Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ
22/07/2020 14:40
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Παπαγγελόπουλος: Αντί για εθνική ομοψυχία επιδίδεστε σε ποινικοποίηση πολιτικής ζωής

Τα εθνικά θέματα επικαλέστηκε μεταξύ άλλων ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ Δημήτρης Παπαγγελόπουλος κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής, στην οποία θα γίνει σήμερα η μυστική ψηφοφορία για την άσκηση δίωξης και παραπομπή του σε δικαστικό συμβούλιο.

"Σήμερα αντί για εθνική ομοψυχία επιδίδεστε σε σκανδαλολογία και ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής" είπε ο κ. Παπαγγελόπουλος. "Όμως κανένας τζούφιος θόρυβος για δήθεν σκάνδαλα που δήθεν έγιναν, δεν θα καλύψει την φωνή του μουεζίνη μεθαύριο στην Αγιά-Σοφιά, ούτε τον θόρυβο των γεωτρύπανων σε εθνικά μας ύδατα". Μάλιστα κλείνοντας την ομιλία του τόνισε ότι "η υπόθεση είναι μια καλοστημένη σκευωρία".

Ο πρώην υπουργός τόνισε ότι "δεν είπα κανένα ψέμα στην ζωή μου" και χαρακτήρισε "έκθεση ιδεών, με ανύπαρκτο νομικό μέρος μιας ανύπαρκτης κατηγορίας" το πόρισμα της πλειοψηφίας της Προανακριτικής Επιτροπής βάσει του οποίου ζητείται η άσκηση δίωξης. Επίσης έκανε λόγο για αδιανόητη παραβίαση του Συντάγματος και ευτελισμού της κορυφαίας κοινοβουλευτικής διαδικασίας. "Με μαφιόζικες μεθόδους προσπαθούν να κάνουν ότι δεν μπόρεσαν με εμένα με απώτερο στόχο τον Αλέξη Τσίπρα" υπογράμμισε ο κ. Παπαγγελόπουλος. "Ο πόλεμος της λάσπης και της κασέτας έχει φτάσει στο αποκορύφωμά του, κασέτες παντού. Κασέτες ο κ. Σάμπυ Μιωνή, σημειώσεις με ακρίβεια κασέτας ο κ. Τζένος, κασέτες στην πυροσβεστική, κασέτες στην ΕΥΠ. Σε λίγο θα αγοράζουμε κασέτες στα περίπτερα. Υπάρχουν κι άλλα εκφυλιστικά φαινόμενα, στοχοποίηση πολιτικών αντιπάλων, δολοφονίες χαρακτήρων. Εγώ ήμουν η αρχή και δεν τους πολυβγαίνω. Ο Νίκος Παππάς και η Όλγα Γεροβασίλη ακολούθησαν. Θα ακολουθήσουν και άλλοι, κάτι ακούω για τον Βασιλειάδη και τον Καλογήρου. Άδικη και πρωτοφανής η στοχοποίησή μου".

Χαρακτήρισε παράνομη την δίωξη κατά της κ. Τουλουπάκη, ενώ μίλησε για κατασκευασμένες διώξεις και απειλές κατά εισαγγελέων, ενώ όπως είπε απευθυνόμενος στους βουλευτές "με την ψήφο σας θα στήσετε στο απόσπασμα την Δημοκρατία, την Δικαιοσύνη, την Ελευθερία του Τύπου και την ερευνητική δημοσιογραφία. Είναι επικίνδυνο μαζί με μένα να διωχτούν δικαστικοί και δημοσιογράφοι επειδή έκαναν την δουλειά τους".

Οι κατηγορίες:

Σύμφωνα με το πόρισμα της Προανακριτικής Επιτροπής οι κατηγορίες για τις οποίες προτείνεται να ασκηθεί δίωξη στον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης για την υπόθεση Novartis και την προσπάθεια να κατηγορηθούν δέκα πολιτικά πρόσωπα για αυτή μεταξύ των οποίων δύο πρώην Πρωθυπουργοί οι κ.κ. Αντώνης Σαμαράς και Παναγιώτης Πικραμένος, ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας και πρώην υπουργοί όπως ο Ευάγγελος Βενιζέλος, Ανδρέας Λοβέρδος και ο νυν υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης είναι:

1. Ηθική Αυτουργία σε Κακουργηματική Κατάχρηση Εξουσίας (αρ. 46 παρ. 1 σε συνδυασμό με αρ. 239 ΠΚ)

2. Ηθική Αυτουργία σε Πλημμεληματική Κατάχρηση εξουσίας (αρ. 46 παρ. 1 σε συνδυασμό με αρ. 239 ΠΚ)

3. Ηθική Αυτουργία σε Παράβαση Καθήκοντος (αρ. 46 παρ. 1 σε συνδυασμό με ΠΚ 259 )

4. Παράβαση Καθήκοντος κατά εξακολούθηση (ΠΚ 259 αυτοτελώς)

5. Απόπειρα Εκβίασης. (αρ. 385 παρ. 1 περ. Γ παλαιού ΠΚ του άρθρου 385 παρ. 1 και 3 Π.Κ. ως ισχύει μετά τη θέση σε ισχύ του Ν. 4619/2019)

6. Δωροληψία πολιτικού αξιωματούχου (αρ. 159 παρ. 1 παλαιού και νέου ΠΚ)

7. Δωροληψία Υπαλλήλου. (αρ. 235 ΠΚ)

8. Εγκληματική οργάνωση (Συμμορία) – αρ. 187 παρ. 5 παλαίου ΠΚ και παρ. 3 νέου ΠΚ)

Πηγή: capital.gr