Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ
07/09/2019 13:30
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ρουσόπουλος: Η κυβέρνηση θέτει τη μείωση των πλεονασμάτων ως αναγκαία συνθήκη για την ανάπτυξη της οικονομίας

«Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός πως αν και εμείς δεν θέσαμε ακόμη το θέμα, η Κριστίν Λαγκάρντ και το ΔΝΤ πήραν δημοσίως θέση υπέρ της επανεξέτασης των στόχων των πλεονασμάτων» δηλώνει στη συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος και βουλευτής ΝΔ, Θεόδωρος Ρουσόπουλος αναφερόμενος στα πρωτογενή πλεονάσματα.

Ο κ. Ρουσόπουλος δηλώνει ακόμη ότι «η κυβέρνηση θέτει τη μείωση των συμφωνηθέντων από τον κ. Τσίπρα υψηλών πλεονασμάτων ως αναγκαία συνθήκη για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας».

Μιλώντας για το προσφυγικό ο κ. Ρουσόπουλος προσθέτει:«Η ΝΔ πάντα υποστήριζε πως το προσφυγικό-μεταναστευτικό είναι ένα πολυπαραγοντικό ζήτημα, γεωπολιτικό όσον αφορά τις διεθνείς εξελίξεις και εθνικό όσον αφορά τη δική μας πολιτική για την αντιμετώπιση των αντικειμενικών προβλημάτων».

Τέλος, μιλώντας για τη Συμφωνία των Πρεσπών ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος δηλώνει: «Η ΝΔ επ' ουδενί δεν έχει αλλάξει στάση στο ζήτημα της Συμφωνίας των Πρεσπών. Από τη μέρα της κύρωσής της στη Βουλή -και όταν η ΝΔ, ως αξιωματική αντιπολίτευση είχε εξαντλήσει πια όλα τα θεσμικά της όπλα- ο Κ. Μητσοτάκης είχε δεσμευτεί αφ' ενός για την άμβλυνση των αρνητικών σημείων της συμφωνίας και αφ' ετέρου για τη στενή παρακολούθηση της ενταξιακής πορείας της Βόρειας Μακεδονίας στην ΕΕ».

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ