Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ
09/02/2021 11:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Περί μητσοτακικής κυριαρχίας

Ξεκινάμε από τα βασικά. Όταν είσαι κυρίαρχος δεν χρειάζεται να το επικαλείσαι συνεχώς για ευνόητους λόγους.

Πόσω μάλλον, κατόπιν ντροπιαστικών σκηνικών, όπως των πρόσφατων στην Ικαρία.

Όπου οι φωστήρες του Μαξίμου πανικόβλητοι να θάψουν τον πρωθυπουργικό διασυρμό, έσπευσαν να κινητοποιήσουν από τη μία τα καθεστωτικά τρόλς για να μας υπενθυμίσουν πόσο λαοπρόβλητος είναι ο Μητσοτάκης και πόσο μόνος είναι ο Τσίπρας, κι από την άλλη κάτι ρετάλια του αρχιερέα της διαπλοκής για να μας αναλύσουν από που πηγάζει η μητσοτακική κυριαρχία.

Ακόμα δεν μπορούμε να συνέλθουμε από τον τραγέλαφο που αντικρίσαμε.

Το έχουμε γράψει εδώ και καιρό.

Η στυγνή πραγματικότητα θα ξεγυμνώσει τον... βασιλιά.

Ο οποίος θα πασχίζει μάταια να την κρύψει μέσω της διαστρέβλωσής της.

Με αποτέλεσμα να απολέσει και το τελευταίο φύλλο συκής.

Κάτι που δυστυχώς συνέβη στην Ικαρία.

Με τον μύθο του τάχα δεινού κυβερνήτη να καταρρέει συθέμελα.

Ας πούμε όμως, ότι ο πανίσχυρος ηγέτης μέσα στην αντάρα του κορονο-χάους ξέχασε ότι η... κόκκινη (όχι λόγω κρουσμάτων φυσικά) Ικαρία δεν ενδείκνυται για κυβερνητικές φιέστες.

Άραγε, κανείς εκ των... αρίστων δεν σκέφτηκε να τον προστατεύσει από τη δεδομένη γελοιοποίηση;

Κανείς εκ των... αρίστων δεν σκέφτηκε να του πει ότι το κλίμα μετά τον προπηλακισμό (αν θυμόμαστε καλά, ούτε ο Τσίπρας στα χειρότερά του δεν είχε υποστεί τέτοιο γιουχάισμα) είναι βαρύ, άρα αποχωρούμε από το νησί με ελαφρά πηδηματάκια και σε καμία περίπτωση δεν ρίχνουμε λάδι στη φωτιά με κορονο-πάρτι σε βεράντες σπιτιών κυβερνητικών βουλευτών; Ιδιαίτερα όταν έχουν επιβληθεί κατοχικά μέτρα στους πολίτες λόγω της πλήρους απώλειας ελέγχου του αόρατου εχθρού;

Προφανώς, αν δεν ήταν κλεισμένοι στη γυάλα της εξουσίας, βαυκαλιζόμενοι ότι είναι πανίσχυροι ένεκα της υποτιθέμενης ανύπαρκτης αντιπολίτευσης, δεν θα γινόντουσαν θύματα της αλαζονείας τους.

Και θα φρόντιζαν να διατηρήσουν υποτυπωδώς τη φαινομενική κυριαρχία του αφεντικού τους.

Αλλά όταν δεν έχεις δουλέψει ποτέ στη ζωή σου και προσπαθείς να επισκιάσεις την άγνοια και την απειρία σου με πληρωμένα πτυχία (που μπορεί να πάρει ο καθένας), η αδίστακτη πραγματικότητα, όπως είπαμε, θα σε κατακρεουργήσει.

Αυτό ήταν... νεοφιλελεύθερα αδέρφια... Τελειώσατε!!!

Ο... ικαριώτικος εξευτελισμός ήταν η ταφόπλακά σας.

Εννοείται βέβαια ότι δεν πρόκειται να το παραδεχτείτε.

Κι ότι θα συνεχίσετε εγκλωβισμένοι στις αυταπάτες σας να παριστάνετε ότι είστε πανίσχυροι.

Όπως ακριβώς νόμιζαν και κάτι άλλοι... σωτήρες.

Οι οποίοι, ξαφνικά, μια βραδιά, δέχτηκαν ένα τηλεφώνημα.

Που κατέστησε σαφές, ποιος πραγματικά είναι ο ισχυρός στον έρμο τούτο τόπο.

Η συνέχεια γνωστή...

Πάντως, θα σας προτείναμε να αποδεχτείτε την αλήθεια και να πράξετε πάραυτα τα δέοντα.

Γιατί φοβούμαστε, ότι αυτή τη φορά το τηλεφώνημα δεν θα μπορέσει να αποκαταστήσει την τάξη.

Διότι ο λιμός που έπεται του ανεξέλεγκτου λοιμού, εξαιτίας των εμμονών και της ανικανότητάς σας, θα σαρώσει τα πάντα και τους πάντες.

Εν αναμονή λοιπόν των αυτονόητων πλέον κινήσεων.

Διαφορετικά, η νυχτερινή απόδραση με περούκες και γυαλιά από το Μαξίμου θα είναι αναπόφευκτη.

Κι αν μαζί με την οργή που θα φέρει η πενία που προκαλέσατε, σκάσει και η επαπειλούμενη νέα εθνική ταπείνωση που μεθοδεύετε, συνοδευόμενη ενδεχομένως με μια εξέγερση κι από τους πεινασμένους λαθρομετανάστες που τελικά μας έμειναν αμανάτι, είναι ηλίου φαεινότερο ότι η διαφυγή θα είναι εφικτή μόνο από αέρος. Ένα εγχείρημα που πιθανότατα θα αποτύχει, καθώς δεν θα υπάρχει Έλληνας πιλότος (και που να βρείτε τελευταία στιγμή ξένο) για να σας φυγαδεύσει.

Συνεπώς, όπως θα έλεγαν και οι «ειδικοί», οι οποίοι πια επιεικώς έχουν χάσει τη μπάλα... «ασφάλεια εστί το προνοείν και προλαμβάνειν. Το δε προνοείν και προλαμβάνειν κρείττον εστί του θεραπεύειν».

Οψόμεθα…

ΥΓ-1. Η αβελτηρία που οδήγησε στη... ντροπή της Ικαρίας αντικατοπτρίζει και τις πιθανές κατραπακιές που έχουν φάει οι... άριστοι (με τραγικό αντίκτυπο για τη χώρα), από «εταίρους», «συμμάχους», «σουλτάνους» κ.ο.κ.

ΥΓ-2. Διαψεύδονται ως αναληθείς πληροφορίες που θέλουν τους... άριστους να εισηγούνται τη δημιουργία... λίστας Πέτσα εξωτερικού, μπας και σταματήσει το σφυροκόπημα από τον διεθνή Τύπο.

ΥΓ-3. Πληροφορούμαστε ότι το κόμμα του… θείου είναι μόνο η αρχή.

ΥΓ-4. Θα πρόκειται περί θαύματος αν ξεπεραστεί το όνειδος του 19% του ’12, για το οποίο κρούαμε επίσης τον κώδωνα του κινδύνου, αλλά όπως και τώρα ουδείς μας έδινε σημασία.