Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ
24/02/2020 12:50
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Τσίπρας "ξαναγράφει" την ιστορία του: Όχι δεύτερη αλλά ...πρώτη φορά ΣΥΡΙΖΑ

Η μεγάλη φιέστα του ΣΥΡΙΖΑ στο Ταε Κβο Ντο το Σάββατο, δεν ήταν μόνο αποκαλυπτική του restart που επιχειρεί ο Τσίπρας στην δριμύτητα του αντιπολιτευτικού λόγου του κόμματός του.

Εκεί στο Φάληρο, ο κ. Τσίπρας περιέγραψε και το πώς θα κινηθεί "αφηγηματικά" ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία εφεξής, με κορύφωση την προεκλογική περίοδο ( όποτε και αν αυτή έρθει).

Πρώτη φορά ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

Δεν θα είναι η δεύτερη φορά Αριστερά, είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Θα είναι η πρώτη φορά με το δικό μας σχέδιο και χωρίς μνημόνια να επικρέμονται σαν δαμόκλειος σπάθη στο κεφάλι μας.

Το "σύνθημα" αυτό το εισήγαγε για πρώτη φορά τώρα ο κ. Τσίπρας, σχηματοποιημένο στην ρητορική του.

Έως σήμερα, περιέγραφε τα "επιτεύγματα" της Κυβέρνησής του μεν στο πλαίσιο των μνημονιακών προγραμμάτων δε με αυξημένη δόση "θυματοποίησης" για το τι παρέλαβε από την προηγούμενη Κυβέρνηση και πόσο "ναρκοθετημένη" ήταν η οικονομία όταν κλήθηκε να φέρει βόλτα το τιμόνι της χώρας.

"Δεν θα είναι η δεύτερη φορά Αριστερά. Αλλά θα είναι η πρώτη φορά με δικό μας αριστερό και ρεαλιστικό σχέδιο προοδευτικής διακυβέρνησης, έξω από μνημόνια και χωρίς καταναγκασμούς.
Και με τα χέρια ελεύθερα, να οικοδομήσουμε μια Ελλάδα της προκοπής και της κοινωνικής δικαιοσύνης" ήταν η χαρακτηριστική αναφορά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, σε ένδειξη μηδενισμού του κοντέρ και για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Στην Κουμουνδούρου εξάλλου, ακόμη και όταν βρίσκονταν στην διακυβέρνηση της χώρας, πολλώ δε μάλλον, τώρα που "ακτινογράφησαν" τα αίτια της ήττας του ΣΥΡΙΖΑ, καταλήγουν άπαντες ( και στο κείμενο του κυβερνητικού απολογισμού που παρουσιάστηκε στην ΚΕ ) ότι η σύναψη τρίτου μνημονίου και η εφαρμογή του, προδιέγραψε την πορεία φθοράς της Κυβέρνησης, οδηγώντας τον ΣΥΡΙΖΑ σε διαδοχικές ήττες στις κάλπες που ακολούθησαν.

Επιμένουν να βλέπουν πρόωρες

Ο "συναγερμός" ανασύνταξης που έχει σημάνει στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μαζί με τις "προεκλογικού" τύπου συγκεντρώσεις ( όπως αυτή του Σαββάτου) οφείλονται προφανώς στην ανάγκη να βγει ο ΣΥΡΙΖΑ από την εσωτερική "φαγωμάρα" και να προχωρήσει σε εξωστρεφείς δράσεις, αλλά όχι αποκλειστικώς σε αυτό.

Στην Κουμουνδούρου επιμένουν ότι το τζίνι των πρόωρων εκλογών "έχει βγει" από το μπουκάλι και σπεύδουν να αναπληρώσουν το χαμένο αντιπολιτευτικό τους έδαφος.

Δεν είναι τυχαίο ότι ουκ ολίγοι παροικούντες στον ΣΥΡΙΖΑ σχολίαζαν με ευαρέσκεια και ανακούφιση, μετά την εκδήλωση για τις "απάτες" της Ν.Δ, ότι είναι η πρώτη επί της ουσίας αντιπολιτευτική κίνηση του κόμματος μετά από οκτώ μήνες που πέρασε στα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Έπειτα είναι και το άλλο που τους αναγκάζει να "ανεβάσουν" ταχύτητα : Στην Κουμουνδούρου δεν πείθονται από τις κατηγορηματικές διαβεβαιώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκηότι δεν σχεδιάζει εκλογικό αιφνιδιασμό, ούτε την προσφυγή σε πρόωρες κάλπες καίτοι η σχετική πρωθυπουργική αναφορά χθες στην πολιτική Επιτροπή της Ν.Δ, ήταν σε υψηλούς τόνους.

Συνομιλητές του κ. Τσίπρα μάλιστα, μιλώντας στοCapital.gr, διατύπωναν την εκτίμηση πως οι πολιτικές εξελίξεις θα είναι τέτοιες που ο κ. Μητσοτάκης δεν θα είναι σε θέση να τηρήσει τις διαβεβαιώσεις του.

Πηγή:capital.gr