Πώς είναι δυνατόν να υπάρξει ενιαίο μέτωπο ΣΥΡΙΖΑ με ΝΔ;
29/01/2017 07:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πώς είναι δυνατόν να υπάρξει ενιαίο μέτωπο ΣΥΡΙΖΑ με ΝΔ;

Χθες, δύο υπουργοί της κυβέρνησης μίλησαν για το ίδιο πράγμα σε ενιαία γραμμή. Γιάννης Δραγασάσης και Σωκράτης Φάμελλος εντελώς τυχαία έθεσαν θέμα κοινής πορείας του πολιτικού συστήματος απέναντι στους δανειστές. Προσέξτε, πρόκειται για μια πολύ σοβαρή εξέλιξη που θα μας απασχολήσει ιδιαίτερα.

Είπε ο κ. Δραγασάκης: «Η δική μου πρόταση είναι αντί ορισμένες πολιτικές δυνάμεις της Ελλάδας να γίνονται ηχώ και μεγάφωνα των απόψεων ορισμένων δανειστών να πάρουν μια θέση. Ας κάνουν κριτική στην κυβέρνηση, αλλά πρέπει όλοι να έχουν μια ομόφωνη άποψη ότι δεν ψηφίζουμε νέα μέτρα, διότι είναι άδικο και παράλογο να συζητούμε για νέα μέτρα. Όποιος λέει να μην υπάρξει ψήφιση νέων μέτρων είναι στη σωστή γραμμή. Όποιος λέει από δω και από κει διάφορα άλλα, που βοηθούν τους έξω, σημαίνει ότι δεν είναι στη σωστή γραμμή».

Από την πλευρά του ο κ. Φάμελλος, που έφαγε γιούχα στο συνέδριο των ιδιοκτητών ακινήτων, ζήτησε τη δημιουργία μετώπου για να αποκρούσει η κυβέρνηση τις απαιτήσεις των δανειστών για νέα μέτρα.

Έχουμε δηλαδή δύο υπουργούς να ζητούν εν ολίγοις από τη Νέα Δημοκρατία κατά κύριο λόγο να συγκροτηθεί ένα ενιαίο μέτωπο απόκρουσης των απαιτήσεων των δανειστών. Αυτό θα μπορούσε να διαβαστεί και ανάποδα. Το Μαξίμου να ζητά από τον Κυριάκο να πάνε στη Βουλή οι απαιτήσεις της τρόικας και για να περάσουν να χρειαστούν 180 βουλευτές. Ενισχυμένη πλειοψηφία δηλαδή που θα δεσμεύει τα κόμματα ό,τι κι αν γίνει. Ένα νέο μνημόνιο να ψηφιστεί από όλα σχεδόν τα κόμματα, όπως έγινε και το καλοκαίρι του 2015. Το σενάριο… 180 βουλευτές ή εκλογές αναλύει και στο τελευταίο του φύλλο το Βήμα της Κυριακής και δείχνει να είναι το λογικό σχέδιο εγκλωβισμού του Κυριάκου.

Εδώ μπαίνει ένα δίλημμα για τη ΝΔ. Ψηφίζω τώρα τα μέτρα, μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ που αναλαμβάνει και το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης ή πάμε σε εκλογές, κερδίζω και ψηφίζω τα μέτρα μόνος μου;

Πρόκειται πράγματι για ένα πολύ δύσκολο δίλημμα που ουσιαστικά εγκλωβίζει και την μελλοντική κυβέρνηση της ΝΔ. Όμως, πώς είναι δυνατόν να υπάρξει ενιαίο μέτωπο ΣΥΡΙΖΑ με ΝΔ; Τα εγκλήματα που έγιναν μέσα σε δύο χρόνια μπορούν να παραγραφούν και όλοι μαζί να ψηφίσουν τα μέτρα; Ή μήπως προετοιμάζεται μια κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού όπου η τρόικα θα θέτει όρους και όλοι μαζί θα ψηφίζουν με τον ελληνικό λαό να αποδέχεται αυτά που η πλειοψηφία του πολιτικού συστήματος ψήφισε στη Βουλή;

Έχουμε να κάνουμε μάλλον με ένα σατανικό σχέδιο του Τσίπρα. Αντί να πληρώσει μόνος του να βάλει και τον Μητσοτάκη στο παιχνίδι. Αντί να νιώσει μόνον αυτός την οργή της κοινωνίας να τρώει το ξύλο και η ΝΔ αν και δεν έχει καμιά ευθύνη για το τι συνέβη την τελευταία διετία.

Άλλωστε, στη δημοσκόπηση της Marc οι πολίτες σε ποσοστό πάνω από 70% απαντούν ότι πριν δύο χρόνια, πριν τη λαίλαπα ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή, η κατάσταση στην Ελλάδα ήταν πολύ καλύτερη. Γιατί λοιπόν η ΝΔ να παίξει το παιχνίδι του ΣΥΡΙΖΑ; Ή μήπως είναι έτοιμος από καιρό ο Μητσοτάκης γι’ αυτό και οι διευρύνσεις προς πιο… φιλικούς χώρους σε πολιτικές συνέργειες;

Ας προσέξουν στη ΝΔ μην τύχει και κάνουν κανένα εγκληματικό λάθος. Η Αριστερά έτσι κι αλλιώς θα είναι ανύπαρκτη. Μην εξαφανιστεί και η δεξιά.