Ρέκβιεμ για την μητσοτακική τυραννία
23/09/2020 11:00
Του Όφι Ιοβόλου
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ρέκβιεμ για την μητσοτακική τυραννία

Μπορεί ο καθεστωτικός Τύπος να παίζει τα ρέστα του μπας και πείσει τον λαό ότι ο Μητσοτάκης ελέγχει απόλυτα το χάος που ο ίδιος δημιούργησε, όμως όλοι γνωρίζουν ότι έχει χάσει εντελώς τον έλεγχο και σύντομα θα υποστεί τις συνέπειες της καταστροφικής πολιτικής του.

Κυριολεκτικά η Ελλάδα βρίσκεται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης σε όλα τα μέτωπα.

Η κυβερνητική ανεπάρκεια σε συνδυασμό με την εξυπηρέτηση των οικονομικών συμφερόντων της ολιγαρχίας οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε νέο lockdown. Κάτι που βολεύει το Μαξίμου για να θάψει τις ευθύνες του για την ολοκληρωτική συντριβή της οικονομίας και να στρώσει το έδαφος για τα νέα μνημόνια που έρχονται. Άρα τί καλύτερο από την επαναφορά της τρομοκρατίας του λαού μέσω της εκμετάλλευσης του χτικιού για να δικαιολογήσει την οικονομική του εξόντωση που ορέγεται για να ευνοηθούν ντόπιοι και ξένοι επιχειρηματίες-κατσαπλιάδες; Το τσάκισμα δηλαδή της μεσαίας τάξης που δήθεν θα προστάτευε από την λύσσα των αριστερών λύκων, με στόχο τον απόλυτο έλεγχο της οικονομίας από μια χούφτα διαπλεκόμενων. Ή αλλιώς την μεταβολή της αγοράς σε ένα... απέραντο Mall, όπου η πτωχευμένη μεσαία τάξη αν είναι τυχερή θα μπορεί να απολαμβάνει τα ξεροκόμματα που θα της πετάει η ολιγαρχία. Καλό είναι την επόμενη φορά να ψηφίσει με σκέψη κι όχι με θυμικό. Γιατί αποδείχτηκε ότι ο κόκκινος ολετήρας ήταν... αρσακειάδα μπροστά στον γαλάζιο.

Στο μεταξύ ο κίνδυνος ξεσηκωμού των μεταναστών, απόρροια της κυβερνητικής ανικανότητας και σε αυτή την περίπτωση, καραδοκεί απειλητικά. Φανταστείτε την ώρα που θα πεθαίνουμε της πείνας να σφαζόμαστε για ένα κομμάτι ψωμί με τους μετανάστες. Εκεί μας οδηγούν οι... άριστοι ανίκανοι του Μαξίμου. Αναμενόμενη εξέλιξη, καθώς όταν έχεις αποδεχτεί τις εντολές της μαμάς Μέρκελ για μετατροπή μιας μικρής χώρας όπως η Ελλάδα σε αποθήκη ψυχών για να προστατευθεί η ανάλγητη Ευρώπη, η σύγκρουση γηγενών και αλλοδαπών είναι αναπόφευκτη. Πόσω μάλλον σε συνθήκες... κορονοκρίσης. Τα περί σκέψης πριν την ψήφο ισχύουν κι εδώ, διότι και στην διαχείριση του μεταναστευτικού ο γαλάζιος ολετήρας άφησε πίσω δεύτερο και καταϊδρωμένο τον κόκκινο.

Την ίδια στιγμή η Καρδίτσα πνίγηκε γιατί οι ειδήμονες της πολυδιαφημισμένης και ακριβοπληρωμένης πολιτικής προστασίας αλλού περίμεναν τον... Ιανό κι αλλού τους εμφανίστηκε. Κι από καθαρή τύχη δεν μετράμε φέρετρα όπως στο Μάτι και στην Μάνδρα. Κοινώς, μια από τα ίδια και σε αυτόν τον ευαίσθητο τομέα.

Και πάμε στα εθνικά. Εκεί να δείτε πρωτιές για τον... νέο Μωυσή.

Αυτόν που ψηφίστηκε για να ακυρώσει ή έστω να λειάνει κάπως το αίσχος των Πρεσπών. Ο οποίος όχι μόνο δεν έκανε τίποτα από τα παραπάνω, αλλά έβαλε και παρασκηνιακά πλάτη στον Ζάεφ για να μπουν τα Σκόπια στην Ευρώπη.

Και ανερυθρίαστα απαιτεί τώρα από τους βουλευτές του -αυτούς που έστελνε στα συλλαλητήρια- να ψηφίσουν μνημόνια για την επιτάχυνση της ένταξής τους στην Ευρώπη.

Ο εθνομηδενισμός του όμως δεν σταματάει στην κωλοτούμπα των Πρεσπών, αλλά συνεχίζεται στις Πρέσπες του Αιγαίου. Με τον Τσίπρα να μην μπορεί να πιστέψει ότι θα εμφανιζόταν πρωθυπουργός που θα τον ξεπερνούσε στην μειοδοσία.

Πληροφορούμαστε ωστόσο ότι οι πατριωτικές δυνάμεις της Νέας Δημοκρατίας έχουν ανέβει στα κάγκελα με τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις του Μητσοτάκη που οδηγούν στην απώλεια εθνικής κυριαρχίας και είναι αποφασισμένες να βάλουν τέλος στα εθνομηδενιστικά σχέδιά του με κάθε κόστος.

Ήδη έκαναν γνωστές τις προθέσεις τους, αναγκάζοντας τον Μητσοτάκη να ματαιώσει επ' αόριστον την ψηφοφορία για την κύρωση των μνημονίων με τα Σκόπια φοβούμενος απώλεια της δεδηλωμένης.

Όμως η ψηφοφορία θα πρέπει να διεξαχθεί άμεσα γιατί η μαμά Μέρκελ το απαιτεί, σύμφωνα με κακές γλώσσες.

Κι απ΄ ότι μαθαίνουμε ο Μητσοτάκης δεν μπορεί να μεταπείσει τις πατριωτικές δυνάμεις της ΝΔ να αλλάξουν στάση και να υπερψηφίσουν τα... σκοπιανά μνημόνια.

Άλλες πηγές αναφέρουν ότι για να απεμπλακεί από την δύσκολη θέση η κυβέρνηση, το Μαξίμου σκοπεύει να μην θέσει ζήτημα κομματικής πειθαρχίας.

Έτσι, λένε, θα καταφέρουν να επισκιάσουν το γεγονός ότι η κυβέρνηση απώλεσε την δεδηλωμένη κρυμμένοι πίσω από τις θετικές ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ και λοιπών... προοδευτικών δυνάμεων.

Ήτοι, ... κάν’ το όπως ο Αλέξης μπας και δικαιολογηθούν τα αδικαιολόγητα.

Μόνο που οι φωστήρες του Μαξίμου δεν έχουν σκεφτεί ότι τέτοιου είδους πολιτικά τερτίπια δεν μπορεί να τα σηκώσει ένα αστικό κόμμα όπως η ΝΔ.

Η κυβέρνηση επί της ουσίας θα έχει πέσει, κι αν νομίζουν ότι θα καταφέρουν να το κρύψουν με την λατρευτή τους μιντιακή προπαγάνδα καλύτερα να αναθεωρήσουν.

Πάντως αν ήμασταν στην θέση του Μητσοτάκη θα ακυρώναμε την ψηφοφορία.

Γιατί οι πατριωτικές δυνάμεις σκοπεύουν να κρατήσουν ανάλογη στάση κι όταν θα φέρει στη Βουλή την συνθηκολόγηση με τους Τούρκους. Και τότε ο κρότος της πτώσης δεν θα μπορεί να σκεπαστεί με τίποτα.

Εκτός κι αν ο Μητσοτάκης αποχωρεί με ελαφρά πηδηματάκια δημιουργώντας μια τεχνητή κρίση για να πέσει και να οδηγηθούμε σε συγκυβέρνηση -εκλογές εν μέσω κορονοϊού δεν γίνονται για ευνόητους λόγους- ώστε να μην καταλήξει σε νέο Γουδή.

Να πετάξει δηλαδή το μπαλάκι των ευθυνών αλλού, κρατώντας τους «συμμάχους» απόλυτα ικανοποιημένους λόγω των τετελεσμένων που δημιούργησε για την μετατροπή της χώρας σε πλήρως ελεγχόμενη αποικία. Κάτι που θα τους επιτρέψει να βάλουν το μαχαίρι στον λαιμό και στον επόμενο κυβερνήτη για να ολοκληρώσουν το θεάρεστο έργο τους.

Και παράλληλα, επειδή η αγία οικογένεια σιτίζεται από το κράτος, να προσπαθήσει να ελέγξει την ΝΔ πετώντας έξω σαμαρικούς και καραμανλικούς, δημιουργώντας το απαραίτητο απόκομμα προς εξασφάλιση του αναγκαίου μεριδίου εξουσίας για να συνεχιστεί το φαγοπότι στην υγειά των κορόιδων.

Λόγω του ότι όλα αυτά είναι ιδιαιτέρως επικίνδυνα για το μέλλον της χώρας, είναι προτιμότερο να ακυρώσει την ψηφοφορία και να συμπεριφερθεί επιτέλους ως Έλληνας πρωθυπουργός μπας και αποφύγει η πατρίδα τα χειρότερα.

Αν και πολύ φοβούμαστε πως ό, τι κι αν κάνει πλέον η αντιστροφή μέτρηση έχει αρχίσει και είναι ζήτημα χρόνου να απαλλαγούμε από τον άνθρωπο που θα μας οδηγούσε στην ελευθερία και δυστυχώς μας οδήγησε στην τυραννία.

Και κάτι ακόμη. Ας σταματήσουν εκεί στο Μαξίμου την γελοία προπαγάνδα ότι καταρρέει ο ΣΥΡΙΖΑ για να καλύψουν την αποτυχία τους, γατί ενδέχεται να τον ξαναβγάλουν αυτή την φορά αυτοδύναμο.

Έλεος πια με τα πολιτικά μειράκια που βουλιάζουν την χώρα με αυτοπεποίθηση!!!