Πρώτα έκανε τις περίεργες δηλώσεις ο Δένδιας και τώρα μιλάνε στο ΥΠΕΞ για… παρερμηνεία!
22/04/2021 17:50
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πρώτα έκανε τις περίεργες δηλώσεις ο Δένδιας και τώρα μιλάνε στο ΥΠΕΞ για… παρερμηνεία!

Θα το ρίξουμε στην πράσινη ανάπτυξη και τα... πράσινα άλογα;

Ανησυχία προκάλεσαν οι δηλώσεις του ΥΠΕΞ Νίκου Δένδια στο ArabNews, που αφορούσαν το ενεργειακό πρόγραμμα της χώρας. Ουσιαστικά ο Έλληνας ΥΠΕΞ από τη Σαουδική Αραβία ξεκαθάρισε ότι δεν θα σκάψουμε τη Μεσόγειο για να βρούμε πετρέλαιο και αέριο, γιατί είναι χρονοβόρα διαδικασία και… αντιπεριβαλλοντική! Θα προτιμήσουμε να στραφούμε στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και την πράσινη ανάπτυξη!

Διαβάστε ακόμη: Πρωτοφανείς δηλώσεις Δένδια σε αραβικό μέσο για τα πετρέλαια στο Αιγαίο!

Το «ξύλο» που έφαγε ο Έλληνας ΥΠΕΞ από Μέσα Ενημέρωσης, αλλά και οι αντιδράσεις στο διαδίκτυο ανάγκασε το Υπουργείο Εξωτερικών σε διευκρινήσεις μέσω πηγών, που κάνουν λόγο για παρερμηνεία των δηλώσεων Δένδια. Κύκλοι του Υπουργείου ισχυρίζονται ότι:

«Είναι προφανές ότι τα λεχθέντα δεν αφορούν το υπάρχον ενεργειακό πρόγραμμα της χώρας. Οι απόψεις του Υπουργού Εξωτερικών για την πράσινη ενέργεια και την αειφόρο ανάπτυξη είναι γνωστές και διατυπωμένες κατ’ επανάληψη. Η παγκόσμια τάση τείνει προς την κατεύθυνση της προστασίας του περιβάλλοντος, της πράσινης ενέργειας και των ανανεώσιμων πηγών και υπηρετείται από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, όπως αποδεικνύεται από το μεγάλο βήμα της απολιγνιτοποίησης».

Για να δούμε όμως τι ακριβώς είπε ο Έλληνας ΥΠΕΞ: «Η Ελλάδα πιστεύει στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και δεν πρόκειται να αρχίσει να σκάβει τον βυθό της Μεσογείου για να βρει αέριο και πετρέλαιο, για έναν πολύ απλό λόγο… Χρειαζόμαστε 10 με 20 χρόνια για να το βρούμε και να το εκμεταλλευτούμε, και από οικονομική άποψη θα ήταν πολύ πιο ακριβό για παράδειγμα από το δικό σας, της Σαουδικής Αραβίας. Έτσι, οικονομικά δεν οραματίζομαι την Ελλάδα να γίνει χώρα παραγωγής πετρελαίου… Η Ελλάδα δεν σχεδιάζει στο άμεσο μέλλον να γίνει χώρα παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου».

Με τέτοιες περίεργες δηλώσεις χρειάζεται κάποιος για να τις παρερμηνεύσει; Αφού τα λέει όλα ξεκάθαρα: Πετρέλαιο και φυσικό αέριο, γιοκ! Να μην… ερεθίζουμε και τους γείτονες!

Πηγή: newsbreak.gr