαθρομεταναστών» και «ασύμμετρη απειλή μέσα από «εισβολή» κατευθυνόμενων αμάχων», προσθέτοντας «αυτό το όπλο δεν το είχε ο Ερντογάν πριν από το 2015, γιατί τότε είχαμε κλείσει τα σύνορα. Του το έδωσε ο Τσίπρας το 2015».

Σημειώνει ότι «η Ελλάδα έγινε ξανά «κράτος» γιατί διεκδίκησε το αναφαίρετο δικαίωμά της να προστατεύει την κυριαρχία της. Μετά από αυτό κέρδισε τον σεβασμό όλων και έγινε ξανά «γεωπολιτικός παίκτης» στην περιοχή».

Χαρακτηρίζει «αποφασιστικό βήμα» εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης το κλείσιμο των συνόρων και προσθέτει ότι «υπάρχουν ακόμα κινήσεις που μπορούν να γίνουν προκειμένου να εξουδετερώσει τα σχέδια του Ερντογάν». Ο Α. Σαμαράς είπε ότι οι επισημάνσεις του για «την αντιμετώπιση του λαθρομεταναστευτικού» την οποία θεωρούσε «αδύνατο σημείο» της κυβέρνησης στους πρώτους μήνες της θητείας της, «δεν λέγονται «εσωκομματική αντιπολίτευση», αλλά πραγματική και ουσιαστική στήριξη. Ο Κυριάκος το ξέρει αυτό».

Ως προς την υπόθεση Novartis αναφέρει «όλοι έχουν αντιληφθεί πια, με όσα έρχονται στο φως, ότι πρόκειται για σκευωρία και για συμμορία», προσθέτοντας «νομίζω ότι βρισκόμαστε πλέον στο κατώφλι πολύ σοβαρών εξελίξεων για την πλήρη αποκάλυψη της σκευωρίας». Αναφέρει, ακόμα, ότι «ήταν όλα στημένα, από την αρχή εν γνώσει τους. Για τον κ. Τσίπρα δεν έχω να πω τίποτε. Απλά ...συμφωνώ μαζί του. Όπως ανέφερε και ο ίδιος στη Βουλή, όλα αυτά "δεν μπορούσε να τα έκανε μόνος του ο Παπαγγελόπουλος". Αυτό λέω κι εγώ...».

Ο Α. Σαμαράς προτείνει την διεκδίκηση μέτρων χαλάρωσης, ώστε να αντιμετωπιστούν βραχυπρόθεσμα οι επιπτώσεις από τον κορονοϊό, καταλήγοντας «μεσοπρόθεσμα και μακροχρόνια μόνο οι μεταρρυθμίσεις και οι επενδύσεις μπορούν να μας σώσουν».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ