Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ
07/06/2020 17:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Sabah: Η Τουρκία ξεκινά γεωτρήσεις στα ανοιχτά της Λιβύης έως τα τέλη του έτους

Σύμφωνα με την εφημερίδα Sabah η Τουρκία θα ξεκινήσει γεωτρήσεις στα ανοιχτά της Λιβύης με το σκάφος "Kanuni”, στα τέλη του έτους. Όπως αναφέρει η εφημερίδα, η κίνηση έρχεται μετά την ολοκλήρωση τρισδιάστατων σεισμικών ερευνών σε μια έκταση 50.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων και δισδιάστατων σεισμικών ερευνών 52.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, από τα ερευνητικά σκάφη "Barabaros”, "Oruc Reis” και το πλωτό γεωτρύπανο "Yavuz”.

Το δημοσίευμα αναφέρει επίσης πως στο λιμάνι Τασουτσού της Μερσίνας βρίσκεται το τρίτο πλωτό γεωτρύπανο που απέκτησε η Τουρκία από τη Βρετανία, στο οποίο εκτελούνται εργασίες συντήρησης.

Σύμφωνα με τη Sabah, η Τουρκία δεν υποχωρεί αναφορικά με τα διεθνή της δικαιώματα και συνεχίζει τις δραστηριότητές στην ανατολική Μεσόγειο προχωρώντας στα ανάλογα στρατηγικά βήματα. Επίσης, στο πλαίσιο αυτών των κινήσεων από πλευράς της Άγκυρας, έχουν ξεκινήσει μελέτες για την πιθανότητα κατασκευής ενός αγωγού που θα συνδέει τα Κατεχόμενα της Κύπρου με την Τουρκία και από εκεί με την Ευρώπη για τη μεταφορά υδρογονανθράκων.

Πηγή: capital.gr