«ΟΙ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ»
06/07/2021 21:32
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

«ΟΙ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ»

Νέα έκδοση των Εκδόσεων Ινφογνώμων το βιβλίο του Νίκου Καραχάλιου, Διευθυντή Στρατηγικού Σχεδιασμού του Κώστα Καραμανλή: «ΟΙ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ»

Ποτέ μια μόνη λέξη που ειπώθηκε από έναν πρωθυπουργό, δεν κουβαλούσε πάνω της ένα τόσο πυκνό πολιτικό περιεχόμενο: «ΟΙ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ».

Πριν από δεκαεπτά ολόκληρα χρόνια, ο Κώστας Καραμανλής, αναφερόμενος στις προοπτικές της διακυβέρνησης της χώρας από τον ίδιο και την κυβέρνησή του, έκανε μια σημαντική, ιστορική θα λέγαμε, αναφορά.

Αναφέρθηκε «σε πέντε οικογένειες που κυβερνούν την Ελλάδα», τους οποίους, μάλιστα, κατονόμασε ως «νταβατζήδες».

Σ’ αυτό το τεράστιο θέμα, αναφέρεται στο βιβλίο του με τίτλο «Οι νταβατζήδες», ο Νίκος Καραχάλιος, ένας άνθρωπος που ήταν κοντά στον Κώστα Καραμανλή επί σειράν ετών, ως Διευθυντής Στρατηγικού Σχεδιασμού.

Λέει λοιπόν, μεταξύ άλλων, ο Νίκος Καραχάλιος:

«Οι 5 οικογένειες που κυβερνούν την Ελλάδα, όπως τις ονομάτισε ο Κώστας Καραμανλής στο ιστορικό πια τραπέζι του Μπαϊρακτάρη το 2004, πνέουν τα λοίσθια.

Αν ρωτήσετε τους 7 από τους 9 Πρωθυπουργούς που προσπάθησαν να κυβερνήσουν τη Χώρα μας από το ‘81 και μετά “ποιο ήταν το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετώπιζαν κάθε φορά που προσπαθούσαν να αλλάξουν έστω και λίγο το status quo”, όλοι συγκλίνουν –παρά τις μεγάλες διαφορές τους- σε μια απάντηση: “η Διαπλοκή, οι ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ!”».

Πάμε λοιπόν μέσα από τη δύναμη ενός τίτλου, που σχεδόν κανείς δεν τολμούσε να τυπώσει, να κάνουμε το πρώτο βήμα ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ και ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ.

Να διαβάσουμε μια εναλλακτική ιστορία από κάποιον που έζησε τα γεγονότα της τελευταίας 25ετιας από πρώτο χέρι.

«ΟΙ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ» 407016 photo

«ΟΙ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ» 407017 photo