Πως θα αποτραπεί η παλινόρθωση της Αριστεράς
29/08/2019 12:18
Της Κρινιώς Καλογερίδου
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πως θα αποτραπεί η παλινόρθωση της Αριστεράς

Για να νικηθεί η Αριστερά, που έχασε μεν την μάχη των εκλογών, αλλά όχι τον πόλεμο, χρειάζεται:

1. Ενωμένη Δεξιά / Κεντροδεξιά κι όχι πολυκερματισμένη σε ομάδες και φατρίες, με τάσεις διχασμού στο εσωτερικό της.

2. Να έχει ξεκάθαρη ιδεολογία που να την διαφοροποιεί απ' τον νεοφιλελευθερισμό και τον φασιστικού τύπου εθνικισμό.

3. Να μην ακολουθεί κατά πόδας τα λάθη των πολιτικών αντιπάλων της (τους οποίους καταδίκαζε μέχρι χθες - ως αντιπολίτευση - σε θέματα εσωτερικής και εξωτερικής πολιτικής) και να μη στηρίζεται στη δικιά της νομενκλατούρα, με βάση αναξιοκρατικές επιλογές, εκεί που είχε σαν λάβαρό της την αξιοκρατία.

4. Θα πρέπει να μάθουν οι ψηφοφόροι της Δεξιάς/Κεντροδεξιάς να ασκούν κριτική και στη δική τους κυβέρνηση όποτε αυτή κάνει λάθη, για να τη διορθώσουν κι όχι να τα επιβραβεύουν και σε αυτά λειτουργώντας ως απρόσωπη μάζα που άγεται και φέρεται απ' την βούληση του αρχηγού της.

5. Οφείλει η Κεντροδεξιά ως Κυβέρνηση να έχει ξεκάθαρη στάση στα εθνικά θέματα (όπως στο Σκοπιανό) κι όχι να ακολουθεί την πολιτική του ''ήξεις αφήξεις'', για να μην ενοχλήσει τους Ευρωπαίους ομοϊδεάτες της και τους Αμερικανούς ''φίλους'' της...

6. Να έχει για ιδεολογικό πρόταγμά της τον πατριωτισμό και τον ανθρωπισμό...

7. Να μη δίνει άφεση αμαρτιών στα εγκληματικά λάθη των προηγούμενων (ενώ ζητούσε πριν την παραδειγματική τιμωρία τους), για να της δώσουν κι εκείνοι συγχωροχάρτι, όταν τη διαδεχθούν στην εξουσία, για τα δικά της.

8. Να αφαιρέσει απ' την Αριστερά τον χαρακτηρισμό της Κοινωνικά Ευαίσθητης με πρόγραμμα ουσιαστικής κοινωνικής και μεταναστευτικής πολιτικής, ενισχύοντας παράλληλα στον ύψιστο βαθμό τα μέτρα φύλαξης των συνόρων, προ του κινδύνου των αυξημένων μεταναστευτικών ροών.

9. Να αντικαταστήσει όλα τα ''βαμμένα'' κόκκινα-ροζ βιβλία Γλώσσας- Λογοτεχνίας και Ιστορίας στην Α' και Β' βαθμίδα Εκπαίδευσης με νέα, γραμμένα από εγνωσμένης αξίας συγγραφείς της Ακαδημίας Αθηνών κι όχι του κομματοκρατούμενου Παιδαγωγικού Ινστιτούτου.

10. Να εξυγιάνει το δημόσιο απ' τις ιδεοληψίες που άφησε πίσω της η ''Κυβερνώσα Αριστερά'' και να φέρει τη Δημοκρατία στις αναρχοκρατούμενες περιοχές της Αθήνας και στα ελεγχόμενα απ' τον αριστερό φασισμό Πανεπιστήμια...

''Κρινιώ Καλογερίδου'' (Βούλα Ηλιάδου)