Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ
10/01/2020 20:29
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πολιτική - οικονομική κατάσταση και διεθνείς εξελίξεις, επί τάπητος στην Π.Γ. του ΠΡΑΤΤΩ

Η εξωτερική και η οικονομική πολιτική βρέθηκαν μεταξύ άλλων θεμάτων στο επίκεντρο της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του ΠΡΑΤΤΩ, την Τέταρτη (08/01/20). Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΠΡΑΤΤΩ, η Π.Γ. «συζήτησε την πολιτική και οικονομική κατάσταση της χώρας καθώς και τις διεθνείς εξελίξεις. Αξιολόγησε την έλλειψη στρατηγικής στην εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ και σειρά επιπόλαιων τοποθετήσεων και επιλογών της. Εξέτασε τρόπους αντιμετώπισης μιας πολιτικής που προκρίνει την κατάργηση μέτρων που στήριζαν τα εισοδήματα των φτωχών λαϊκών στρωμάτων από την προηγούμενη κυβέρνηση, καθώς και την έλλειψη κάθε προστασίας στα μεσαία στρώματα.

Τα μέλη της Γραμματείας ενημερώθηκαν για τη θετική αντιμετώπιση της πρωτοβουλίας που ανέλαβε το ΠΡΑΤΤΩ με την επιστολή της 03/12/19, προς τους πολιτικούς αρχηγούς της δημοκρατικής αντιπολίτευσης, καθώς και τις νέες επιστολές που στάλθηκαν την Τετάρτη (08/01/20), σύμφωνα με τις οδηγίες της προηγούμενης συνεδρίασης της ΠΓ, προς τους έχοντες εκφράσει ενδιαφέρον για την υλοποίηση της πρωτοβουλίας.

Το ΠΡΑΤΤΩ για άλλη μια φορά υπογραμμίζει την πίστη του στην προώθηση τόσο διμερών συνεργασιών με τις άλλες πολιτικές δυνάμεις, όσο και της ανάγκης δημιουργίας μιας μεγάλης συμμαχίας όλων των δυνάμεων, που αυτοπροσδιορίζονται ως δημοκρατικές – προοδευτικές και πατριωτικές με περιεχόμενο την από κοινού επεξεργασία ενός ελάχιστου προγράμματος στόχων και δράσης, καθώς και τη δημιουργία φόρουμ πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων, για τον συντονισμό μελέτης και δράσης σε ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος, αναγκαίων για την κοινωνία και την πατρίδα».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ