Πολιτική Γραμματεία ΣΥΡΙΖΑ: Στις 27/9 η ΚΕ για "μετασχηματισμό"
19/09/2019 19:34
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πολιτική Γραμματεία ΣΥΡΙΖΑ: Στις 27/9 η ΚΕ για "μετασχηματισμό"

Περισσότερες από τέσσερις ώρες διήρκεσε η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα. Σύμφωνα με πληροφορίες από κομματικές πηγές, ο κ. Τσίπρας μαζί με τους αρμόδιους τομεάρχες έκαναν εκτενή αναφορά στα τρέχοντα ζητήματα της επικαιρότητας: Novartis, αναπτυξιακό νομοσχέδιο, ΔΕΗ και Ελληνικό.

Στα της Novartis, ο Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε ότι θεωρεί την παραπομπή του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου σε προανακριτική, κίνηση αποπροσανατολισμού, δίνοντας το στίγμα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιμείνει πως η ουσία του σκανδάλου είναι η υπόθεση της Novartis.

Σε ό,τι αφορά τις αμιγώς κομματικές αποφάσεις, στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ προγραμματίστηκε η αναβολή της Κεντρικής Επιτροπής που αναμενόταν να συνεδριάσει την προσεχή Κυριακή, για τις 27 και 28 Σεπτεμβρίου, όταν θα πραγματοποιηθεί και το φεστιβάλ νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ (27-29/9), ώστε να αναβαθμιστεί ο πολιτικός ρόλος του φεστιβάλ.

Η δημιουργία της ψηφιακής πλατφόρμας του e-SYRIZA, που στοχεύει μεταξύ άλλων στη δυνατότητα και ηλεκτρονικής εγγραφής των νέων μελών, αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέσα στις πρώτες ημέρες του Οκτωβρίου.

Επίσης, η Επιτροπή Προγράμματος του πρώην κυβερνώντος κόμματος έχει συσταθεί με επικεφαλής τον Γιώργο Σταθάκη και θα συγκροτείται και από στελέχη, πρώην βουλευτές, που δεν έχουν αυτή τη στιγμή συγκεκριμένες αρμοδιότητες.

Ο χρονικός ορίζοντας των εργασιών της Επιτροπής είναι το επικείμενο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο μάλλον θα πραγματοποιηθεί εντός του Φεβρουαρίου.

Στη Ρώμη ο Τσίπρας

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αύριο μεταβαίνει στη Ρώμη ως προσκεκλημένος στο φεστιβάλ Articolo Uno όπου και θα μιλήσει για το μέλλον της Ευρώπης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Τσίπρας θα έχει στο περιθώριο του φεστιβάλ συναντήσεις με στελέχη του Δημοκρατικού κόμματος και Ιταλούς αξιωματούχους.

Πηγή:capital.gr