Πανικόβλητοι βουλευτές της Ν.Δ. καταδικάζουν την ενέργεια των ΛΟΑΤΚΙ με την σημαία της Εθνεγερσίας!
21/03/2021 08:40
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πανικόβλητοι βουλευτές της Ν.Δ. καταδικάζουν την ενέργεια των ΛΟΑΤΚΙ με την σημαία της Εθνεγερσίας!

Δύσκολες ώρες για την γαλάζια κοινοβουλευτική ομάδα

Λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την δημιουργία επιτροπής προάσπισης των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ, η ελληνική κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ ανέβασε στον λογαριασμό της φωτογραφία με παραποιημένο το γνωστό πίνακα καθαγιασμού του συμβόλου της εθνεγερσίας, όπου το λάβαρο της επανάστασης είχε αντικατασταθεί από την σημαία των ΛΟΑΤΚΙ.

Το γεγονός αυτό προκάλεσε έκρηξη τους γαλάζιους ψηφοφόρους, οι οποίοι ήδη είχαν ενοχληθεί πάρα πολύ με την απόφαση του πρωθυπουργού να ανακοινώσει την δημιουργία της συγκεκριμένης επιτροπής ακριβώς την στιγμή που στην Ελλάδα καταγράφαμε αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων από την αρχή της πανδημίας.

Έσπασαν λοιπόν στην κυριολεξία τα τηλέφωνα στα γραφεία βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίοι αδιαφορώντας για την στρατηγική και την απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη, άρχισαν να κάνουν δηλώσεις με τις οποίες καταδίκαζαν την πράξη των ΛΟΑΤΚΙ.

Ενδεικτική η πανικόβλητοι δήλωση του Θάνου Πλεύρη, ο οποίος καλεί τον επίσημο σύνδεσμο ΛΟΑΤΚΙ να καταδικάσει αυτό που έκανε ο …επίσημος σύνδεσμος ΛΟΑΤΚΙ!

Ο βουλευτής Α’ Αθήνας Θάνος Πλεύρης έγραψε στο twitter «Φαντάζομαι ο επίσημος σύνδεσμος της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας θα καταδικάσει άμεσα την παραποίηση του Ιερού Συμβόλου της Επανάστασης. Η εικόνα αυτή συνιστά βάναυση προσβολή σε όλους τους Έλληνες και στη μνήμη όλων όσων μας χάρισαν την ελευθερία
».

Η επίμαχη ανάρτηση

Ο βουλετής Β’ Πειραιά Δημήτρης Μαρκόπουλος ανάρτησε σχόλιο γράφοντας «Ο δίκαιος αγώνας για τα κοινωνικά δικαιώματα αλλοιώνεται όταν αντί σοβαρών προτάσεων και διαλόγου περνάει στο στάδιο του απλού εντυπωσιασμού. Σεβασμός κι αγώνας για τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα και τα δικαιώματά της στη χώρα μας.Σεβασμός όμως και στα σύμβολα του έθνους και της Ορθοδοξίας».

Ο γνήσιος πίνακας

Ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Κώστας Καραγκούνης αναρτώντας την αυθεντική εικόνα, σχολίασε: «Είναι γνωστό εδώ και χρόνια οτι υποστηρίζω την ισονομία όλων των συμπολιτών μας. Όμως αυτή τη φορά η ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα έσφαλε διπλά. Ο παραποιημένος πίνακας του Βρυζάκη με την ελληνική σημαία όπως αυτή ευλογείται από τον Παλαιών Πατρών Γερμανό εντός της εκκλησίας και η οποία αντικαταστάθηκε με τη σημαία του ουρανίου τόξου ειναι διπλά εσφαλμένος και προσβλητικός. Γιατί δείχνει ότι όσοι διαμαρτύρονται για την έλλειψη ισονομίας τους, δείχνουν να μην καταλαβαίνουν ότι αυτή η παραποιημένη εικόνα συμβολίζει την έλλειψη ισονομίας σε βάρος ημών των υπολοίπων. Γιατί ο αγώνας της επανάστασης του 1821 ήταν εθνικός δεν αφορούσε τη μία ή την άλλη κοινωνική τάξη, ήταν ιερός αγώνας στην αντιπαλότητα των Ελλήνων με τους δυνάστες Τούρκους. Έτσι η παραποιημένη σημαία προσβάλλει τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων που δεν αγωνίστηκαν με βάση τη μία ή την άλλη επιμέρους ταυτότητά τους αλλά με βάση την εθνική και θρησκευτική τους ταυτότητα. Και αυτό το τελευταίο, η θρησκευτική δηλαδή ταυτότητα, να το θυμόμαστε, γιατί η ελληνική επανάσταση αντίθετα με άλλες χώρες της Ευρώπης δεν ηταν αμιγώς εθνική αλλά εθνικοθρησκευτική. Η επανάσταση του 1821 ήταν μια ελληνοορθόδοξη επανάσταση και αυτό είναι το δεύτερο ακριβώς σημείο που κάνει την παραποιημένη εικόνα διπλά προσβλητική. Και δεν λέω ο καθένας έχει τις απόψεις του, είναι σεβαστές, δημοκρατία έχουμε, αλλά ακριβώς η ελευθερία της έκφρασης προυποθέτει να σέβεσαι τη διαφορετική άποψη. Και το να τοποθετείς τη σημαία του ουράνιου τόξου μέσα σε μία εκκλησία δείχνει πως δεν σέβεσαι τη διαφορετική άποψη από την ανάποδη. Τί θα λέγαμε αν στην ίδια εικόνα είχαν κάποιοι βάλει μία σημαία με τη μουσουλμανική ημισέληνο; Εκτός από άσχετη μία τέτοια εικόνα θα ήταν και σκόπιμα προσβλητική σε όσους έχουν άλλο φρόνημα. Με μια λέξη ήταν μεγάλο φάουλ. Όσοι ζητάνε να σεβόμαστε την διαφορετικότητα πρέπει πρωτίστως να μάθουν να τη σέβονται οι ίδιοι».

Για προσβολή κάνει λόγο και ο βουλευτής Μεσσηνίας Μίλτος Χρυσομάλλης:«Ντροπή!!! Θέλω να πιστεύω ότι ο επίσημος σύνδεσμος της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας θα πάρει θέση καταδικάζοντας αυτή την προσβολή στη μνήμη και στην Ιστορία των Ελλήνων. Η παραποίηση του Ιερού Συμβόλου της Επαναστάσεως προσβάλλει όλους τους Έλληνες» .

Πηγή: newsbreak.gr