Πικραμμένος: Οι κυβερνήσεις ήθελαν φιλίες με την Δικαιοσύνη αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ ξέφυγε
24/06/2019 11:30
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πικραμμένος: Οι κυβερνήσεις ήθελαν φιλίες με την Δικαιοσύνη αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ ξέφυγε

Το κύρος της Δικαιοσύνης έχει κλονιστεί λόγω της υπόθεσης Novartis, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο πρώην πρόεδρος του ΣτΕ και πρώην πρωθυπουργός, Παναγιώτης Πικραμμένος.

Μιλώντας γενικά για τη Δικαιοσύνη, είπε ότι «όλες οι κυβερνήσεις έχουν μία τάση να έρχονται πιο κοντά με τη Δικαιοσύνη και να την κάνουν πιο φιλική, συνήθως για την εξυπηρέτηση των στόχων της. Καμιά φορά όμως τα πράγματα ξεφεύγουν. Πιστεύω ότι ξέφυγε. Δεν θέλω να πάρω το κεφάλι κανενός, αλλά αυτά τα φαινόμενα προκαλούν απορίες και περιέργεια. Δεν είναι ωραία πράγματα για το κύρος της Δικαιοσύνης, το οποίος έχει κλονιστεί. Δεν θέλω ν κλονιστεί ανεπανόρθωτα. Βλέπω συναδέλφους πώς αντιδρούν. Στεναχωριούνται. Η Δικαιοσύνη είναι θωρακισμένη . Ίσως χρειάζονται αλλαγές στο εσωτερικό της. Χρειάζεται αυτοέλεγχος. Μπορεί να γίνει καλυτέρευση των επιλογών. Το να πάρεις τον 25ο, δημιουργεί πρόβλημα. Να πάρεις κάποιον τον οποίο δεν σέβονται οι συνάδελφοί του, δημιουργεί μεγαλύτερο πρόβλημα. Με άξιους ανθρώπους που τιμούν τη Δικαιοσύνη και το ρόλο τους, δεν θα έχουμε πρόβλημα».

Ξεκαθάρισε όμως πως η υπόθεση πρέπει να αντιμετωπιστεί ψύχραιμα και θεσμικά, ακριβώς λόγω της σοβαρότητάς του για την χώρα.

Τόνισε πως δεν βλέπει το θέμα «ρεβανσιστικά» επειδή βρέθηκε στα 10 πολιτικά πρόσωπα που ερευνήθηκαν προτού οι Αρχές παραδεχτούν πως δεν υπήρχε τίποτα σε βάρος του. «Αλλά θα ήθελα να μάθω την αλήθεια και θα το επιδιώξω», είπε.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ το πρωί της Δετέρας, και ερωτηθείς για το πώς οδηγήθηκε στην απόφαση να συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας, είπε ότι πρώτον ήταν αποτέλεσμα μίας εσωτερικής και μιας εξωτερικής διεργασίας, λόγω της θητείας του στο Μαξίμου το 2012 και «το δεύτερο ήταν η σχέση μου με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με τον οποίο είχαμε πολύ καιρό πολλές συζητήσεις. Η σοβαρότητα του ίδιου και του προγράμματος της ΝΔ με έπεισαν να ανακατευτώ».

«Δεν θα ήθελα να πάω στο υπουργείο Δικαιοσύνης και δεν νομίζω ότι θα πάω. Θα ήθελα, γι αυτό νομίζω ότι επιλέχθηκα, όχι απαραίτητα ως υπουργός, να δραστηριοποιηθώ σε τομείς όπως η αναθεώρηση του Συντάγματος», είπε.

Οσον αφορά το ενδεχόμενο αυτοδυναμίας της ΝΔ, σημείωσε: «Εξαρτάται από τη βούληση του Κυριάκου. Κατά δεύτερο από τη σύνθεση της βουλής που θα εκλεγεί. Αν ο αρχηγός είναι αποφασισμένος, δεν έχει ανάγκη από ευρεία πλειοψηφία. Όταν ο αρχηγός μπορεί να εμπνεύσει τους βουλευτές του για την ορθότητα των μέτρων που λαμβάνει και ενστερνίζεται τα όσα προτίθεται να κάνει, τότε η ιστορία τραβάει τον δρόμο της. Έχω και το παράδειγμα του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, τον οποίο υπηρέτησα ως σύμβουλος».

Πηγή: eleftherostypos.gr