Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ
07/05/2020 15:40
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Παππάς: Ο κ. Μητσοτάκης είναι το φαβορί για το «Euro» της ύφεσης

«Η ανεπάρκεια των πολιτικών Μητσοτάκη οδηγεί την Ελλάδα σε ρεκόρ ύφεσης και ανεργίας», δήλωσε ο τομεάρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, αναφερόμενος στις προβλέψεις της Κομισιόν που, όπως είπε, θέλουν την Ελλάδα πρώτη μεταξύ των 27 χωρών της Ε.Ε. στην ύφεση με 9,7% και την ανεργία με 20%.

Ο κ. Παππάς είπε ότι «αν και πηγές του υπουργείου Οικονομικών αναφέρουν ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν λαμβάνει υπόψη της τις πολιτικές που αναπτύσσονται ανά χώρα, κάτι τέτοιο δεν ισχύει» και καλό είναι ο κ. Σταϊκούρας να μιλήσει με τον κ. Μητσοτάκη, ο οποίος συμφωνεί με την Κομισιόν για ύφεση 10%.

Αναφέρθηκε και στον προβληματισμό που εκφράζει η οργανωμένη επιχειρηματικότητα, είτε μέσω δημόσιων παρεμβάσεων είτε μέσω των τηλεδιασκέψεων που πραγματοποιεί ο τομέας Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με τα «ανεπαρκή» εργαλεία στήριξης των επιχειρήσεων, την άμεση ενίσχυσή τους και την αδυναμία πρόσβασής στους στον τραπεζικό δανεισμό, καθώς και τη συσσώρευση νέων βαρών. Είπε ότι άμεση ενίσχυση 3 δισ. ευρώ συνολικά, όπως έχει προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ, «θα αποτελέσει τον διακόπτη επαναλειτουργίας των επιχειρήσεων με διατήρηση των θέσεων εργασίας». Επιπλέον απαραίτητη θεωρεί την αναμόρφωση του τρόπου παροχής των εγγυημένων δανείων, καθώς «φαίνεται ότι οι τράπεζες κρατούν αυτό το εργαλείο για τους πελάτες - "φιλέτο", οι οποίοι δεν έχουν και πρόβλημα πρόσβασης στον τραπεζικό τομέα».

Ο κ. Παππάς συμπλήρωσε ότι η κυβέρνηση πρέπει να φύγει «από τη λογική ότι δεν θα βοηθηθούν επιχειρήσεις - "ζόμπι" οι οποίες δεν συμβάλλουν στην ανταγωνιστικότητα, όπως χυδαία αναφέρουν υπουργοί του κ. Μητσοτάκη». Σχολίασε ότι «αυτή είναι μια προσβλητική λογική για τον κόσμο της επιχειρηματικότητας, η οποία αν επικρατήσει θα έχει μεγάλες επιπτώσεις στην κοινωνία και την οικονομία».

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ