Πού το πάει ο Τσίπρας στην Οικονομία;
22/03/2020 14:14
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πού το πάει ο Τσίπρας στην Οικονομία;

Είναι πρόδηλο εδώ και ημέρες ότι ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν υποστείλει την αντιπολιτευτική σημαία στην Κουμουνδούρου ( η οποία ούτως ή άλλως έχει "ερημώσει” ένεκα του κορονοϊού).

Αρχής γενομένης από τα γεγονότα στον Έβρο μεν αλλά με "επέκταση” των χαμηλών τόνων με τους οποίους αντιπολιτεύεται και σε ελληνοτουρκικά- Οικονομία.

Δοκιμασία

Οι έκτακτες συνθήκες που επικρατούν στην χώρα ελέω πανδημίας έχουν οδηγήσει την Κουμουνδούρου σε αντιπολιτευτικό λόγο "εκτάκτου ανάγκης”.

Σε τι συνίσταται τούτος;

Καταρχάς στην συνειδητή και σχεδιασμένη νέα στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ να μην ασκεί "δομική” αντιπολίτευση στην Κυβέρνησηαλλά να εμφανίζεται ως "αρωγός” στην προσπάθειά της να σταθεί η χώρα όρθια τόσο κατά την διάρκεια όσο και μετά τη "λήξη συναγερμού” για τον κορονοϊό.

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, πρωτοστατούντος του εκπροσώπου Τύπου του, Αλέξη Χαρίτση, δεν φείδονται εμφανίσεων στα ΜΜΕ , κομίζοντας συγκεκριμένο μήνυμα: "Δεν θα ασκήσουμε φθηνή αντιπολίτευση, στόχος μας είναι να συμβάλουμε με εποικοδομητικές προτάσεις”.

Υπάρχουν βέβαια φαινόμενα ...θιασωτών του ΣΥΡΙΖΑ, ιδιαίτερα στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, που δεν έχουν καταλάβει ακόμη την νέα αντιπολιτευτική "γραμμή” του κόμματος και πλειοδοτούν σε προκλήσεις και ασυναρτησίες,φέρνοντας σε εξαιρετικά δύσκολη θέση την ηγεσία της Κουμουνδούρου.
Καθόλου αξιοπερίεργο αν συνυπολογίσει κανείς ότι τις οβιδιακές μεταμορφώσεις του κόμματος, από το 2012 έως και σήμερα, έχουν τρομακτική δυσκολία να τις παρακολουθήσουν οι "πιστοί” του, όσοι απέμειναν , από την παλιά δεξαμενή του 3%

"Σήμα” σε επιχειρήσεις


Σε μια εποχή που οι βεβαιότητες κατακρημνίζονται , αν ένα πράγμα είναι σίγουρο για τον κ. Τσίπρα, είναι η απόφασή του να στείλει "σήμα” στην Αγορά, ότισυμμερίζεται τον κίνδυνο να τιναχτεί στον αέρα την επομένη της κρίσης και μαζί με αυτή, σύμπασα η ελληνική κοινωνία και Οικονομία.

Οι επιχειρήσεις δεν αντιμετωπίζονται πλέον ( μέχρι ...νεωτέρας τουλάχιστον) σαν ...εχθροί της κοινωνίας, με τον Αλέξη Τσίπρα να έχει φτάσει πλέον να μιλά για ανάγκη "ανακούφισης” και "ελάφρυνσης” των επιχειρηματιών από βάρη, καθώς οι επόμενοι μήνες θα είναι εξοντωτικοί για τις επιχειρήσεις.

Δημόσιο χρήμα

Για να τηρήσει "χρυσή” ισορροπία βέβαια, ανάμεσα σε εργαζομένους και επιχειρήσεις, ο κ. Τσίπρας προσπαθεί δια των προτάσεών του, να διατηρήσει αμφότερες τις πλευρές, ευχαριστημένες.

Τινί τρόπω;

Δια της στήριξής τους από τον κρατικό κορβανά.

Το "μαξιλάρι” των 37 δις που άφησε "προίκα” η κυβέρνησή του (αποστεώνοντας τη μεσαία τάξη) είναι για τον ΣΥΡΙΖΑ η "καραμέλα” για πάσα οικονομική νόσο, στο επόμενο διάστημα.

Παραλλήλως δε, υπάρχει στο κόμμα η "ελπίδα” πως μετά τις κοσμογονικές αλλαγές που θα φέρει η πανδημία τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και Παγκόσμιο επίπεδο, θα εμπεδωθεί η ανάγκη για ...περισσότερη κρατική παρέμβαση στην Οικονομία, στην κατεύθυνση της απενοχοποίησης δημόσιων δομών( αρχής γενομένης από την Δημόσια Υγεία, η οποία βρίσκεται αυτή την ώρα, μεσούσης της κρίσης, πρωταγωνίστρια των ημερών).

Πηγή:capital.gr