Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ
09/03/2020 12:53
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οι δημοσκοπήσεις βλάπτουν σοβαρά τους "no borders" του ΣΥΡΙΖΑ

Συντριπτική αποδοχή και στήριξη των ψηφοφόρων στους κυβερνητικούς χειρισμούς για το κλείσιμο των ελληνοτουρκικών συνόρων , μαρτυρούν οι δημοσκοπήσεις που διενεργήθηκαν με το ξέσπασμα της κρίσης στον Έβρο,

Ευτυχώς, για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η στροφή του Αλέξη Τσίπρα στον "ρεαλισμό" σε συνδυασμό με το "άδειασμα" που επεφύλαξε στη Νεολαία του, διέσωσαν τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ (προς ώρας) από την κατρακύλα.

Τούτο "φωτογραφίζεται" και στην απάντηση που έδωσαν οι συμμετέχοντες στην δημοσκόπηση της Opinion Poll: Το 62% είναι δυσαρεστημένο από την αντίδραση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με το 81% να τάσσεται υπέρ της "σκλήρυνσης" της κυβερνητικής γραμμής για το μεταναστευτικό-Προσφυγικό.

Το 90% "ναι" στο κλείσιμο των ελληνοτουρκικών συνόρων

Από τα δημοσκοπικά ευρήματα της Pulse προκύπτει ότι η συντριπτική πλειοψηφία της κοινής γνώμης στηρίζει την κυβερνητική απόφαση για τα μέτρα φύλαξης των συνόρων στον Έβρο , με επτά από τους δέκα ερωτηθέντες να δηλώνουν σύμφωνοι με τους χειρισμούς της κυβέρνησης.

Το 78% των ερωτηθέντων συμφωνεί και 12% απαντά "μάλλον ναι" , στο κλείσιμο των ελληνοτουρκικών συνόρων και στην δημοσκόπηση της Opinion Poll, κοινώς, το 90% επιδοκιμάζει τους χειρισμούς Μητσοτάκη.

Συμπερασματικά, οι "δικαιωματιστές" του ΣΥΡΙΖΑ είναι προφανές ότι αποτελούν ισχνή μειοψηφία ανάμεσα στους ψηφοφόρους του κόμματος για αυτό και ο Αλέξης Τσίπρας , δικαιώθηκε στην επιλογή του να στείλει ισχυρό μήνυμα πραγματισμού τόσο για την φυλαξη των συνόρων όσο και για την ανάγκη να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά το προσφυγικό.

Τα κέντρα κράτησης

Η ηγεσία της Κουμουνδούρου επαληθεύεται δημοσκοπικά στην απόφασή της να εμφανιστεί κατηγορηματικά "απέναντι" στην επιλογή της Κυβέρνησης για την κατασκευή κλειστών κέντρων κράτησης στα νησιά.

Η δημοσκόπηση της Pulse καταδεικνύει ότι η κοινή γνώμη είναι απόλυτα διχασμένη για το εάν θα πρέπει ή όχι να κατασκευαστούν κλειστές δομές στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Συγκεκριμένα, το 46% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι η δημιουργία κλειστών προαναχωρησιακών κέντρων στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου είναι σίγουρα σε σωστή (25%) ή μάλλον σε σωστή κατεύθυνση ενώ το 46% συνολικά δηλώνει ότι οι κλειστές δομές είναι μάλλον σε λανθασμένη κατεύθυνση (20%) ή σίγουρα σε λανθασμένη κατεύθυνση (26%).

Ο διχασμός που επικρατεί βοηθά το κόμμα της Αξιωματικής αντιπολίτευσης να βγει ανοιχτά υπέρ της αντίθετης με την κυβέρνηση, άποψης, καθώς η δεξαμενή των εκλογέων που μπορεί να προσεταιριστεί ( ή και να εκφράσει) είναι αρκετά ισχυρή.

Είναι ενδεικτικό σε αυτή την κατεύθυνση, το γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας την Πέμπτη στην Κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ( συνεδρίασε μαζί με το πολιτικό συμβούλιο Ανασυγκρότησης, ήτοι τους "πασοκογενείς" συμμάχους), αποφάσισε να επιτεθεί μετωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη εγκαλώντας τον για "σχεδιασμό" να κρατήσει όλους τους πρόσφυγες και τους μετανάστες στην Ελλάδα, σε κλειστά κέντρα χωρίς να επενδύει σε επιστροφές τους ή πίεση στην Ε.Ε να δεχθεί διάχυσή τους σε χώρες- μέλη.

Πηγή:capital.gr