Πρώτη μετεκλογική δημοσκόπηση: 61% επιθυμεί εξάντληση τετραετίας από την κυβέρνηση Μητσοτάκη
12/07/2019 19:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πρώτη μετεκλογική δημοσκόπηση: 61% επιθυμεί εξάντληση τετραετίας από την κυβέρνηση Μητσοτάκη

Έξι στους 10 πολίτες εκτιμούν ότι η κυβέρνηση της ΝΔ υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη θα πρέπει να εξαντλήσει την τετραετία, στην πρώτη μετεκλογική έρευνα που πραγματοποίησε η Kapa Research.

Συγκεκριμένα, το 61% των πολιτών επιθυμούν μια ολοκληρωμένη τετραετή θητεία της κυβέρνησης Μητσοτάκη, έναντι 35% που δεν είναι θετικοί σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Τα τρία ζητήματα στα οποία οι πολίτες δίνουν έμφαση, ζητώντας ανάλογες προτεραιότητες και από την κυβέρνηση, είναι η ελάφρυνση των φορολογικών βαρών, η αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και η διευκόλυνση των επενδύσεων.

Kapa Research 2

Όσον αφορά τη δημοτικότητα των νέων υπουργών, πρώτος αναδεικνύεται ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, με 62% θετικών γνωμών, ενώ τον ακολουθούν ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης, με 57% και ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, με 55%.

Καπα Research 3

Διχασμένοι εμφανίζονται τέλος οι πολίτες για το πώς πρέπει να κινηθεί το ΚΙΝΑΛ, μετά το εκλογικό αποτέλεσμα, καθώς μοιράζονται στα τρία μεταξύ των απόψεων να υπάρξει σύγκλιση με τον ΣΥΡΙΖΑ, σύγκλιση με τη ΝΔ ή διαφύλαξη της αυτόνομης πορείας του Κινήματος.

Καπα Research 4

Δείτε το σύνολο των ευρημάτων της έρευνας δεξιά, στη στήλη "Σχετικά Αρχεία".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡXEIA

Μετεκλογική Έρευνα Kapa Research (1 MB)

Πηγή: capital.gr