Ούτε ο Μακιαβέλι...
14/07/2016 08:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ούτε ο Μακιαβέλι...

Έχουμε γράψει πολλές φορές ότι δύσκολα θα ξεφορτωθούμε τους σαλταδόρους της Αριστεράς. Και θα πρέπει να αναθεωρήσουμε αυτά που λέμε ότι είναι ανόητοι. Το αντίθετο: Ο Τσίπρας και η παρέα του είναι πανέξυπνοι, δολοπλόκοι, έχουν σύστημα, σχέδιο και προοπτική. Όχι για τη χώρα αλλά για την πάρτη τους. Θα κάνουν τα πάντα για να μείνουν πολλά χρόνια στην εξουσία και δεν θα διστάσουν να χρησιμοποιήσουν μακιαβελικές μεθόδους για να πετύχουν τους στόχους τους. Το νέο σχέδιο που έχουν βάλει μπροστά έχει ένα απλό σκεπτικό. Χρησιμοποιεί τις αδυναμίες των άλλων. Ο ΣΥΡΙΖΑ ουσιαστικά γνωρίζει τις αδυναμίες εχθρών και φίλων και τις «παίζει» με τέτοιο τρόπο ώστε να ελέγχει πλήρως το παιχνίδι. Πολιτικό, μιντιακό, επιχειρηματικό, τραπεζικό.

Βεβαίως θα πει κανείς ότι καλά κάνει. Έτσι που είχε στηθεί το παιχνίδι τα προηγούμενα χρόνια θα βρίσκονταν κάποιος αριβίστας να κάνει τις αδυναμίες των άλλων όπλα και να τσακίσει τα πάντα στο διάβα του.

Το νέο παιχνίδι που παίζεται έχει να κάνει με τα δάνεια και θαλασσοδάνεια στα μίντια και στις επιχειρήσεις. Ειδικά σ’ εκείνες που ο Τσίπρας θέλει να ελέγξει. Το σχέδιο ήταν πολύ απλό και ξετυλίχθηκε με την υψηλή εποπτεία του Νίκου Παππά. Το πρώτο βήμα ήταν η κρυφή προσέγγιση των επιχειρηματιών. Νταβατζήδων των μίντια και άλλων επιχειρηματιών. Σε σπίτια κολλητών, «αριστερών» ή ακόμη και στο Μέγαρο Μαξίμου, κάποιες απογευματινές ώρες όπου οι επιχειρηματίες έμπαιναν από την πίσω πόρτα. Άλλος τρόπος συνάντησης η αντιπροεδρία στην οδό Ζαλοκώστα που έχει και υπόγειο πάρκινγκ.

Στις συναντήσεις ο Παππάς ή άλλοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι έταζαν λαγούς με πετραχήλια στους επιχειρηματίες με αντάλλαγμα στήριξη. Και το πέτυχαν 20 μήνες τώρα που η Ελλάδα καταστρέφεται και κανείς δεν έχει πάει φυλακή. Αυτά στο παρασκήνιο γιατί άλλη είναι πλέον η εικόνα. Ειδικά στο χώρο των Μέσων Ενημέρωσης που είναι και ιδιαίτερα ευαίσθητα. Η κυβέρνηση έχοντας στο χέρι τους καναλάρχες και τους εκδότες τους παίζει σαν πιόνια στο δικό της σκάκι. Για σκεφτείτε γιατί συζητά όλη η Ελλάδα; Για τα δάνεια του Μπόμπολα, του Ψυχάρη, του Αλαφούζου και όποιου άλλου ονόματος πουλάει στις μάζες. Όμως, τα δάνεια των μέσων ενημέρωσης είναι λίγο πάνω από 1 δις ευρώ, δηλαδή σε σύνολο πάνω από 200 δις είναι μόλις το 0,5%. Γιατί ασχολείται μ’ αυτά η κυβέρνηση και δεν ασχολείται με τα θαλασσοδάνεια στις κατασκευές ή στους εφοπλιστές ή στους ακτοπλόους;

Και κυρίως γιατί δεν ασχολείται με τα δάνεια στο λιανεμπόριο, όπως τα πάνω από 600 εκατ. ευρώ που έχει ο Μαρινόπουλος μαζί με τα υπόλοιπα 700 εκατ. χρέη; Γιατί δε ζητά ο Τσίπρας εξεταστική για τον Μαρινόπουλο ή γιατί δεν στέλνει στη φυλακή τους τραπεζίτες;

Προς Θεού, δε λέμε ότι δεν πρέπει και οι νταβατζήδες της διαπλοκής να μην πληρώσουν για τα δάνεια που πήραν αλλά χρεοκόπησαν τα μιντιακά μαγαζιά τους. Όμως, εδώ πρόκειται για σχεδιασμένη επιχείρηση του Μαξίμου να αποπροσανατολίσει τον κόσμο, να ελέγξει τα μέσα ενημέρωσης και ταυτόχρονα να κρατά στο χέρι και τους τραπεζίτες που έδωσαν τα δάνεια. Μ’ ένα σμπάρο τρία τρυγόνια δηλαδή.

Μαζί με τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, μαζί με την προσπάθεια ελέγχου του ενημερωτικού ίντερνετ και ποιος ξέρει μαζί με τον έλεγχο των εφημερίδων, θα έχει τον πλήρη έλεγχο της ενημέρωσης και της προπαγάνδας. Θα γίνουν όλοι… Αυγή με απλά λόγια.

Αλλά δεν είναι μόνον αυτά. Έχοντας στο τεφτέρι της όλα τα δάνεια όλων των επιχειρήσεων και τα ονόματα που τα έδωσαν κι έβαλαν την υπογραφή τους, η κυβέρνηση μπορεί να ελέγξει τα πάντα. Να πει ποιοι θα χρεοκοπήσουν, ποιοι θα ρυθμιστούν, ποιοι θα πάνε φυλακή και ποιοι θα γίνουν τα «δουλάκια» του Μαξίμου για τα επόμενα χρόνια.

Για καθίστε να σκεφτείτε ποιοι επιχειρηματίες είναι ένα βήμα από τη χρεοκοπία και ποιοι έπρεπε να έχουν βάλει λουκέτο όμως η κυβέρνηση δεν «ενδιαφέρεται» γι’ αυτούς; Για παράδειγμα, έχει παρέμβει η κυβέρνηση για σκοτεινούς επιχειρηματίες με δάνεια, ύποπτες και βρόμικες δουλειές, λαθρεμπόριο και άλλα καλά της μαύρης νύχτας με μπράβους και φουσκωτούς; Δεν το έχει κάνει αφού οι βολικοί εχθροί που περνάνε και στον κόσμο είναι ο Μπόμπολας, ο Ψυχάρης, ο Αλαφούζος κ.λπ. Ρίχτε μια ματιά γύρω σας να δείτε τι χρήμα ξεπλένεται π.χ. στο χώρο του ποδοσφαίρου και του μπάσκετ αλλά κανείς δεν παρεμβαίνει.

Για σκεφτείτε τι γίνεται σε όλους τους κλάδους που έχουν κόκκινα δάνεια τα οποία δεν αποπληρώνουν αλλά κανείς δεν τους μπλοκάρει τους λογαριασμούς για να τους έχει η κυβέρνηση στο χέρι. Μαζί με τους τραπεζίτες που τρέμουν μη χάσουν τη θέση τους και παρακαλάνε την κυβέρνηση να παρέμβει για να τους κρατήσει.

Το σχέδιο είναι λοιπόν καλά οργανωμένο. Ο πλήρης έλεγχος του μιντιακού και επιχειρηματικού χάρτη της χώρας, η άλωση των τραπεζών από το Μαξίμου και στο βάθος η διατήρηση στην εξουσία με κάθε τρόπο. Ούτε ο Μακιαβέλι θα μπορούσε να τα σκεφτεί όλα αυτά.