Πίσω από την κωμωδία Καλογρίτσα, ανακοινώνουν μόνιμες δομές μεταναστών στα νησιά!
30/03/2021 14:10
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πίσω από την κωμωδία Καλογρίτσα, ανακοινώνουν μόνιμες δομές μεταναστών στα νησιά!

Σύμπτωση ή σκοπιμότητα;

Οσμή μέγιστου πολιτικού σκανδάλου που συνιστά μάλιστα εθνικό κίνδυνο ανακύπτει από την πρωτοφανή ανακοίνωση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ότι βάζει μπροστά με την βοήθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην κατασκευή μόνιμων εγκαταστάσεων για τους παράνομους μετανάστες στα νησιά! Κάτι που φυσικά αντικρούει βάναυσα όλες τις προεκλογικές υποσχέσεις της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και μετεκλογικά την ρητορική της για δήθεν «αποσυμφόρηση των νησιών».

Το δεύτερο είναι ακόμα πιο σημαντικό. Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη μετέφερε παράνομους μετανάστες από τα νησιά στην ενδοχώρα, με πρόσχημα την αποσυμφόρηση των νησιών και την εξάλειψη των δομών που ο ίδιος προεκλογικά καταδίκαζε. Τώρα βλέπουμε ότι αντί για «εξάλειψη των δομών», ανακοίνωσε με τον πλέον επίσημο τρόπο την μονιμοποίησή τους! Ένας εθνικός κίνδυνος δηλαδή, στα νησιά που η Τουρκία επισήμως επιβουλεύεται.
Και όλα αυτά, συμπτωματικά, ακριβώς την ώρα που στην Βουλή εξελίσσεται η φαρσοκωμωδία Καλογρίτσα.
Εάν δεν πρόκειται για σατανική σύμπτωση, τότε μιλάμε για μια σκευωρία κατά του Ελληνικού λαού.

Δείτε τον σχετικό διάλογο μεταξύ του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και της επιτρόπου της ΕΕ, κυρίας Γιόχανσον:

Κυριάκος Μητσοτάκης: Για εμάς είναι σημαντικό να αναγνωρίσουμε ότι ουσιαστικά έναν χρόνο μετά το συμβάν στη Λέσβο, τη φωτιά στη Μόρια, και μετά από αυτή τη μεγάλη αίσθηση ανασφάλειας που ήταν έκδηλη σε όλα τα νησιά, ότι πλέον έχουμε σημειώσει σημαντική πρόοδο σε όρους αποσυμφόρησης των νησιών. Προχωράμε μπροστά με τη βοήθεια της Ευρωπαϊκής Ενωσης με την κατασκευή μόνιμων εγκαταστάσεων στα νησιά, κάτι που αποτελεί καθοριστική αλλαγή, σε σχέση με τα όσα συνέβαιναν στο παρελθόν. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Ευρωπαϊκή Ενωση για τη συνολική στήριξη που παρέχει στην αντιμετώπιση αυτού του πολύ σύνθετου προβλήματος.

Επίτροπος Johansson: Γνωρίζετε ότι έχουμε μια ομάδα δράσης, με την Beate (Gminder). Πολλούς ανθρώπους εδώ. Ανακοίνωσα χθες ότι υπογράψαμε για τη διάθεση 276 εκατομμυρίων ευρώ για την κατασκευή νέων δομών.

Πηγή: newsbreak.gr